Aurinkoinen Alicante houkuttelee läpi vuoden

Alicante on yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista, jonka miellyttävä ilmasto, hienot hiekkarannat ja kiinnostavat nähtävyydet houkuttelevat suomalaisia läpi vuoden.

Alicante on suosittu rantalomakohde

Alicante tunnetaan erityisesti upeasta rannastaan. Kilometrien mittaiset hiekkarannat ovat houkutelleet vuosikymmenien ajan matkustajia eri puolilta Eurooppaa viettämään lomaa Välimeren rannalla.

Lähiseuduilla sijaitsee Alicanten lisäksi monia suosittuja lomakohteita. Niistä tunnetuimpia ovat vauhdikas Benidorm ja Torrevieja. Jos lomalla Alicante alkaa tuntua liian tutulta, riittää lähiseuduilla varmasti nähtävää ja koettavaa!

Kaupungin suosituin ranta on keskustan edustalla sijaitseva Playa del Postiguet. Palmujen varjostaman rantakadun ravintolat ja lukemattomat baarit tekevät rantaloman viettämisestä helppoa ja mukavaa — kaikki tarvitsemasi palvelut ovat helposti ulottuvillasi.

Alicante sopii loistavasti rantaloman viettoon kesäkuukausien aikana. Tuolloin veden lämpötila on tavallisesti 25 asteen tienoilla, joten meressä sinun ei todellakaan tarvitse palella!
Alicante, hiekkarantaa
Alicante tarjoaa lomaviettäjälle monipuolisia mahdollisuuksia vesiurheiluun. Täällä voit esimerkiksi aloittaa uuden sukellusharrastuksen osallistumalla monien sukelluskoulujen järjestämille kursseille.

Mikäli taas pysyt mieluummin merenpinnan yläpuolella, sopivat esimerkiksi purjelautailu, kalastus tai snorklaaminen sinulle paremmin. Vauhdikkaampaa vesiurheilua etsivät taas voivat vuokrata vesiskootterin vauhdin hurmasta nauttiakseen.

Tekemistä lapsille

Alicante sopii mainiosti myös lapsiperheen matkakohteeksi, sillä lapsille riittää kaupungissa nähtävää ja koettavaa. Ja kun Alicante on nähty, on kaupungin lähellä myös lapsille sopivia retkikohteita.

  • Parque Aventura. Parque Aventura on lapsille ja koko perheelle suunniteltu seikkailupuisto. 7000 neliömetrin alueella riittää tekemistä koko päiväksi!
  • Aqualandia. Aqualandia on vesipuisto, jossa lasten lisäksi viihtyy koko perhe. Aqualandia sijaitsee Benidormin länsipuolella, mutta vesipuistoon pääsee mainiosti myös Alicantesta.
  • Terramitica. Benidormin Terramitica on 105 hehtaarin laajuinen huvipuisto, jossa on laitteiden lisäksi yli 80 ravintolaa. Terramiticassa on myös näyttäviä show-esityksiä.

Ostokset ja hintataso

Koska Alicantessa on noin 300 000 asukasta, tarjoaa kaupunki myös turistille runsaasti valinnanvaraa ostosten tekemistä varten. Kaupungin tavarataloissa ja ostoskeskuksissa sinun on helppo tutustua Alicanten hintatasoon.

Alicantessa on useita ostoskatuja, joilla shoppailu onnistuu mainiosti. Avenida Alfonso X El Sabio on mainio katu hankkia edullisesti täydennystä lomavaatteisiin. Kadulla on runsaasti pieniä, itsenäisiä vaate- ja kenkäkauppoja, joissa onnistut todennäköisesti tekemään Alicanten edullisimmat vaateostokset.

