Bangkok matkakohteena: nähtävyydet, ostokset, matkat

Bangkok tarjoaa jokaiselle jotakin: vau-arkkitehtuuria, buddhalaisia pyhäkköjä, itämaista tyyneyttä, kuhisevaa suurkaupunkielämää ja unohtumattomia makuelämyksiä.

Monelle Bangkok on kuitenkin vain välilaskupaikka, josta matkaa jatketaan Thaimaan turistirannoille tai Kaakkois-Aasian kenties eksoottisempiin matkakohteisiin. Silti Bangkok on matkakohteena vähintään yhtä kiehtova kuin muutkin suurkaupungit – ja erinomainen maailmanympärimatkan etappi!
Bangkok

Bangkokin nähtävyydet

Bangkok on suurkaupunki, jossa nähtävää ja koettavaa riittää matkan jokaiselle päivälle ja tunnille.

Kelluva tori, Damnoen Saduaki, on yksi Bangkokin suosituimmista nähtävyyksistä. Joka päivä sadat puuveneet saapuvat torille lastattuna vihanneksilla, hedelmillä ja muilla paikallisilla tuotteilla. Kelluva tori on elämys, joka sinun on ehdottomasti koettava!

Suuri palatsi rakennettiin jo 1700-luvulla. Lumoavan palatsin yhteydessä sijaitsee maan tärkein Buddhan temppeli, Wat Phra Kaew. Temppelin aarteista tunnetuin on smaragdista veistetty Buddha, joka on maan pyhimpänä pidetty Buddhan kuva.

Wat Pho on Bangkokin suurin ja todennäköisesti vanhin temppeli. Sitä pidetään yhtenä maan kauneimmista temppeleistä, joka on kuvattu myös 10 bahtin kolikkoon ja Thaimaan turistiviranomaisten logoon. Temppelissä sijaitsee maailman suurin nojaava Buddha.

Chinatown. Neonvalojen vilkkuessa ja liikenteen hälyssä on helppo unohtaa, että Bangkokin Chinatown on kiinnostava historiallinen kaupunginosa. Sen rakennuksista peräti 14 % on luokiteltu historialliseksi muistomerkiksi. Useimmat turistit tulevat kuitenkin Chinatowniin herkuttelemaan tai shopppailemaan.
Bangkok, katunäkymä ruuhka-aikaan.

Ostokset ja hintataso

Bangkok on suomalaiselle turistille erittäin edullinen matkakohde. Hintataso on alhainen, minkä vuoksi sinun kannattaa jättää matkalaukkuun runsaasti tyhjää tilaa Suomesta lähtiessäsi. Halvatkin tuliaiset tulevat kalliiksi, jos joudut maksamaan lentoyhtiölle liikakiloista!

Bangkokin ostosmahdollisuudet ovat loistavat. Toreilta, kadunvarsien kojuista ja pikkukaupoista voit tehdä erittäin edullisia löytöjä. Erityisesti nahkalaukut, farkut ja muut vaatteet ovat laadukkaita ja edullisia. Muista kuitenkin, että suuri osa merkkituotteina myytävistä vaatteista on tosiasiassa keskinkertaisia piraattituotteita.

Jos suunnittelet aitojen luksustuotteiden ja kansainvälisen merkkitavaran hankkimista, kannattaa sinun tehdä tuliaisostoksesi jossakin keskustan suurista ostoskeskuksista. Valitettavasti kansainväliset merkkituotteet voivat olla Bangkokissa jopa kalliimpia kuin Suomessa. Varsinaisten löytöjen tekeminen on sen vuoksi vaikeaa.

Paikalliseen tunnelmaan taas voit tutustua parhaiten markkinoilla. Esimerkiksi Chatuchakin jättimäiset markkinat ovat mainio mahdollisuus tutustua paikalliseen valikoimaan. Uutena myytävän tavaran hintataso on edullinen, käytetyt tuotteet saat hankittua meikäläisittäin lähes ilmaiseksi.

Arkipäivinä Bangkokin Chinatown on puolestaan oiva paikka tehdä ostoksia. Sokkeloinen Chinatwon on kauppakojujen täyttämä: täältä löydät erityisesti aasialaisia koriste-esineitä ja sisustustavaraa pilkkahintaan.

Myös Bangkokin kelluvat markkinat kannattaa kokea. Kelluvilla markkinoilla myyjät tarjoavat veneistään ruokaa ja tekstiilejä edulliseen hintaan.

bangkok-ostoskatu

Paras aika matkustaa

Thaimaan ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden. Paras aika matkustaa ajoittuu talven viileään kauteen, jolloin lämpötila on noin 30 asteen tienoilla.

Kesäkuukausina hotellien hinnat ovat alhaisempia, mutta silloin sinun on varauduttava myös monsuunikauden myrskyihin.

Lennot ja matkat

Suvarnabhumin kansainvälinen lentokenttä (BKK) avattiin vuonna 2006. Jättiläismäinen lentokenttä on yksi Kaakkois-Aasian vilkkaimista lentokentistä, jonne myös Finnair lentää päivittäin.

Kenttä sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Bangkokista. Pattayalle taas matkaa on noin 125 kilometria. Helpoimmin pääset lentokentältä Bangkokiin taksilla. AE-lentokenttäbussi on taksia edullisempi tapa saapua kaupunkiin, mutta matka kestää luonnollisesti hiukan pidempään. Varaa aikaa ainakin 50 minuuttia matkaan.

Don Muangin lentokenttä (DMK) oli vielä kymmenen vuotta sitten Bangkokin päälentokenttä. Nykyään lentokenttää käytetään kotimaanlentoihin. Jos sinun on vaihdettava lentokenttää matkallasi, kannattaa tähän varata aikaa ainakin kolme tuntia. Thai Airways tarjoaa kuitenkin asiakkailleen ilmaisen sukkulabussin kentältä toiselle siirtymiseksi.

Suora lento Helsingistä Bangkokiin kestää 10-11 tuntia. Useat lentoyhtiöt liikennoivät Helsinki-Bangkok -reittiä – ainakin Finnair China United Airlines ja Qantas tarjoavat reittilentoja tälle välille.

Lentojen hinnat vaihtelevat sesongin ja varausajankohdan mukaan. Halvat lennot Bangkokiin saattavat maksaa vain 600 euroa, mutta tällöin sinun on varauduttava yhteen tai kahteen välilaskuun. Matka saattaa venyä pitkälti yli vuorokauden mittaiseksi. Suorat lennot maksavat yleensä noin 800-1000 euroa.

Reittilentojen lisäksi voit tietysti valita jonkun matkanjärjestäjän tarjoaman valmismatkan. Perinteisesti eri matkatoimistot ovat tarjonneet yhdistelmämatkoja, joissa vietät viikon Bangkokissa ja viikon jossakin Thaimaan suosituista rantalomakohteista.

Kuvat: Vasenka Photography, eGuideTravel ja Fabio Achilli (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!