Turks- ja Caicossaaret – unelmakohde Isoilla Antilleilla

Valkoista hienoa hiekkaa, meren päälle kaartuvia palmuja, koralliriuttoja ja takuuvarmaa lämpöä – tätä kaikkea Turks- ja Caicossaaret tarjoavat.

turks-caicos-tobias-lindeman

Turks- ja Caicossaaret koostuvat noin neljästäkymmenestä saaresta Isoilla Antilleilla. Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluvan saariryhmän saarista kahdeksan on asuttuja.

Matkailu on Turks- ja Caicossaarten pääelinkeino pankkitoiminnan lisäksi.  Pienellä saariryhmällä onkin peräti seitsemän lentokenttää, joiden kautta saarille saapuu noin puoli miljoonaa matkailijaa joka vuosi. Lisäksi saarilla vierailee vielä enemmän risteilyturisteja.

turks-caicos-ben-ramirez

Turks- ja Caicossaarten ilmasto on kuiva verrattuna moniin muihin Karibian saariin. Kesäkuukausina kesäkuusta marraskuuhun lämpötila on korkea, ja ilmankosteus on alhainen. Talvikuukausina (joulukuusta toukokuuhun) lämpötila on hiukan alhaisempi.

Paras aika matkustaa saarille alkaa joulukuussa ja päättyy maaliskuussa. Tämän huippusesongin aikana hinnat ovat tietysti tavallista kalliimmat.

Sukella, ui ja nauti auringosta

turks-caicos-jonathan-grado

Turks- ja Caicossaarille tullaan erityisesti nauttimaan rantaelämästä. Saaren rannat ovat upeita hiekkarantoja, joista kuuluisin on Grace Bay.

Grace Bay on 18 kilometrin mittainen upea ranta Providencialesilla. Huikean kauniin rannan hiekka on vitivalkoista ja pehmeää – Grace Bayn hiekalla tunnet todella olevasi lomalla.

Tämän rannan varrella sijaitsevat monet koko saaren tunnetuimmista ja hienoimmista lomakeskuksista.

Jos uiminen ja auringonpalvonta eivät riitä sinulle, voit sukeltaa, snorklata, purjehtia tai vaikka harrastaa vesihiihtoa. Jos taas kaipaat rauhaa, sitäkin riittää: kilometrien mittaisia autioita hiekkarantoja ilman ensimmäistäkään rantatuolia.

Täydellinen paratiisi siis.

 Turvallinen matkakohde

turks-caicos-tobias-lindman

Turks- ja Caicossaaret ovat koko Karibian turvallisimpiin kuuluvia matkakohteita. Yhdistyneen kuningaskunnan vauraassa saaristossa matkailijat saavat nauttia lomastaan turvallisin mielin: rikollisuus on saarilla vähäistä ja terveydenhoito korkeatasoista.

 Lennot Lontoon kautta

turks-caicos-phil-comeau

Suomesta ei järjestetä saarille valmismatkoja, joten omatoimimatka on ainoa vaihtoehto. Kuitenkin Turks- ja Caicossaarille on helppo lentää Lontoon kautta: halvimmat lennot maksavat alle 1000 euroa.

Aikaa matkaan on kuitenkin syytä varata, sillä lennot kestävät lyhimmilläänkin noin 18-19 tuntia.

Vaihtoehtoisesti voit vierailla saarilla sopivalla Karibian risteilyllä – usein halpa Karibian risteily on edullisin tapa tutustua näihin pienempiin Karibian matkakohteisiin.

Kuvat: Tobias Lindman, Ben Ramirez, Jonathan Grado, Phil Comeau (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!