Avenida Maisonnave puolestaan on kaupungin tärkein ostoskatu, jonka varrella sijaitsevat kaikki tärkeimmät merkkiliikkeet. Kadulta löydätkin paikallisen muodin lisäksi myös maailmankuuluja merkkejä. Kadun päistä taas löydät El Corte Ingles -ketjun tavaratalot, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

Jos asut huoneistohotellissa, voit tehdä ruokaostoksesi paikalliseen tapaan kauppahallissa (Mercado central de Alicante), josta saat ostettua kaikki tarvitsemasi elintarvikkeet. Vaikka et aikoisi laittaa ruokaa itse, voit ostaa täältä erilaista pikkunaposteltavaa vaikkapa retkipäivän evääksi.

Alicanten nähtävyydet

Useimmat turistit tulevat varmasti Alicanteen rannan ja auringon takia. Kuitenkin Alicanten nähtävyydet tekevät kaupungista kiinnostavan matkakohteen myös historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille lomanviettäjille.

Santa Barbaran linnoitus (Castillo de Santa Bárbara) sijaitsee lomanviettäjän kannalta mukavasti Alicanten keskustassa. 166 metriä korkean mäen huipulla sijaitseva linna onkin tunnetuin kaupungin kaupungin nähtävyyksistä.

Linnan rakentaminen aloitettiin 800-luvulla, jolloin islaminuskoiset maurit hallitsivat aluetta. Sittemmin linnaa on laajennettu monia kertoja, ja se on vuosisatojen varrella kuulunut eri valtakuntien ja hallitsijoiden valtapiiriin.

Nykyään linnassa on helppo vierailla, sillä jo puolen vuosisadan ajan linnaan on voinut nousta hissillä muutaman euron hintaan.

Alicante - Santa Barbara

Alicanten arkeologinen museo (Museo arquelogico de Alicante) on toinen historian ja arkeologian harrastajien arvostama nähtävyys. Museo esittelee Alicanten ja lähiseutujen menneisyyttä esihistorialliselta ajalta aina 1900-luvun alkuun saakka.

Varsinkin Rooman valtakunnan aikaa ja keskiaikaa esittelevät kokoelmat ovat kiinnostavia.

Nykytaiteen museo MACA on kulttuurimatkailijalle ehdottomasti vierailun arvoinen nähtävyys. MACAn kokoelmiin kuuluu esimerkiksi Mirón, Dalin ja Picasson töitä. Näitä ei kannata jättää väliin!

Canelobren luolat sijaitsevat 23 kilomerin päässä Alicantesta, mutta ne ovat ehdottomasti retken arvoinen nähtävyys. Luolien sisäänkäynti on noin 700 metrin korkeudessa. Upea tippukiviluola tekee varmasti vaikutuksen jokaiseen vierailijaan. Varsinkin kesähelteillä viileät luolat ovat virkistävä kohde – muista kuitenkin ottaa mukaan ranta-asua lämpimämpää vaatetta!

Canelobren luolat, Alicante

Tabarcan saari sijaitsee noin 17 kilometrin etäisyydellä mantereesta, ja sekin on Alicantessa lomailevien keskuudessa suosittu retkikohde. Menneinä vuosisatoina saari toimi merirosvojen tukikohtana – nykyään merellisyys näkyy erityisesti erinomaisia kalaruokia tarjoavien ravintoloiden ruokalistoilla.

Halvat lennot Alicanteen

Alicanteen ei tällä hetkellä järjestetä pakettimatkoja Suomesta. Siitä huolimatta kaupunki on helppo lomakohde, jonne voit lentää edullisesti esimerkiksi Ryan Airin tai Norwegianin reittilennoilla.

Kesäkaudella Norwegian tarjoaa parhaat lentoyhteydet Suomesta Alicanteen: halvat suorat lennot kolme kertaa viikossa tekevät Norwegianista hyvän valinnan.

Alicanten lentokenttä sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Puolen tunnin välein kulkevat lentokenttäbussit tuovat sinut nopeasti kaupungin keskustaan – tosin taksi on varmasti helpompi ja mukavampi tapa päästä suoraan oman hotellin ovelle.

Kuva: Edd Turtle, Olemiswebs & F. Prieto, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!