Réunion – kappale Ranskaa Intian valtamerellä

Ranskan Réunion sijaitsee Intian valtamerellä, Madagaskarista itään. Réunion on upea matkakohde jokaiselle, joka etsii hienoja hiekkarantoja, vauhdikasta toimintaa ja upeita maisemia.


reunion-sylvain-bourdos

Réunion on suosittu aktiiviloman viettokohde

Matka Réunionille kestää pitkään. Pitkän lennon jälkeen saavut kuitenkin saarelle, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia aktiiviloman viettäjälle.

Esimerkiksi koskenlasku, lainelautailu ja sukeltaminen ovat vain pieni osa matkailijoille tarjottavia aktiviteetteja. Réunionilla tekeminen ei lopu kesken, vaikka loma kestäisi pidempäänkin.

Réunionin sää on miellyttävä läpi vuoden. Vuodenaikojen välillä on kuitenkin pieni ero, sillä meikäläisten talvikuukausien aikaan sijoittuva kesä on kuumempi ja sateisempi kuin talvi. Koska sateet ovat yleensä vain kuuroja, eivät ne kuitenkaan pilaa lomaa.

Huhtikuusta syyskuuhun kestävä Réunionin talvi on saaren huippusesonki. Silloin emämaasta Ranskasta saapuu turisteja saarelle sankoin joukoin, joten omatoimimatkailijan kannattaa varata lennot ja majoitus ajoissa.
reunion.ph.moa

Euroalueen kaakkoiskolkka

Réunion on etäisestä sijainnistaan ja trooppisesta ilmastostaan huolimatta yllättävän eurooppalainen matkakohde. Se selittyy saaren ranskalaisuudella: Réunion ei ole Ranskan siirtomaa, vaan osa Ranskaa. Niinpä aikaeron vuoksi kaukainen saari olikin Euroopan ensimmäinen kolkka, jossa euro otettiin käyttöön käteisvaluuttana!

Ranskalaisuus näkyy saarella moin tavoin arkkitehtuurista ja kaupunkikuvasta alkaen. Saarella saatat hyvin kuvitella olevasi viettämässä kesälomaa Välimeren rannalla, ranskalaisista herkuista nauttien.

Matkailijan kannalta euroalueeseen kuulumisesta aiheutuu tietysti sekä plussia että miinuksia. Yhteisen valuutan käyttäminen helpottaa hintavertailuja, mutta pitää valitettavasti hinnat yllättävän korkeana. Réunion ei ole mikään edullinen lomakohde, joten reppureissaajankin on syystä varata matkalleen käteiskassaa riittävästi.
reunion-s0fie

Tutustu upeaan luontoon

Réunion sopii erityisesti luonnosta kiinnostuneiden ja seikkailuhenkisten matkailijoiden matkakohteeksi. Trooppisen ilmaston ja etäisen sijaintinsa ansiosta monet uhanalaiset linnut ja kasvit ovat vielä toistaiseksi säilyneet Réunionilla.

Lisäksi saaren suurten korkeuserojen ansiosta sekä maisemat että kasvillisuus ovat hyvin vaihtelevia: saaren keskiosa on vuoristoa, jonka korkein huippu nousee yli kolmen kilometrin korkeuteen merenpinnasta. Lisäksi saarella on myös toimiva tulivuori Piton-de-la-Fournaise, joka on vertaansa vailla oleva nähtävyys.

Vaellus vulkaanisella alueella on unohtumaton elämys.

Vaellus vulkaanisella alueella on unohtumaton elämys.

Vuoriston joet ja rotkot tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia seikkailumatkailijoille. Jos patikointi tuntuu liian rauhalliselta, voit tutustua luontoon vauhdikkaasti koskia laskemalla tai helikopterin kyydissä.

Lennot

Lennot Réunionille kestävät tyypillisesti Helsingistä parikymmentä tuntia. Yhdellä välilaskulla yhteys järjestyy kätevästi Pariisin kautta, sillä Air France lentää sekä Orlyn että Charles De Gaullen kentiltä Réunionin St. Denis’n Roland Garros -lentokentälle. Lennot maksavat noin 1200 euroa.

Jos sinulla on aikaa vähän pidempään lomaan, kannattaa ehdottomasti harkita Réunionin yhdistämistä Mauritiukseen. Tällöinkin kätevä reitti kulkee Pariisin kautta: Pariisista lennät Mauritiuksen Sir Seewosaguriin, josta voit jatkaa Air Mauritiuksen koneella kohti Réunionia. Näin yhdistät kaksi unelmakohdetta samaan lomaan!

Kuvat: Sylvain Bourdos, Wanderingthinker, Ph.moa ja S0fie (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!