Bonaire – aurinkoa ja aktiviteetteja

Venezuelan rannikolla sijaitseva Bonaire tunnetaan erityisesti sukeltajien paratiisina. Lämmin merituuli tekee trooppisesta saaresta miellyttävän lomakohteen kautta vuoden. Kenties Bonaire olisi juuri sinulle sopiva lomakohde!

Aurinko laskee Karibianmereen Bonairella.Vesiurheilijan paratiisi

Kirkkaalta taivaalta paistava aurinko, hieno hiekka ja lämmin merivesi tuovat runsaasti turisteja pienelle Bonairen saarella.

Silti massaturismi on edelleen pysynyt etäällä Bonairesta. Kyse on aktiivilomailijan matkakohteesta, joka sopii varsinkin vesiurheilun harrastamiseen.

Erityisesti sukeltajat lentävät mielellään Bonairelle. Eikä ihme, sillä saaren rannikon tuntumassa sijaitsee peräti 86 virallista sukelluskohdetta. Monet niistä on merkitty tienvierustaan keltaisilla kivillä.

Sukeltaja kohtaa pinnan alla ihastuttavan näkymän: koralliriutoilla parveilee lukemattomia eksoottisia kaloja. Saaren riutoilta on tunnnistettu peräti 469 eri kalalajia!

Kalojen lisäksi sukeltaja saattaa nähdä esiemrkiksi merikilpikonnia. Jos onni on matkassa mukana, saattaa sukeltaja nähdä myös valaan tai vaikkapa hurjan hain.

Ilmasto hellii matkailijoita ympäri vuoden

Bonairen ilmasto on miellyttävä. Saarella ei juuri tunneta vuodenaikojen vaihtelua: lämpötila on noin 27 astetta läpi vuoden.

Muutamat kuukaudet lokakuun lopulta tammikuun lopulle ovat hiukan muuta vuotta sateisempia. ”Sadekauden” aikana varhaisaamulla ja myöhäisyöllä sataa melko usein, mutta tavallisesti taivas kirkastuu pian auringonnousun jälkeen.

Karibian parhaita ravintoloita

Bonairella on hyvä maine myös herkkusuiden keskuudessa: useat Karibian kärkiravintoloista sijaitsevat juuri Bonairella.

Perinteiset ruuat sisältävät runsaasti patoja, keittoja ja paistettuja ruokia. Kala ja merenelävät ovat tietysti mainitsemisen arvoisia.

Ravintoloiden hintataso on kohtuullinen Euroopan ja Yhdysvaltain kaupunkien mittapuun mukaan.

Dollareita mukaan matkalle

Bonaire on osa Alankomaita. Siitä huolimatta saaren virallinen valuutta on euron sijaan Yhdysvaltain dollari, eli ennen lentokoneeseen astumista kannattaa vaihtaa ainakin hiukan jenkkivaluuttaa lompakkoon.

Lennot Bonaireen helposti Amsterdamin kautta

Koska Bonaire kuuluu Alankomaille, on saarelle helpointa lentää Amsterdamin kautta. KLM lentää saarelle useita kertoja viikossa.

Jos suunnittelet maailmanympärimatkaa, kannattaa sinun tutustua myös yhdysvaltalaisten lentoyhtiöiden reitteihin. Ainakin American Eagle, Continental Airlines ja Delta Airlines lentävät saarelta Yhdysvaltoihin.

Valitettavasti ABC-saarten välillä ei ole säännöllisiä reittilaivayhteyksiä. Siten Aruballe tai Curaçaoon halutessasi sinun kannattaa ottaa selvää Dutch Airlines Expressin ja Arkeflyn reiteistä.

Kansainvälisten lentojen yhteydessä matkustajan on maksettava USD 33,40 suuruinen maastapoistumismaksu. Voit maksaa sen käteisellä tai tavallisilla luottokorteilla American Expressiä lukuunottamatta.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!