Hua Hin – Thaimaan kuninkaallinen lomakohde

Hua Hin yhdistää eurooppalaisia lomanviettäjiä ja Thaimaan kuninkaallisia: he kaikki saapuvat lomalle Hua Hiniin!


Hua Hin
Hua Hin on rauhallinen pikkukaupunki, joka on vielä säilyttänyt jotain alkuperäisestä tunnelmastaan ja Thaimaan perinteistä. Kaupunki onkin myös paikallisten lomanviettäjien suosiossa — sekä tavalliset thaimaalaiset että kuningasperhe viettävät mielellään lomansa tässä rantalomakohteessa.

Hua Hin onkin tunnettu matkakohteena jo 1900-luvun alkupuolelta saakka. Tuolloin kuningas Rama VII rakennutti Hua Hiniin kesäpalatsinsa, minkä jälkeen myös yläluokka alkoi viihtyä Hua Hinissä lomillaan. Myös nykyään kuningasperhe viettää usein aikaansa palatsissa.

Suuren suosion vuoksi Hua Hin on helppo matkakohde. Kaupungissa on tarjolla suuria hotelleja, erinomaisia ravintoloita ja runsaasti pieniä retkenjärjestäjiä.

Rantaloma Hua Hinissä

Hua Hin tunnetaan erityisesti rantalomakohteena, eikä ihme. Kaupungin valkoinen hiekkaranta, merituulessa huojuvat palmut ja lämmin merivesi houkuttelevat vastustamattomasti viettämään lomapäiviä kahdeksan kilometrin mittaisella rannalla.

Hua Hin Beach tarjoaa matkailijoille tietysti paljon erilaisia aktiviteetteja, jotka eivät juuri eroa maailman muista rantalomakohteista. Banaaniveneet ja riippuliito kuuluvat myös Hua Hinin tarjontaan.

Valitettavasti Siaminlahdella meri ei ole aivan yhtä kirkasta kuin vaikkapa Phuketissa, joten aivan rannassa snorklaaminen ei täällä ole erityinen elämys.

Hua Hinin hieno uimaranta

Ostokset ja hintataso

Hua Hin tarjoaa matkailijalle erinomaiset mahdollisuudet tehdä edullisia tuliaisostoksia. Kaupungin keskustasta löydät runsaasti matkamuistomyymälöitä, joista löydät kaikki tavalliset tuliaiset.

Esimerkiksi silmälasit ja uudet digikamerat ovat täällä selvästi kotimaata edullisempia. Perinteisiin Thaimaan tuliaisiin kuuluu tietysti myös räätälin tekemä puku. Muista kuitenkin tinkiä räätälin kanssa kunnolla — silloin laadukas mittatilauspuku voi tulla erittäin edulliseksi.

Kauppojen lisäksi sinun kannattaa ehdottomasti tutustua iltapäivästä myöhään yöllä auki oleviin yömarkkinoihin. Yömarkkinoiden tarjonta on kuitenkin nykyään suunnattu varsin suurelta osalta turistien tarpeisiin. Toisaalta myös thaimaalaiset turistit tekevät täällä ostoksia, mikä auttaa pitämään hintatason kohtuullisena.

Kaupungin suurin kauppakeskus Market Village on sekin tutustumisen arvoinen. Market Village avattiin vuonna 2006, ja muutamassa vuodessa siitä tuli paikallisten ja turistien suosima shoppailupaikka. Market Village -ostoskeskuksessa on muotiliikkeiden lisäksi ravintoloita, keilarata, pankkeja ja elektroniikkaliikkeitä.

Lennot ja matkat

Valmismatka on tietysti helpoin, joskaan ei halvin tapa matkustaa Hua Hiniin. Tänäkin talvena Hua Hin kuuluu Aurinkomatkojen, Finnmatkojen ja Tjäreborgin matkaohjelmaan.

Valmismatkaan sisältyvät tyypillisesti lennot Helsingistä Bangkokiin, bussikuljetukset Bangkokista Hua Hiniin ja takaisin sekä majoitus hotellissa. Bussimatka kestää yli kolme tuntia, joten kymmentuntisen lennon jälkeen matka palmurannalle jatkuu vielä hyvän tovin.

Omatoimimatkailija pääsee usein halvemmalla, varsinkin jos matkalla on tarkoitus viipyä viikkoa tai kahta pidempi aika. Halvimmillaan lentoliput Bangkokiin maksavat vain noin 600 euroa. Mukavuudenhaluinen matkailija valitsee tietysti suoran lennon Helsingistä Bangkokiin, mikä maksaa yleensä noin 800-1000 euroa. Sen jälkeen matka jatkuu esimerkiksi bussilla kohti Hua Hiniä.

Kuvat: Chenine (Flickr.com) ja Prince Roy (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!