Taiteenharrastajan kulttuurimatka Barcelonaan – parhaat nähtävyydet

Barcelona on noussut suosituksi kaupunkilomakohteeksi – eikä ihme, sillä kaupungissa on paljon nähtävää. Seuraavat Barcelonan nähtävyydet kuuluvat jokaisen kulttuurimatkailijan matkaohjelmaan!

Barcelona on Katalonian upein kaupunki, jolla on paljon annettavaa jokaiselle kaupunkilomaa suunnittelevalle. Viime vuosina halvat lennot ovat tehneet siitä myös suomalaisten suosiman matkakohteen.

Kaupungissa riittää nähtävää vaikka useammaksi viikoksi. Useimmat Barcelonaan matkustavat viettävät kaupungissa kuitenkin vain muutamia päiviä. Silloin on valittava vain kaupungin parhat nähtävyydet – on tehtävä vaikeita valintoja.

Seuraavat Barcelonan nähtävyydet ovat itseoikeutetusti jokaisen taiteenharrastajan vierailulistan kärjessä.

Antonio Gaudiń Sagrada Familia häkellyttää vieraan

Sagrada Familia, Barcelona.

Barcelona ei olisi Barcelona ilman Antonio Gaudín arkkitehtuuria. Gaudí tunnetaan katalonialaisen modernismin merkittävimpänä edustajana, joka loi oman surrealistisen arkkitehtuurisen tyylinsä.

Gaudí työskenteli pääasiassa kotikaupungissaan Barcelonassa. Siksi hänen tunnetuimmat työnsä Güellin puisto ja Sagrada Família -kirkko kuuluvat jokaisen kulttuurinharrastajan matkaohjelmaan.

Sagrada Famílian rakennustyöt alkoivat jo 1800-luvulla. Gaudí vastasi kirkon suunntitelusta ja rakennustöistä neljän vuosikymmenen ajan. Kirkon rakennustyöt ovat edelleen kesken, vaikka paavi Benedictus XVI vihki kirkon käyttöön kaksi vuotta sitten.

Häkellyttävä kirkko tekee varmasti vaikutuksen jokaiseen vieraaseen!

Museu Picasso kokoaa tuhansia Picasson töitä

Barcelonan Picasso-museon kokoelmiin kuuluu yli 3 800 Pablo Ruiz Picasson työtä. Siten vuonna 1963 avattu museo on ehdottomasti paras paikka tutustua tämän 1900-luvun taiteen uudistajan tuotantoon ja elämään.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-20 ajan. Sisäänpääsy maksaa 11 euroa.

Fundació Joan Miró

Joan Miró syntyi Barcelonassa vuonna 1893. Myös Miró kuuluu 1900-luvun kuvataiteen uudistajiin – hänen surrealistinen tuotantonsa koostuu maalauksista, grafiikasta ja veistoksista. Gaudín ja Picasson tapaan Mirón teosten omalaatuinen tyyli on välittömästi tunnistettava, ainutlaatuinen ja omintakeinen.

Barcelona on erinomainen paikka tutustua tämän uudistajan taiteeseen: Fundació Joan Miron kokoelmiin kuuluu 217 maalausta, 178 veistosta, lähes täydellinen kokoelma grafiikkaa ja noin 8000 piirustusta.
Joan Miro, Barcelona.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

MACBA on Barcelonan modernin taiteen museo. Sen kokoelmiin kuuluu lähinnä Espanjan ja Katalonian taidetta 1900-luvun puolivälistä alkaen.

Museon verkkosivut antavat hyvän kuvan kokoelmista ja kulloinkin avoinna olevista erityisnäyttelyistä. MACBA on nykytaiteen ystävän ykköskohde Barcelonassa!

Museu Nacional d’Art de Catalunya

MNAC on Katalonian kansallismuseo, jonka kokoelma esittelee Katalonian taidehistoriaa vuosisatojen varrelta. Museon kokoelmiin kuuluu varsinkin kirkkotaidetta 1000-luvun romaanisesta taiteesta alkaen.
MNAC, Barcelona.

Museon goottilainen osasto puolestaan esittelee 1200-luvulta alkaen noussutta goottilaista taidetta Kataloniasta, Kastiliasta, Navarrasta ja Aragoniasta. Uuden ajan alun taiteilijoista museossa ovat edustettuna esimerkiksi El Greco (Doménikos Theotokópoulos) ja Diego Velázquez.

Myös MNAC:n verkkosivut tarjoavat erinomaisen katsauksen museon kokoelmiin.

MNAC on taidehistoriasta kiinnostuneen kulttuurimatkailijan ykkösmuseo Kataloniassa!

Linkit:

Kuvat: Guillaume Paumier, Twicepix, Fran6_44 (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!