Antalya on suosittu matkakohde Turkin etelärannikolla

Turkin etelärannikolla sijaitseva Antalya on huikean suosittu matkakohde, jossa voit nauttia rantaloman ja kaupunkiloman parhaista puolista.


Lara, Antalya
Antalya on harvinainen matkakohde, sillä moderni suurkaupunki tunnnetaan erityisesti rantalomakohteena.

Turkin etelärannikolla sijaitseva kaupunki on pitkään ollut myös suomalaisten lomanviettäjien suosiossa. Antalyaan järjestetään runsaasti valmismatkoja, joten kaupunkiin matkustaminen on helppoa.

Antalyan rannat: Konyaalti ja Lara

Antalyassa ja sen lähistöllä on monia, toinen toisiaan houkuttelevampia rantoja. Niistä tunnetuimpia ovat Konyaalti ja Lara.

Konyaalti sijaitsee Antalyan länsipuolella, raitiovaunureitin päätepisteessä. Kilometrien mittaisen rannan hiekka on harmaata, mutta hienoa.

Konyaaltilta löydät hyvät rantapalvelut: rannalla on ravintoloita ja kahviloita, joten nälkä tai jano eivät pääse yllättämään päivän mittaan.

Konyaalti on erityisesti turkkilaisten lomanviettäjien suosiossa, joten täällä voit nauttia hiukan aidommasta tunnelmasta kuin Laralla.

Lara puolestaan sijaitsee kaupungin itäpuolella. Lara tunnetaan erityisesti hienoista all inclusive -hotelleistaan, joissa palvelu pelaa vaikka ympäri vuorokauden.

Monet suomalaistenkin suosimat hotellit sijaitsevat juuri Laran alueella. Täällä voit nauttia lomastasi täysin siemauksin!

Laralta on noin puolen tunnin matka kaupungin keskustaan. Onneksi Antalyan julkinen liikenne toimii kuitenkin hyvin, joten puolen tunnin matka taittuu mukavasti.

Antalya on edullinen matkakohde

Antalya on huomattavan edullinen kaupunki verrattuna Siden kaltaisiin turistikyliin. Suurkaupungissa asuvan paikallisväestön vuoksi hintatasoa ei mitoiteta turistien maksukyvyn mukaan. Niinpä Antalyassa voi syödä paikallisten suosimassa kebab-paikassa hyvin edullisesti, vain parilla eurolla.

Edullisia ruokapaikkoja löydät helposti vaikkapa Hadrianuksen portin lähistöltä. Siellä voit syödä paikallisten asukkaiden tapaan edullisesti ja hyvin!

Vanhan kaupungin ravintolat ovat toki näitä edulliimpia paikkoja kalliimpia. Kaikkein hienoimmat ja kalleimmat ravintolat sijaitsevat roomalaisessa satamassa, jossa saat varautua maksamaan ateriastasi kotimaan hintatasoa vastaavan loppusumman.

Antalyan yöelämä

Suuressa kaupungissa on suuren kaupungin huvit. Turistikin voi nauttia mainiosti lämpimästä kesäyöstä vanhan kaupungin monilla terasseilla.

Yöelämä on luonnollisesti vauhdikkainta kesän turistisesongin ollessa kuumimmillaan. Suurkaupungin sykkeessä riittää kuitenkin menoa myös talvikaudella ja huippusesongin ulkopuolella.

Yön tunteina meno jatkuu monissa klubeissa vilkkaana läpi yön. Turistien suosimia diskoja löydät helposti Konyaalti- ja Lara-rannan varrelta. Yksi suosituimmista on Olympos, joka sijaitsee Falez-hotellin yhteydessä. Peräti 2000 asiakaspaikan Olympos on maanantaita lukuunottamatta auki kello 22-04.

Antalyan nähtävyydet

Monille lomanviettäjille hiekkaranta ja hotellin uima-allas tietysti riittävät nähtävyydeksi. Toiset taas kaipaavat myös rantalomaltaan kulttuurinähtävyyksiä – heille Antalya on erityisen sopiva matkakohde.

Useimmat Antalyan nähtävyydet liittyvät kaupungin vuosituhantiseen historiaan. Vanhan kaupungin laidalla sijaitsee keisari Hadrianuksen portti, jonka luona lukemattomat turistit ovat valokuvanneet toisiaan.
Hadrianuksen portti

Vanhan kaupungin alueella on runsaasti viehättäviä kujia, ravintoloita ja kauppoja. Niiden vuoksi Antalyan vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen niillekin, jotka eivät nähtävyyksistä juuri piittaa.

Oma suosikkini Antalyan nähtävyyksistä on kaupunkin arkeologinen museo. Jos olet vähänkään kiinnostunut antiikin Kreikan ja Rooman kulttuurista, historiasta ja taiteesta, kuuluu museo pakollisiin nähtävyyksiin.

Itse tein päiväretken Sidestä Antalyaan ainoastaan tämän museon takia. Matka kannatti, sillä museon kokoelmat tekivät vaikutuksen myös Rooman arkeologiset museot monesti kolunneeseen lomanviettäjään!

Antalyaan on helppo matkustaa

Antalyaan on helppo matkustaa: kaupunki kuuluu lähes kaikkien suurten matkanjärjestäjien matkavalikoimaan. Sen vuoksi Antalyaan on usein tarjolla myös edullisia äkkilähtöjä.

Lomalennot lennetään Antalyan omalle lentokentälle, joten pääset lomatunnelmaan lähes suoraan lentokentältä.

Äkkilähdöt:

Kuva: brad john, levork, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!