Teneriffa on ikuisen kevään saari

Teneriffa on varsinkin talvikuukausina nauttinut suomalaisten suurta suosiota jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihme – kyse on miellyttävästä ja kotoisasta lomakohteesta, jossa on helppo viihtyä.


Puerto de la Cruz

Teneriffaa kutsutaan toisinaan ikuisen kevään saareksi. Kesäkuumalla päivälämpötila on 25 asteen tienoilla ja talvella hiukan alle kahdenkymmenen asteen. Näin Teneriffalla vallitsee koko ajan meikäläinen alkukesän sää!

Teneriffa tunnetaan rantalomakohteena

Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret sijaitsevat Atlantin valtamerellä, Afrikan luoteispuolella. Teneriffa on saarista suurin.

Teneriffa sai jo varhain mainetta lomakohteena: jo niinkin varhain kuin 1800-luvun alussa rikkaat englantilaiset alkoivat lomailla Puerto de la Cruzissa.

Nykyään Teneriffa tunnetaan koko perheen rantalomakohteena. Puerto de la Cruzin lisäksi suomalaiset suosivat Playa de la Americásin ja Los Cristianosin rantakohteita.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Puerto de la Cruz tarjoaa turistille paljon nähtävää. Vaikka kaupunki on jo pitkään ollut suosittu lomakohde, on se säilyttänyt enemmän kanarialaista alkuperäistunnelmaa kuin puhtaammin turisteja varten rakennetut saaren eteläosien rantakohteet.

Suomalaisille suunnatut palvelut ovat joka tapauksessa Puerto de la Cruzissa erinomaiset: suomenkieliset ruokalistat eivät ole harvinaisuuksia, ja talvikaudella kaupungissa esiintyy jopa suomalaisia artisteja.

Puerto de la Cruzissa elämä keskittyy alueelle lähellä merenrantaa. Paseo de San Telmo -rantakadulla voit nauttia näköaloista, nauttia ravintoloista ja tehdä ostoksia. Rantakatu onkin erinomainen paikka tehdä ostoksia, sillä kadun varren liikkeissä myydään niin elektroniikkaa, vaatteita kuin matkamuistojakin.

Puerto de la Cruzin ravintolat edustavat kaikkia lomakohteiden tyypillisiä vaihtoehtoja. Espanjalaisen keittiön lisäksi voit syödä tasoltaan vaihtelevissa kiinalaisravintoloissa, hampurilaispaikoissa ja kaikkialle levinneissä kebap-ravintoloissa. Teneriffalla sinun kannattaa tietysti tutustua paikallisen keittiön erikoisuuksiin ja jättää porsaanleikkeet ja lihapullat odottamaan kotimaahan paluuta.

Puerto de la Cruz on melko mäkinen kaupunki. Sen vuoksi kaupunkia ei voi varsinaisesti suositella liikuntaesteisten lomakohteeksi. Toki elämä rantabulevardilla ja sen tuntumassa sijaitsevissa hotelleissa onnistuu heiltäkin, mutta kaupungin eri osiin tutustuminen voi olla hankalaa.

Playa de las Americás on suuri lomakeskus

Playa de las Americas
Playa de las Americás puolestaan on saaren eteläosien suurin ja nykyaikaisin rantalomakohde. Se tarjoaa kaiken, mitä kaipaat rantalomalta: rantoja, baareja, yöelämää ja ravintoloita. Niinpä Playa sopii hyvin talvilomakohteeksi myös nuorille aikuisille, jotka haluavat viettää perinteistä rantalomaa talven keskellä.

Playa de las Americás tunnetaankin koko Teneriffan parhaana bilepaikkana. Kaupungin tyylikkäät yökerhot ovat auki pikkutunneille, ja säpinää etsivät viihtyvät varmasti Monkey Beach Clubin ja Tibun kaltaisissa paikoissa. Joka talveksi aukeaa toki uusia ravintoloita, joten kannattaakin kysyä matkaoppaalta ja hotellin henkilökunnalta ajankohtaisia suosituksia.

Sen sijaan kulttuurimatkailija saattaa tuntea itsensä Playa de las Americásissa hiukan eksyneeksi. Teneriffan eteläosat ylipäänsä eivät tarjoa kovin paljoa historiaa ja kulttuurinähtävyyksiä – tänne tullaan nauttimaan elämästä raunioiden sijaan.

Kaupungin nähtävyydet sopivatkin erityisesti lapsiperheille. Siam Parkin vesipuisto ja apinapuisto Monkey Park tarjoavat juuri Playalle sopivan annoksen vauhtia. Jos kuitenkin haluat nähdä hiukan enemmän paikallista elämää, kannattaa sinun vuokrata auto ja lähteä tutustumaan lähikyliin.

Playan elämä keskittyy yli kymmenen kilometrin mittaisen rantakadun varrelle. Rantabulevardin varrella sijaitsevat hotellit, ravintolat ja pienet turistien suosimat kaupat.

Playa on varmasti Teneriffan paras kohde, jos haluat viettää perinteistä rantalomaa.

Teiden maisemat tekevät vaikutuksen

Teide, Teneriffa

Teneriffa on vulkaaninen saari, jota hallitsee Teide-tulivuori. Itse Teide nousee huimaan 3718 metrin korkeuteen merenpinnasta. Niinpä se on koko Espanjan korkein vuori ja samalla maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Teidelle nouseminen on kuitenkin turvallista, sillä se on nukkuva tulivuori.

Teiden maisemat ovat suomalaisen silmin häkellyttävät: matka Teidelle kulkee viljelysmaiden ja mäntymetsien halki, kunnes lopulta noustaan karun kiviseen maailmaan, kuin toiselle planeetalle. Harva matkailija jaksaa kuitenkaan nousta omin voimin ohuessa ilmanalassa vuoren huipulle saakka. 25 euron hinnalla voit kuitenkin nousta köysiradalla lähes huipulle, 3555 metrin korkeuteen.

Parin kilometrin korkeudella merenpinnasta sijaitsee Teiden kansallispuisto. Sinun kannattaa ehdottomasti uhrata päivä rantalomastasi tutustuaksesi tähän ainutlaatuiseen alueeseen.

Valmismatkoja ja reittilentoja

Playa de las Americas

Teneriffalle on helppo matkustaa. Monet tunnetut matkatoimistot järjestävät valmismatkoja saarelle, joten kielitaidotonkin pääsee helposti viettämään lomaviikkoa Teneriffalla.

Valmismatkan sijaan voit tietysti ostaa pelkät lentoliput ja etsiä mieluisan majoituksen itse. Majoituksen löytäminen ei ole vaikeaa, eikä keskitasoisesta hotellihuoneesta tarvitse välttämättä maksaa muutamaakymmentä euroa enemmän.

Hotellin sijaan voit tietysti vuokrata loma-asunnon vaikkapa kuukaudeksi tai kahdeksi. Silloin pitkäkään loma ei tule kohtuuttoman kalliiksi!

Kuva: Narujen, Till Krech, MAte Marschalko, Ronny Siegel, Eric Borda, Flickr.com (CC-lisenssi).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!