Nara on Japanin matkan kohokohta

beautiful-257841_1280Nara oli Japanin ensimmäinen pysyvä pääkaupunki. Sen monet temppelit, pyhäköt ja lukemattomat peurat tekevät kaupungista myös japanilaisten suosiman matkakohteen.

Nara sijaitsee Kansain maakunnassa, noin tunnin junamatkan päässä Kiotosta. Nara oli Japanin pääkaupunki vuosina 710-784. Niinpä kaupunki oli jo varhain koko Japanin kannalta tärkeä kulttuurikeskus.

Myös buddhalaisuus saapui Kiinasta Japaniin samoihin aikoihin. Niinpä Naran keskustassa sijaitsee useita koko Japanin tunnetuimmista ja vaikuttavimmista buddhalaisista temppeleistä.

Todaji-temppelin mahtava Vairocana-Buddha

Todaiji, Nara, Japani

Niistä vaikuttavin on puistoalueella sijaitseva UNESCO;n maailmanperintökohteisiin lukeutuva Todaiji. Todaiji-temppelissä sijaitsee Japanin suurin pronssinen Vairocana-Buddhaa esittävä patsas. Kuudentoista metrin korkuinen, noin 500 tonnia painava vestos on peräisin vuodelta 752.

Joka päivä tuhannet koululaiset vierailevat Todaijissa. Useimmat heistä taitavat kuitenkin olla kiinnostuneempia Todaijia ympäröivässä laajassa puistossa viihtyvistä peuroista. Peurat tekevät mielellään tuttavuutta koululaisten ja turistien kanssa.

Kohfukuji -temppelialue

Nara, Japani

Todaijin lisäksi Narassa on lukuisia pienempiä temppeleitä, jotka ovat huomattavasti rauhallisempia tutustumiskohteita. Kohfukuji-temppelikompleksi koostuu useista rakennuksista, joista näyttävin on viisikerroksinen pagodi.

Keisarinna Konyo rakennutti pagodin vuonna 725. Nykyinen rakennus on peräisin vuodelta 1426, ja 50.1 metrin korkuisena se on koko Japanin toiseksi korkein pagodi.

Lähellä pagodia sijaitseva pieni Kohfukuji National Treasure Museum on yksi alueen kohokohdista.  Kulttuurihistoriasta ja buddhalaisuudesta kiinnostuneen matkailijan kannattaa ehdottomasti vierailla museossa!

Bussilla Kansain lentokentältä tai junalla Kiotosta

Naraan on helppo saapua sekä Kansain kansainväliseltä lentokentältä (Osaka) että maakunnan suurkaupungeista. Keväällä 2015 bussit Naraan lähtivät suoraan lentokentän oven edestä, eikä Finnairin lennon jälkeen bussin lähtöä tarvinnut odottaa kuin kymmenisen minuuttia. Lippuja bussiin myydään aulassa sijaitsevalla tiskillä.

Bussireitti kiertää Naran rautatieasemien kautta, ja sen päätepysäkki on JR:n rautatieaseman vieressä.

Suoraan rautatieasemalta lähtevää Sanjo-Dori –katua pitkin pääset noin viidessätoista minuutissa Kohfukuji-temppelialueen laidalle.

 

 

 

 

 

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!