Intia matkakohteena – toisenlainen loma Intiassa

Intia on valtava, monikulttuurinen maa Etelä-Aasiassa. Se on maailman seitsemänneksi suurin maa ja toiseksi väkirikkain valtio yli 1,3 miljardilla asukkaallaan. Intia tunnetaan rikkaasta kulttuuriperinnöstään, monipuolisista maisemistaan ja eloisista kaupungeistaan. Kun tutkittavaa ja koettavaa on niin paljon, ei ole ihme, että Intiasta on tullut yksi maailman suosituimmista matkailukohteista.

Suosituimmat kaupungit

Intian suosituimmat kaupungit ovat Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Bangalore, Hyderabad, Jaipur ja Agra. Jokainen näistä kaupungeista tarjoaa vierailijoille jotain ainutlaatuista ja jännittävää.

Delhissä voit tutustua historiallisiin monumentteihin, kuten Red Fort ja Humayunin hauta; Mumbai tarjoaa yhdistelmän nykyaikaa ja perinteitä ikonisella Gateway of India -monumentilla.

Kolkata on tunnettu siirtomaa-arkkitehtuuristaan, Chennai temppeleistään, Bangalore yöelämästään. Hyderabad helmimarkkinoidensa vuoksi, Jaipur palatseistaan ja Agra Taj Mahal-temppelistä.

Mitä tulee Intian matkailunähtävyyksiin, siellä on jokaiselle jotakin: Majesteettisista vuorista rauhallisiin rantoihin, muinaisista temppeleistä moderneihin pilvenpiirtäjiin.

Suosituimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi:

  • Taj Mahal Agrassa – yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista.
  • Goa – suosittu rantakohde upeilla rannoilla ja vilkkaalla yöelämällä.
  • Kultainen temppeli Amritsarissa – kaunis sikhien temppeli Amritsarin kaupungissa.
  • Varanasi – muinainen kaupunki, joka sijaitsee Ganges-joen rannalla.
  • Rajasthan – osavaltio, joka tunnetaan aavikkomaisemistaan, linnoituksistaan ja palatseistaan.

Junalla tai kotimaan lennolla ympäri Intian

Intiassa liikkuminen voi olla haaste liikenneruuhkien ja joillain alueilla huonon infrastruktuurin vuoksi. Paras tapa liikkua on junalla tai bussilla, koska ne ovat molemmat edullisia vaihtoehtoja, joilla on hyvä kattavuus koko maassa. Voit myös vuokrata auton tai ottaa taksin, jos haluat enemmän mukavuutta, mutta tämä on julkista liikennettä kalliimpaa.

Intercity-junayhteydet ovat yleensä luotettavia ja mukavia, mutta ruuhka-aikoina voi olla ruuhkaa. Bussit ovat yleensä halvempia, mutta voivat olla hitaampia ja epämukavampia. Jos matkustat pitkiä matkoja, lentäminen on paras vaihtoehto, koska se on paljon nopeampaa ja kätevämpää.

Intiassa on useita lentoyhtiöitä, jotka tarjoavat kotimaan lentoja, kuten Air India, Jet Airways ja Indigo. Hinnat vaihtelevat reitin ja vuodenajan mukaan, mutta yleensä lennot ovat melko edullisia.

Intian hintataso

Turisteille hintataso on yleisesti ottaen alhainen ja aterian saa jo 2 dollarilla. Majoitus on myös suhteellisen halpaa, sillä budjettihotellit alkavat noin 10 dollarista per yö. Ostoksilla on myös hyvä hinta-laatusuhde Intiassa, ja siellä on paljon markkinoita, jotka myyvät kaikkea vaatteista matkamuistoihin erittäin kohtuulliseen hintaan.

Englantia puhutaan yleensä useimmilla turistialueilla ja kaupungeissa, joten sinun ei pitäisi olla ongelmia kommunikoida paikallisten kanssa. Hindi on Intian virallinen kieli, mutta eri puolilla maata puhutaan myös monia muita kieliä, kuten tamili, bengali ja punjabi.

Paras aika matkustaa Intiassa

Paras aika vierailla Intiassa riippuu siitä, millaista kokemusta etsit. Jos haluat nauttia lämpimästä säästä, lokakuusta maaliskuuhun on ihanteellinen, koska lämpötilat ovat leudompia tänä aikana. Jos kuitenkin haluat kokea festivaaleja, kuten Holi tai Diwali, huhtikuusta syyskuuhun olisi parempi, koska nämä festivaalit järjestetään yleensä tähän aikaan vuodesta.

Majoitus, ruoka ja turvallisuus

Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat budjettisi mukaan, mutta kaikkialla Intiassa on tarjolla runsaasti hotelleja edullisista majataloista luksuslomakeskuksiin. Niille, jotka etsivät jotain erilaista, on tarjolla myös kotimajoituksia, joissa voit yöpyä paikallisten perheiden luona, jotka esittelevät sinulle alueensa ja esittelevät kulttuuriaan ja tapojaan.

Ruoka on tärkeä osa intialaista kulttuuria, joten muista kokeilla paikallisia ruokia vierailullasi! Suosittuja ruokia ovat dal (linssicurry), biryani (riisiruoka), samosas (vihanneksilla täytetty leivonnainen) ja naan (leipä). Saatavilla on myös runsaasti kasvisvaihtoehtoja, joten älä huoli, jos et syö lihaa!

Turvallisuus on aina tärkeä näkökohta ulkomailla matkustettaessa, mutta onneksi Intiassa rikollisuus on yleensä alhainen verrattuna muihin Etelä-Aasian maihin, joten täällä on suhteellisen turvallista, kunhan noudatat perusvarotoimia, kuten välttää kävelyä yksin yöllä tai suuria käteismääriä. sinä aina. On myös suositeltavaa olla juomatta vesijohtovettä, ellei sitä ole ensin keitetty, joten muista ostaa sen sijaan pullotettua vettä!

Intia on hämmästyttävä kohde täynnä kiehtovia nähtävyyksiä ja kokemuksia, jotka jättävät pysyviä muistoja jokaiselle matkailijalle, joka vierailee tässä uskomattomassa maassa! Monipuolisten kulttuurien, eloisten kaupunkien ja upean luonnonkauneuden ansiosta sitä vastaavaa ei todellakaan ole missään muualla – joten miksi et tule katsomaan, mistä meteli johtuu?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!