Suosittu Krabi on kauneinta Thaimaata

Krabin maisemat ovat upeita: satojen metrien korkuiset kalliojyrkänteet, kauniina kimaltava meri ja vihreä luonto tekevät vaikutuksen jokaiseen.

Krabi

Siksi Krabi on yksi Thaimaan tunnetuimmista matkakohteista. Reppureissaajan ja kaikenkokoneen travellerin tie ei kenties nykyään kulje Krabin kautta – mutta sitäkin useammat turistit saapuvat valmismatkalla Krabiin.

Krabi tarjoaa loistavat mahdolliset aktiiviloman viettoon. Huikeat kalliojyrkänteet tarjoavat haasteita vuorikiipeilyn harrastajille, tippukiviluolat houkuttelevat tutustumaan kivikauden asukkaiden kalliomaalauksiin. Kajakkiretkellä näet paratiisinomaisia laguuneja, joita turistilaumat eivät vielä ole pilanneet.

Vaikka Krabi on jo suhteellisen vilkas ja hintava matkakohde, sen ravintolatarjonta ja shoppailumahdollisuudet ovat rajattuja verrattuna esimerkiksi Phuketin loistavaan tarjontaan. Shoppailun ja bilettämisen sijaan Krabilla on paljon muuta tarjottavaa!

Krabin yömarkkinat – paikallista katuruokaa parhaimmillaan

Krabi, yömarkkinat

Illan pimentyessä kannattaa sinun ehdottomasti lähteä tutustumaan Krabin yömarkkinoille. Nimestään huolimatta kyse on ennenkaikkea erinomaisesta mahdollisuudesta syödä paikallisia herkkuja.

Krabin parhaat yömarkkinat sijaitsevat City Hotelia vastapäätä (Soi 10 Maharat Road). Thaimaassa ulkona syöminen on ylipäänsä halpaa, mutta yömarkkinoilla ja katukeittiössä ruoka on sitäkin edullisempaa.

Muuten Krabin yöelämä ei ole erityisen vilkasta. Toki täältäkin löytyy baareja ja yökerhoja, mutta varsinkin Krabin pienemmissä kohteissa iltaelämä on rauhallista.

Ao Nang on Krabin turismikeskus

Thaimaa, Krabi - kuvassa koristeltuja hedelmiä

Krabi on oikeastaan kokonaisen maakunnan nimi. Siihen kuuluu mantereella olevien alueiden lisäksi kolme saarta. Useimmiten Krabilla tarkoitetaan kuitenkin mantereella sijaitsevia suosittuja turistialueita.

Niistä tunnetuin ja suosituin on Ao Nang. Ao Nang -rannan tuntumassa sijaitseekin suurin osa Krabin matkailupalveluista.

Ao Nangin palvelut riittävät mainiosti useimmille turisteille. Tarjolla on ravintoloiden lisäksi perinteisiä Thaimaan tuliaisia eli piraattivaatteita myyviä kauppoja.

Valitettavasti itse ranta ei ole maan parhaita: vilkas tieliikenne ja veneet tekevät rannasta esimerkiksi monia Phuketin rantoja vähemmän houkuttelevan. Sen vuoksi monet rantaloman viettävät hakeutuvatkin päiväksi alueen upeille pikkusaarille nauttimaan auringosta, lämpimästä merivedestä ja rauhasta.

Valmismatkat Krabiin

thaimaa-krabi-projectNADA

Tällä hetkellä ainakin kolme matkanjärjestäjää tarjoaa valmismatkoja Krabiin: Finnmatkat, Apollomatkat ja Aurinkomatkat vievät ensi talvena tuhansia suomalaisia nauttimaan Krabin auringosta.

Jos suunnittelet seikkailullisempaa matkaa Kaakkois-Aasiaan, kannattaa sinun todennäköisesti lentää Bangkokiin. Bangkokista pääset kätevästi jatkamaan matkaasi eri puolille Thaimaata. Krabilla on myös oma kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin vidientoista kilometrin päässä Krabin kaupungista. Ao Nangiin kentältä on matkaa nelisenkymmentä kilometria.

Saatat tietysti löytää halvan lennon toisaalle Thaimaassa. Esimerkiksi 180 km matka Phuketista Krabille taittuu linja-autolla tai vaikkapa laivalla. Laivalla pääset toki aina Bangkokiin saakka.

Paras aika matkustaa Krabille on marraskuulta helmikuulle jatkuva viileä kausi. Thaimaalaisittain viileä kausi on varmasti useimmille suomalaisille riittävän lämmintä aikaa. Valitettavasti viileän kauden aikana Krabin suosio on korkeimmillaan. Siksi majoituskin maksaa tavallista enemmän.

Krabilla liikkuminen

Krabilla on helppo liikkua paikasta toiseen taksilla, linja-autolla, vuokra-autolla tai vaikkapa skootterilla. Saarten välillä laiva tai paikallinen ”pitkähäntävene” on paras tapa siirtyä uusiin maisemiin.

Suosittujen loma-alueiden ja nähtävyyksien välillä kulkee runsaasti takseja, joiden käyttäminen on varmasti helpoin ja miellyttävin tapa liikkua Krabilla.

Kuva: Travelourplanet.com, Fabulousfabs, ProjectNADA, SSedro (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!