Phuket on vauhdikas ja huippusuosittu matkakohde

Phuket on jo vuosia ollut yksi suosituimmista Thaimaan rantakohteista. Thaimaan suurin saari onkin oivallinen matkakohde jokaiselle takuuvarmaa rantalomaa etsivälle.


Phuket tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, vauhdikkaasta yöelämästään ja takuuvarmasta helteestään. Niiden ansiosta Phuket on kaikkien tuntema matkakohde, joka sopii niin sinkuille kuin perheellisille, nuorille kuin varttuneemmille lomanviettäjille.

Phuket.

Phuket tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa

Vaikka rannat ja ravintolat ovatkin monille Phuketin parasta antia, tarjoaa saari runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikille. Oman matkatoimiston tarjoaman retkiohjelman lisäksi sinun kannattaa tutustua myös paikallisten yrittäjien järjestämiin retkiin.

Tavallisesti paikallisten järjestäjien retkille osallistuu matkalaisia monista eri maista. Oppaat puhuvat englantia, joten opastukset ovat helposti ymmärrettäviä koulukielitaidon avulla. Erilaiset veneretket ovat suosittu tapa tutustua Phuketin lähisaariin. Alueen upeat maisemat jäävät varmasti jokaisen mieleen – James Bond ja kultainen ase -elokuvasta tuttu saari on näistä luonnonnähtävyyksistä epäilemättä mieleenpainuvin. James Bondin saareen tutustumisen lisäksi elefanttisafari on ainutlaatuinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin!

Sukelluksen harrastajat ovat löytäneet Phuketin hienot mahdollisuudet. Vaikka et vielä kuuluisi tähän kasvavaan harrastajajoukkoon, voit mainiosti aloittaa Phuketissa uuden harrastuksen: Phuketin suomenkielinen sukelluskoulu on turvallinen tapa tutustua merten salaisuuksiin.

Patong Beach, Phuket, Thaimaa.

Gastronomisten nautintojen ystävät taas voivat tutustua Phuketissa Thaimaan aina säväyttävään keittiöön monien ravintoloiden antimien äärellä. Kannattaa kokeilla myös katukeittiöiden maukasta ruokaa. Jos olet kiinnostunut ruoanlaitosta, voit osallistua Phuketissa myös thaimaalaisen keittiön salaisuuksiin opastaville kursseille paikallisen kokin opastuksella. Sen jälkeen osaat laittaa myös kotimaassa eksoottisia aterioita aidoista raaka-aineista — etkä ole riippuvainen lähikaupan vesitetyistä valmiskastikkeista!

Elefanttisafarilla Phuketissa.

Phuketin parhaat rannat

  • Karon Beach. Karon Beach on toiseksi suurin Phuketin rantakohteista. Karonin ranta on kolmen kilometrin mittainen, ja rantakadun varrella on lukuisia suuria hotellikomplekseja. Karonin hiekka on upean valkoista – kuin suoraan matkaesitteiden käsitellyistä kuvista. Karon Beachin alueella on voit harrastaa snorklausta ja sukellusta – tai vaikka pelata vaihteeksi minigolfia. Karon on loistava valinta rantalomakohteeksi!
  • Kata. Kata Yai ja Kata Noi sijaitsevat Phuketin länsirannikolla, aivan Karonin eteläpuolella. Kata sopii monia muita Phuketin kohteita paremmin perheloman viettoon. Sen ranta on turvallinen ja loiva – siten se sopii oivallisesti lapsiperheen auringonpalvontaan. Kata tarjoaa kaikki tavanomaiset palvelut sukelluskursseja ja surffausta unohtamatta.
  • Nai Yang. Nai Yang sijaitsee Srinatin kansallispuiston laidalla, lähellä Phuketin lentokenttää. Nai Yang on kiireetön ranta, jossa saat nauttia lomapäivästäsi täysin siemauksin. Rannan hiekka on upean hienoa, ja rantaloman viettäjän kaipaamat palvelut ovat aivan käden ulottuvissa. Noin kilometrin päässä Nai Yangista sijaitsee pienehköjä resortteja.
  • Kamala Beach. Kamala on nimeään huomattavasti miellyttävämpi lomakohde. Kamala tarjoaa kaikki turistien kaipaamat palvelut shoppailusta illanviettoon, rantalomasta ravintoloihin.
  • Patong Beach. Patong Beach on Phuketin suosituin rantakohde, jossa meno jatkuu villinä aamuun saakka. Siten Patong Beach sopii varsinkin nuorille aikuisille ja vauhdikasta yöelämää kaipaaville sinkuille. Perhelomakohdetta etsivän puolestaan kannattaa tutustua tarkemmin Phuketin muihin rantakohteisiin.

Milloin Phuketiin kannattaa matkustaa?

Phuket sijaitsee tropiikissa, joten saaren ilmasto on aina kuuma ja kostea. Talven kuukaudet marraskuusta maaliskuuhun ovat paras aika matkustaa Phuketiin. Talvikuukausien noin 30 astetta ovat varmasti meille suomalaisille varmasti sopivan lämpimiä!

Meikäläisen kevään kuukaudet helmikuusta toukokuuhun ovat kaikkein kuuminta aikaa. Silloin lämpötila kohoaa helposti neljänkymmenen asteen yläpuolelle myös varjossa.

Toukokuu ja alkusyksy taas ovat sateisinta aikaa. Tuolloin päivät ovat usein aurinkoisia ja kuivia, mutta illan ja yön tunteina vettä saattaa tulla runsaasti.

Lennot ja valmismatkat

Phuketiin lennetään talvikaudella useilta Suomen lentokentiltä. Esimerkiksi Ebookersin kautta voit varata lentoja Helsingistä, Oulusta, Kokkolasta ja Rovaniemeltä Phuketiin. Suorien lentojen lisäksi voit lentää saarelle esimerkiksi Bangkokin kautta.

Valmismatkat Phuketiin kuuluvat kaikkien suurten matkatoimistojen valikoimaan. Esimerkiksi talvella 2013-2014 Phuketin matkoja järjestävät ainakin Finnmatkat, Aurinkomatkat, Lomamatkat ja Apollomatkat.

Valmismatka on varmasti helpoin tapa matkustaa Phuketiin. Jos suunnittelet paria viikkoa pidempää lomaa Thaimaassa, kannattaa sinun kuitenkin harkita lentojen ja majoituksen varaamista erikseen. Silloin voit helposti yhdistää Thaimaan matkaasi useampia kohteita — tai tutustua myös johonkin muuhun Kaakkois-Aasian kiehtovaan matkakohteeseen!

Kuvat: coolinsights (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!