Auringonnousun ja auringonlaskun Benidorm

Espanjan Benidorm tunnetaan pilvenpiirtäjistä, upeista hiekkarannoistaan ja vauhdikkaasta yöelämästään. Sen vuoksi joka vuosi lukemattomat eurooppalaiset lomailevat Benidormissa.

Benidorm sijaitsee Alicanten maakunnassa, Välimeren rannalla. Samalla seudulla sijaitsee useita muitakin suosittuja lomakohteita, joista tunnetuimpia ovat tietysti Alicante ja Torrevieja.
Benidorm, ranta.

Benidormin yöelämä on vauhdikasta

Benidorm yllättää helposti: pikkukaupungin skyline muistuttaa pikemmin Manhattania kuin pienen rannikkokaupungin siluettia. Kaupunkiin on nimittäin rakennettu viime vuosina entistä korkeampia pilvenpiirtäjiä, jotka toimivat hotelleina ja osin asuinrakennuksina.

Benidormin yöelämä on vauhdikasta. Kyse ei siis ole eläkeläisten lepolomakohteesta, vaan nuorten aikuisten suosimasta lomakohteesta. Varsinkin britit ovat löytäneet Benidormin pubit ja klubit sankoin joukoin.
Benidorm on pilvenpiirtäjien kaupunki.

Myös lapset viihtyvät

Silti Benidorm sopii myös lapsiperheen lomakohteeksi. Kaupungin ranta on upeaa hiekkarantaa, joten lapsetkin viihtyvät varmasti meren äärellä. Kaupungin keskusta jakaa rannan kahtia: itäistä rantaa kutsutaan auringonnousun rannaksi (Levante), läntistä rantaa auringonlaskun rannaksi (Poniente). Niiden välissä sijaitsee usein rauhallisempi Malpas.

Lapsia silmällä pitäen lomakohteeseen on rakennettu myös erilaisia teemapuistoja, joissa lomaviikon päivät ja illat menevät hetkessä.

Ostokset ja hintataso

Valitettavasti Benidormin suosio näkyy myös kaupungin hintatasossa. Teemapuistojen pääsyliput on hinnoiteltu varsin kalliiksi, mihin varsinkin lapsiperheissä kannattaa varautua etukäteen.

Onneksi ruoka, juoma ja liikkuminen kaupungista toiseen on Espanjassa edullista. Itse Benidormin alueella et oikeastaan tarvitse sen paremmin bussia kuin taksia — lomalla ehdit varmasti kävellä parin kilometrin matkat kaupungin sisällä.
Benidorm, hiekkarantaa.

Lennot ja matkat

Benidormissa ei ole omaa lentokenttää. Sen vuoksi matkailijat saapuvat kaupunkiin yleensä noin 60 kilometrin päässä sijaitsevan Alicanten lentokentän kautta.

Alicanteen on tarjolla Suomesta runsaasti edullisia lentoja. Esimerkiksi Ryanair lentää Tampereelta Alicanteen ja Norwegian Helsingistä. Halvimmillaan lennot Alicanteen saa siis hankittua muutamalla kymmenellä eurolla.

Kuvat: Gaelx, LesHaines123, Leumas_1974 (Flickr.com)

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!