Värikäs Curaçao on upea matkakohde

Curaçao on Aruban ja Bonairen jälkeen kolmas ABC-saarista. Alankomaille kuuluva saari tunnetaan koralliriutoistaan, joiden ansiosta saari erityisesti sukeltajien suosima matkakohde.


Willemstad, Curacao. Kuva: Jessica Bee, Flickr.com.

Pastellinsävyinen Willemstad on vilkas kaupunki

Pastellinsävyinen Willemstad on Curaçaon pääkaupunki. Sen kaduilla käyskentely on elämys, joka painuu mieleen – rytmit, tuoksut ja lämpimän illan pehmeän trooppinen merituuli tuovat todellisen lomatunnelman.

Samalla Willemstad on alueen liike-elämän keskus. Curaçaon poliittinen vakaus teki saaresta tärkeän merenkulun ja öljynjalostuskeskuksen jo varhain. Esimerkiksi kaupungin öljysatama on tällä hetkellä vuokrattu Venezuelan valtiolliselle öljy-yhtiölle.

Curaçaon nähtävyydet

Curaçaon matkakohteeksi valinneet eivät ehkä ajattele ensiksi saaren nähtävyyksiä matkasuunnitelmia tehdessään.

Kuitenkin noin 140 000 asukkaan Willemstad on oikea kaupunki, eikä pelkkä lomakylä. Kaupungissa on lukuisia kiehtovia museoita, joissa voit tutustua kaupungin ja saaren historiaan. Kävelyretki kaupungin keskustassa käy historian oppitunnista sekin: pitkän siirtomaa-ajanvaikutus näkyy selvästi kaupungin arkkitehtuurissa. Willemstadin keskusta onkin yksi UNESCOn maailmanperintökohteista.

Willemstadin kulttuurihistoriallisia kohokohtia ovat esimerkiksi:

  • Juutalaisen kulttuurihistorian museo. Willemstadin juutalainen seurakunta on pisimpään yhtäjaksoisesti Amerikoissa toiminut juutalainen seurakunta. Museo on auki maanantaista perjantaihin osoitteessa Hanchi Snoa 29. Ks. lisätietoja www.snoa.com.
  • Kura Hulanda -museo esittelee erityisesti orjakaupan historiaa ja voodoota.
  • Curaçao Museum, Van Leeuwenhoekstraat, Willemstad esittelee paikallista kuvataidetta ja käsiteollisuutta.

Näiden lisäksi Willemstadin läheisyydessä on monia luonnonystävää kiinnostavia kohteita. Yksi niistä on saaren akvaario, jossa pääset ihailemaan delfiinien taidokkaita hyppyjä.

Curacao. Kuva thms.nl, Flickr.com

Curaçaon karnevaali

Karnevaali on luonnollisesti Curaçaolla vuoden kohokohta. Karnevaalikausi alkaa tällä kertaa 4.1.2014 ja se huipentuu kaksi kuukautta myöhemmin, 4.3.2014 järjestettävään suureen loppukulkueeseen.

Curaçaon karnevaalit koostuvat monista eri tapahtumista: soittokilpailuista, karnevaalin kuninkaallisten valinnasta, tumba-musiikkifestivaalista ja monista eri karnevaalikulkueista.

Karnevaalin paraatit järjestetään 28.2.-4.3. 2014 välisenä aikana.

Lisätietoja karnevaaleista löydät niiden omalta verkkosivustolta.

Sukeltajan matkakohde

Curaçao sopii erityisen hyvin sukeltamisesta ja snorklaamisesta innostuneet matkakohteeksi. Kirkas vesi ja koralliriutat ovat yhdistelmä, josta useimmat meistä ovat unelmoineet. Curaçao tekee unelmasta totta!

Jos olet kiinnostunut sukeltamisesta, on Curaçao erinomainen valinta lomakohteeksi. Täällä voit osallistua sukelluskursseille tai opastetuille sukellusretkille, joilla kohtaat delfiinien ja kilpikonnien kaltaisia eksoottisia mereneläimiä.

Curaçaon rannoilla et välttämättä tarvitse kalliita sukelluslaitteita — snorkkeli, maski ja räpylät riittävät paljastamaan merten salaisuudet.
curacao-3

Valuutta, hintataso ja ostokset

Curaçaon valuuttana käytetään Alankomaiden Antillien guldenia (ANG). Lomalle kannattaa ottaa mukaan euroja tai dollareita, jotka kelpaavat myös yleisesti maksuvälineenä.

Paikallisista pankkiautomaateista voit nostaa käteistä luottokortilla. Usein automaateista saa guldeneiden lisäksi myös Yhdysvaltain dollareita.

Guldenin valuuttakurssi on kiinnitetty Yhdysvaltain dollariin, mikä tekee sen kurssista varsin vakaan. Guldenin arvo on vaihdellut noin 0,56-0,58 USD välillä viime vuosina.

Ravintolalounaat ovat suhteellisen edullisia. Esimerkiksi Willemstadisa hotellilounas maksaa halvimmillaan noin 10 dollaria. Kahden ruokalajin illallinen maksaa noin 20 dollaria.

Curaçao ei ole erityisen hyvä paikka tehdä edullisia ostoksia: saaren hintataso on käytännössä Euroopan tasolla. Curaçaolta kannattaakin tuoda Suomeen lähinnä paikallisia alkoholijuomia ja vaikkapa paikallista musiikkia CD-levyinä.

Sää ja paras aika matkustaa

Curaçaon sää on käytännössä aina erittäin miellyttävä. Lämpötila vaihtelee 27-28 asteen välillä.

Syksyn kuukausina lokakuusta tammikuuhun sataa hiukan enemmän kuin muina kuukausina.

Siitä huolimatta voidaan sanoa, että paras aika matkustaa Curaçaolle jatkuu ympäri vuoden: milloin vain voitkaan matkustaa, on sää todennäköisesti upea!

Lennot

Lennot Suomesta Curaçaoon kestävät 11-12 tuntia. Helpointa saarelle lentäminen on luonnollisesti Hollannin kautta: lennä ensin Helsingistä Amsterdamiin ja jatka sieltä matkaa KLM:n lennolla saarelle.

Tietysti voit yhdistää saaren toisiin ABC-saariin. Yllättäen ABC-saarten välillä ei ole lauttayhteyttä, joten Aruballe tai Bonaireen halutessasi sinun on turvauduttava lentokoneeseen.

Olisiko tämä talvi sopiva aika lähteä tutustumaan Curaçaon ihmeisiin?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!