Mauritius tekee häämatkasta ikimuistoisen

Mauritius on erinomainen valinta häämatkakohteeksi. Se on romanttinen, trooppinen ja riittävän eksoottinen kohde – siksi muistat matkan vielä vuosien kuluttua.

Mauritius, kuva: Subzi73 / Flickr.com.

Valkoiset hiekkarannat ja turkoosi meri

Mauritius sijaitsee keskellä Intian valtamerta. Kaukainen matkakohde Afrikasta itään, Intiasta etelään houkuttelee turisteja kirkkaalla turkoosinsinisellä merellä ja hohtavanvalkoisilla hiekkarannoillaan.

Lempeän trooppisessa iltatuulessa huojuvat rantapalmut tekevät idyllistä täydellisen: Mauritius on paratiisi maan päällä, minkä vuoksi saari on suosittu häämatkakohde.

Värikäs menneisyys näkyy lautasella

Portugalilaiset löysivät Mauritiuksen noin viisisataa vuotta sitten. Sen jälkeen saarta ovat hallinneet myös britit, ranskalaiset ja hollantilaiset.

Mauritiuksen värikäs menneisyys näkyy myös tyypillisen kreolilaiskeittiön ruokalajeissa. Eurooppalaisten valloittajien lisäksi siihen ovat jättäneet oman mausteensa myös kiinalaiset, intialaiset ja afrikkalaiset.

Sen ansiosta Mauritius tarjoaa ennenkokemattomia makuelämyksiä, joihin tuskin törmää missään eurooppalaisessa ravintolassa. Täällä curry ja korianteri yhdistyvät sulassa sovussa timjamiin ja basilikaan.

Tuliperäinen maa, vihreä luonto

Vuoristoinen saari on monella tapaa kaunis. Vehreä trooppinen luonto on lajistoltaan ainutlaatuista: kolmasosa Mauritiuksen kasvilajeista tunnetaan vain täältä.

Lootuksen kukka, Mauritius

Mauritiuksen ilmasto on trooppisen kuuma vuoden ympäri. Kuitenkin kaakkoistuulet saavat ilman tuntumaan miellyttävän lämpimältä.

Kuumin vuodenaika on keskellä meidän talveamme, joulukuusta huhtikuuhun. Silloin kuumuuteen yhdistyy kosteus: kosteankuuma ilma ei välttämättä ole jokaisen makuun.

Mauritiuksen talvi kestää toukokuusta marraskuuhun. Silloin ilmasto on hiukan viileämpää ja ennenkaikkea kuivempaa. Paras aika lomailla Mauritiuksella ajoittuukin näihin kuukausiin.

Tammikuu ja helmikuu ovat pohjoismaalaisten suosimia lomakuukausia, mutta juuri noina kuukausina merellä riehuvat pyörremyrskyt voivat tuoda mukanaan pitkiä trooppisia sateita.
Mauritius.

Mauritiuksen nähtävyydet

Maurituksella on paljon nähtävää — vaikka jättäisi harvat museot väliin. Saaren hienoimmat nähtävyydet liittyvät kaikki jollakin tapaa sen ainutlaatuiseen luontoon.

Varsinkin luonnonystävä tutustuu sen vuoksi mielellään seuraaviin kohteisiin:

  • Tamarinin vesiputoukset. Seitsemän vesiputousta ovat vaikuttava näky, mutta niiden näkeminen vaatii patikointia vaikeakulkuisella reitillä.
  • Seewosagur Ramgoolamin kasvitieteellinen puutarha on yksi saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä. Puutarhassa näet upeita vesililjoja sekä hämmästyttävän määrän eri lajien palmuja.
  • Black River Gorges National Park. Kansallispuistossa pääset patikoimaan sademetsässä.

Mauritiukselta löydät myös museoita, jotka kiinnostavat ainakin kulttuurimatkailijaa — tai vaikkapa innokasta filatelistia.

  • Blue Penny Museum on omistettu kuuluisille Mauritiuksen yhden ja kahden pennyn postimerkeille vuodelta 1847.
  • National History Museum esittelee paikallista historiaa.
  • Mauritius Postal Museum on toinen filatelistien unelmakohde.

Ostokset, raha ja hintataso

Useimmat Mauritiukselle matkustavat haluavat nauttia lomastaan ilman tiukkaa matkabudjettia. Silti Mauritius ei välttämättä ole erityisen kallis matkakohde — lentoja lukuunottamatta.

Jos matkustat minibudjetilla, selviät päivässä noin 30 eurolla. Tällöin majoitut edullisimpiin majataloihin ja syöt ateriasi katukeittiössä. Keskitasoiset hotellit ja ravintola-ateriat nostavat päiväbudjetin vähintään 50 euroon. Neljän tähden hotellissa yöpyminen ja hiukan parempitasoiset ravintolat nostavat päiväbudjetin vähintään 200 euroon.

Paikallinen valuutta on Mauritiuksen rupia. Rupioita saat helposti nostettua pankkiautomaateista luottokortilla, sillä Mastercard ja Visa ovat Mauritiuksella yleisesti käytössä olevia kortteja.

Mauritius on yllättävän edullinen ostospaikka, sillä Mauritius on nykyään tunnettu tekstiilien, korujen ja käsitöiden tuottaja. Suurten ostoskeskusten lisäksi matkalla kannattaa tutustua toreihin, joilta löydät helposti edullisia paikallisia tuotteita. Samalla saat tuntumaa myös paikallisten arkeen!
Mauritius

Lennot Mauritukselta eteenpäin

Mauritiuksen tasavaltaan kuuluu Mauritiuksen saaren lisäksi muutamia muita saaria. Niistä kaukaisimmat Agalegan saaret sijaitsevat tuhannen kilometrin päässä pääsaarelta.

Turismi keskittyy käytännössä täysin Mauritiuksen saarelle. Eksoottisimmat maailmanmatkaajat eivät tietenkään tähän tyydy. Vaikkapa Rodrigues-saaren yhdistäminen maailmanympärimatkaan vaatiikin jo määrätietoista reitin suunnittelua!

Air Mauritiuksen avulla pääset kuitenkin tunnetumpien kohteiden lisäksi lentämään Rodriguesin lisäksi vaikkapa Reunioniin tai Madagaskariin. Lisätietoja löydät lentoyhtiön verkkosivuilta:

Muita alueella liikennöiviä lentoyhtiöitä ovat:

Näiden lentoyhtiöiden avulla matkasi Intian valtameren halki jatkuu kohti uusia seikkailuja!

Kuvat: Subzi73, Matze Ott, Dgoomany, Gary Bembridge (Flickr.com)

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!