Malaga yhdistää kaupunkiloman ja rantaloman parhaat puolet

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Malaga on suosittu matkakohde, jossa lähes jokainen viihtyy: Malagassa voit yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman parhaat puolet!

Monet Aurinkorannikon matkakohteista ovat lähinnä rantalomakohteita. Malaga on kuitenkin 600 000 asukkaansa ansiosta elävä suurkaupunki, jossa riittää jokaiselle nähtävää ja koettavaa. Olitpa kiinnostunut kulttuurista, yöelämästä tai auringonpalvonnasta, löydät Malagasta etsimäsi.
Malaga, Espanja

Herkuttele ja nauti lomastasi

Malagan yöelämä on vilkas läpi vuoden. Baarit ja yökerhot täyttyvät illasta toiseen paikallisten ja matkailijoiden etsiessä viihdettä ja kurkun kostuketta. Yöelämän ansiosta Malaga sopii myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita etsivän nuoren aikuisen matkakohteeksi.

Jos taas keskityt mieluummin kulinaarisiin nautintoihin, löydät varmasti Malagasta etsimäsi. Nauti siis lounas paikallisen tapaan pitkän kaavan mukaan: useampi ruokalaji ja asiaankuuluvat ruokajuomat tekevät lounaasta ilon.

Rannikolla kun ollaan, kannattaa Malagassa herkutella paikallisilla kaloilla ja äyriäisillä. Täällä sinun ei tarvitse tyytyä pussissa kasvatettuun kirjoloheen!

Mukavia ravintoloita löydät esimerkiksi Calle Marqués de Larios -kadulta. Erinomaisia tapas-paikkoja taas löydät Calle Strachanin varrelta. Yksi usein suositelluimmista tapas-baareista on Gorki, Calle Strachan 6.
Malaga

Malagan nähtävyydet

Malagan nähtävyyksiin kuuluu monia kiinnostavia historiallisia kohteita sekä taidemuseoita. Näistä suosituimpia ovat:

  • Picasso-museo. Pablo Picasso syntyi Malagassa, joten kaupungin Picasso-museo kuuluu kaupungin ”pakollisiin” nähtävyyksiin. Picasso-museossa on esillä yli 200 Picasson työtä, joten tarjolla on todella kattava kokoelma 1900-luvun kenties kuuluisimman kuvataiteilijan teoksia.
  • Carmen Thyssen -museo. Carmen Thyssen -museossa voit tutustua Espanjan taiteeseen. 1800-luvun taide on erityisen hyvin edustettuna. Lisäksi museossa on vaihtelevia näyttelyitä.
  • La Concepción – kasvitieteellinen puutarha. La Concepción on yksi Euroopan upeimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Se avattiin 1800-luvun puolivälissä. Lyhyt kierros puutarhassa kestää noin puolitoista tuntia, mutta puistossa saat helposti kulumaan koko päivän!

Ostokset ja hintataso

Malaga on mainio paikka tehdä ostoksia. Kaupungista löydät sekä perinteisiä pikkuliikkeitä että suuria, nykyaikaisia ostoskeskuksia, paikallista käsityötä ja maailmankuuluja luksusmerkkejä.

Useimmat Malagan kaupoista avataan aamulla yhdeksän, kymmenen aikoihin. Kaupat suljetaan iltayhdeksältä. Espanjalaiseen tapaan kaupat ovat iltapäivällä pari tuntia kiinni siestan aikaan. Useimmat kaupat ovat kiinni sunnuntaisin.

Calle Marqués de Larios -kadun varrelta löydät varsinkin espanjalaisia muotiliikkeitä ja kenkäkauppoja. Kaikki tunnetuimmat espanjalaisketjut ovat avanneet liikkeen kadun varrelta. Miellyttävä kävelykatu sijaitsee vanhassa kaupungissa, ja sen sivukaduilta löydät runsaasti miellyttäviä pieniä ravintoloita.

Tavarataloista tunnetuin on El Corte Ingles (Avenida de Andalucia 4). Suuren tavaratalon valikoima on erinomainen, ja hintataso meikäläisittäin kohtuullinen. Jos sinussa on vähänkään herkkusuun vikaa, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua alakerran elintarvikeosastoon.

Vaatteet ja nahkatuotteet ovat tietenkin niitä perinteisiä espanjantuomisia – eikä syyttä, sillä niiden hintataso on usein edullinen verrattuna Suomen hintatasoon. Vaatteiden lisäksi erilaiset Pablo Picasso -tuotteet, julisteet, postikortit ja painetut taulut ovat suosittuja tuliaisia.

Malagan hintataso on selvästi Suomea edullisempi. Erityisesti viini ja muut paikalliset alkoholijuomat ovat huomattavan edullisia, joten Malagassa kannattaa tutustua myös laadukkaampiin merkkeihin.

Elintarvikkeiden osalta Malagan hintataso on noin kolmanneksen Suomea halvempi. Tämä varmasti ilahduttaa kaikkia niitä, jotka suunnittelevat viettävänsä osan talvea etelän lämmössä.

Matkat ja lennot

Malagan lentokenttä on Espanjan etelärannikon tärkein lentokenttä, josta monet jatkavat matkaansa Aurinkorannikon eri lomakohteisiin. Suomesta suoria lentoja Malagaan ovat tarjoavat ainakin Norwegian ja Finnair. Kesäkuukausina myös RyanAir on lentänyt Tampereelta Malagaan.

Tällä hetkellä Norwegian tarjoaa selvästi edullisimmat lennot Malagaan. Norwegianin lentolippujen hinnat vaihtelevat huomattavasti sen mukaan, milloin varaat lentosi. Kannattaa siis olla ajoissa, mikäli haluat hankkia mahdollisimman edulliset lentoliput!

Valmismatka on tietysti helpoin tapa matkustaa Malagaan. Tällä hetkellä matkat Malagaan ovat ainakin Tjäreborgin valikoimassa.

Kuvat: Martin Terber ja Andy Nash (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!