Kanariansaarten risteily näyttää saaret uudessa valossa

Kanarian saarilta löydät useita suomalaisille tuttuja matkakohteita, kuten Teneriffa, Gran Canaria tai La Palma. Teneriffa on lomakohteeksi vakiintunut jo 1800-luvun alkupuolella, kun rikkaat englantilaiset alkoivat matkustaa Puerto de la Cruziin viettämään lomiaan.

Monta saarta, monta kohdetta

Teneriffa on tunnettu perinteisistä luksushotelleistaan ja monista kiehtovista nähtävyyksistään. Monet nähtävyyksistä sijaitsevat Puerto de la Cruzissa, josta löydät esimerkiksi 1700-luvulla perustetun kasvitieteellisen puutarhan. Toinen kaunis kaupunki Teneriffalla on Santa Cruz, joka ei sellaisenaan ole erityistä matkailualuetta, vaan Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki.
Gran Canaria

Gran Canaria, joka on toinen tuttu saari suomalaisille Kanarian matkaajille, kätkee sisäänsä paljon vaihtelevaa luontoa ja aktiviteettia lomailijoille. Gran Canaria on suosittu kohde esimerkiksi golf-matkailijoiden keskuudessa. Lisäksi Gran Canaria on muita saaria hiukan lämpimämpi, mikä tekee siitä varmasti monen suomalaisen mielestä erityisen houkuutelevan matkakohteen!

La Gomera on Teneriffaa ja Gran Canariaa ja Teneriffaa pienempi saari, mutta monimuotoisuudessaan se ei jätä matkailijaa kylmäksi. La Gomera on tunnettu muun muassa Garajonayn kansallispuistosta, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Lisäksi La Gomeran saarella on yksi golfkenttä, joka hienosti suunniteltu ja tarjoaa pelaajille niin haasteita kuin elämyksiäkin.

Risteilymatka Kanarialla

Kanarian saarin voi tutustua muutoinkin kuin kohde kerrallaan lentämällä perille ja viettämällä viikon tai enemmän yhdessä kohteessa: Risteily on mainio tapa kerätä kokemuksia useasta kohteesta Kanarian saarilla!

Risteilyillä yleensä kierretään useampi saari siten, että illat ja yöt vietetään laivassa, mutta päivisin tutustutaan kohteisiin. Tyypillisiä kohteita kiertomatkoilla ovat esimerkiksi Teneriffa, Gran Canaria ja La Gomera. Muita suosittuja risteilylaivojen kohteita ovat El Hierro ja La Palma.

Kanarian risteilyä valittaessasi sinun kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin asioihin, jotta risteily on varmasti hintansa arvoinen.

Risteilyjen hintataso on rantalomaa korkeampi

Pääsääntöisesti risteilymatkat ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset rantalomat. Sen vuoksi lomanviettäjän odotuksetkin ovat vastaavasti korkeammat. Onneksi risteilyt ovat tavallisesti hyvinkin hintansa arvoisia!

Matkanjärjestäjältä varmistettavia asioita on ainakin se, että kohteissa vietetään aikaa enemmän kuin pari tuntia. Näin voit olla varma siitä, että ehdit nauttia laivalla olon lisäksi satamavierailuista.

Lisäksi sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mitä kaikkea risteilyn hinta pitää sisällään. Erityisesti ruokailujen ja lentojen osuus matkabudjetista on helposti suuri, ja niiden puuttuminen risteilypaketin hinnasta vaikuttaa merkittävästi matkasi kokonaiskustannukseen.

Linkit

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!