Kuuba – rosoisen kaunis Karibian maa

Kuubassa matkustat kauas Karibian tunnelmiin, tuoksuihin ja rytmeihin. Samalla matkustat ajassa taaksepäin, rosoisen kauniisiin kaupunkeihin.

Havanna, Kuuba.

Kuuba on Karibian saarivaltio, joka tunnetaan ainutlaatuisesta kulttuuristaan, upeista rannoistaan ja eloisista kaupungeistaan. Se on suosittu matkakohde niille, jotka haluavat paeta arjen hälinästä. Etsitpä sitten rentouttavaa rantalomaa tai kulttuurielämystä, Kuubassa on jokaiselle jotakin.

Santiago de Cuba, Kuuba.

Havanna

Kuuban pääkaupunki on pakollinen kohde. Havannassa on paljon tekemistä vanhan Havannan mukulakivikatujen tutkimisesta kuuluisalla Malecón-rantakadulla vierailemiseen. Älä unohda pysähtyä Plaza de la Revoluciónilla ja ihailla Che Guevaran ja Fidel Castron ikonisia kuvia. Vielä autenttisemman kokemuksen saamiseksi vie aikaa tutustuaksesi joihinkin Havannan paikallisiin markkinoihin ja maistele kuubalaista ruokaa.

Kuuba

Santiago de Cuba

Kuuban kaakkoisrannikolla sijaitseva Santiago de Cuba on maan toiseksi suurin kaupunki ja yksi sen vilkkaimmista kaupungeista. Se tunnetaan ainutlaatuisesta afrokuubalaisesta kulttuuristaan, musiikistaan ja taidemaailmastaan. Muista käydä joissakin Santiago de Cuban historiallisissa paikoissa, kuten Castillo del Morrossa ja Céspedesin puistossa, sekä joissakin sen vilkkaissa baareissa ja klubeissa.

Havanna, Kuuba

Trinidad

Tämä Unescon maailmanperintökohde sijaitsee Kuuban keskustassa ja tunnetaan värikkäästä siirtomaa-arkkitehtuuristaan ja vilkkaasta yöelämästään. Varaa aikaa tutustuaksesi joihinkin Trinidadin ikonisiin kohteisiin, kuten Plaza Mayoriin ja Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidadiin, sekä sen moniin museoihin ja gallerioihin. Älä unohda käydä tutustumassa joihinkin Trinidadin läheisiin rantoihin, kuten Playa Ancón tai Playa María Aguilar viettämään hauska päivä auringossa!

Havannan Malecon, Kuuba.

Varadero

Kuuban pohjoisrannikolla sijaitseva Varadero on yksi maan suosituimmista rantakohteista. Upeiden valkoisten hiekkarantojen ja kristallinkirkkaiden vesien ansiosta ei ole ihme, miksi tämä alue on niin suosittu matkailijoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Vietä päiväsi nauttien auringosta yhdellä Varaderon monista rannoista tai osallistu hauskoihin vesiaktiviteetteihin, kuten snorklaukseen tai sukellukseen.

Makdaka, Kuuba

Playa Paraíso

Cayo Largo del Surilla Kuuban mantereen etelärannikolla sijaitseva Playa Paraíso on idyllinen paratiisi, joka on täydellinen niille, jotka etsivät rauhallista rantalomaa. Valkoisten hiekkarantojen ja turkoosien vesien ansiosta ei ole ihme, miksi tästä paikasta on tullut niin suosittu matkailijoiden keskuudessa viime vuosina. Vietä päiväsi rannalla loikoilla tai osallistu johonkin hauskoihin aktiviteetteihin, kuten melontaan tai purjelautailuun!

Varadero, Kuuba

Cayo Coco

Cayo Coco on saari Kuuban pohjoisrannikolla, joka tunnetaan upeista rannoistaan ja eloisista koralliriutoistaan. Tämä kohde on täydellinen snorklaukseen ja sukeltamiseen sekä uimiseen delfiinien tai manaatin kanssa. Cayo Cocossa on myös paljon muuta toimintaa, kuten ratsastusta, mönkijäretkiä ja lintujen tarkkailua.

Varadero, Kuuba

Playa Ancon

Lähellä Trinidadia sijaitseva Playa Ancon on yksi Kuuban kauneimmista rannoista. Sen kristallinkirkkaat vedet sopivat täydellisesti uimiseen ja snorklaukseen, kun taas valkoiset hiekkarannat sopivat ihanteellisesti auringonottoon tai vain rentoutumiseen hyvän kirjan parissa. Lähistöllä on myös monia ravintoloita, joissa voit maistella herkullisia kuubalaisia ruokia.

Havanna, Kuuba

Guardalavaca

Guardalavaca sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla ja tunnetaan upeista valkoisista hiekkarannoistaan ja turkooseista vesistään. Tämä kohde tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, kuten laitesukellusta, snorklausta, melontaa, purjelautailua ja kalastusretkiä. Maalla on myös paljon tutkittavaa, mukaan lukien läheiset luolat, vesiputoukset ja vehreät metsät, jotka ovat täynnä villieläimiä.

Sikojenlahti, Kuuba

Cayo Largo

Kuuban etelärannikolla sijaitseva Cayo Largo on paratiisisaari, joka on täydellinen romanttiselle lomalle tai perhelomalle. Tämä kohde tarjoaa kauniita valkoisia hiekkarantoja, jotka ovat ihanteellisia uimiseen tai auringonottoon, sekä runsaasti aktiviteetteja, kuten purjehdusretkiä, melontaretkiä ja delfiinien katseluretkiä!

Cienfuegos, Kuuba

Kuubalaiseen kulttuuriin kannattaa tutustua vierailemalla joissakin maan monista museoista, kuten Museo de la Revolución tai Museo Nacional de Bellas Artes de La Habana. Tai jos haluat jotain aktiivisempaa, kokeile salsatanssitunteja tai osallistu ruoanlaittokurssille, jossa opit valmistamaan perinteisiä kuubalaisia ruokia, kuten ropa viejaa tai arroz con polloa.

Cienfuegos, Kuuba

Luonnonystäville on tarjolla runsaasti ulkoilua, kuten vaellus Sierra del Rosarion biosfäärialueella tai Topes de Collantesin kansallispuiston rehevien trooppisten metsien tutkiminen.

Havanna, Kuuba

Riippumatta siitä, millainen matkustaja olet, Kuubassa on jokaiselle jotakin! Eloisan kulttuurinsa, upeiden maisemiensa ja vieraanvaraisten ihmisten ansiosta ei ole ihme, miksi tästä saarivaltiosta on tulossa yhä suositumpi kohde matkailijoille kaikkialta maailmasta. Joten pakkaa ja aloita matkasi suunnittelu jo tänään!

Kuvat: Eric Bas, Anton Novoselov, Makadaka, Atsushi Masegi, Les Haines, Rinaldo Wurflitsch, Iker Merodio, Patrick Nouhailler, Adam Jones, Nelljs, Gareth1953, y.becart, Josef Willems ja Marco Lazzaroni (kaikki Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!