Chennai on aito intialainen suurkaupunki

Intia on eksoottinen matkakohde, ja Chennai on aidosti intialainen suurkaupunki. Kun Goa on nähty ja haluat kokea Intian, näyttää Chennai suurvallan todelliset kasvot.


Chennai, beach
Chennai tunnettiin vielä parikymmentä vuotta sitten nimellä Madras. Kaupungin nimi muuttui Chennaiksi, ja suomalaisille se tuli tutuksi Nokian tehtaasta.

Teollisuus toi kaupunkiin töitä ja vaurautta, mutta ne eivät jakaudu kaupungissa tasaisesti. Korkean teknologian keskusten lisäksi kaupungissa on runsaasti slummeja, köyhiä ja kerjäläisiä.

Chennai eroaa kulttuurisesti monista muista Intian suurkaupungeista. Täällä ei juuri puhuta tai ymmärretä hindiä, joten hindin alkeiden sijaan tamilin kieleen tutustuminen on hyvä tapa valmistautua matkaan.

Kahdeksan miljoonan asukkaan metropoli

Matkailijan voi olla hankala saada käsitystä suurkaupungista ja sen tapahtumista. Chennaissa nimittäin riittää nähtävää ja tapahtumia, joista saat hyvän kuvan esimerkiksi uusimmasta Hello! Madras -lehdestä.

Chennai on kiehtova matkakohde jokaiselle Etelä-Aasian ja Intian historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle. Chennai onkin nykyään yksi Intian suosituimmista matkakohteista.

Kahdentoista kilometrin mittainen Marina Beach kerää meren äärelle runsaasti paikallisia nauttimaan kävelystä. Ranta ei ole varsinainen uimaranta, vaikka saatat nähdä paikallisia kastautumassa meressä. Ylipäänsä Chennain rannat eivät juuri sovellu uimiseen voimakkaiden virtausten vuoksi.

Chennain nähtävyydet

Kapaleeswarar GopuramChennai sopii sitäkin paremmin intialaiseen arkeen ja kulttuuriin tutustumiselle. Chennaissa kannattaakin ehdottomasti vierailla kaupungin merkittävissä hindutemppeleissä.

Yksi vanhimmista kaupungin temppeleistä on Kapaleeswarar, jonka rakentaminen aloitettiin ilmeisesti 700-luvulla. Nykyinen rakennus on peräisin 1600-luvulta. Temppeli tunnetaan erityisesti huikean näyttävästä 37 metriä korkeasta portistaan.

Fort St. George -linnoitus rakennettiin 1600-luvulla suojaamaan Itä-Intian kauppakomppaniaa ja brittivaltaa Intiassa. Linnaketta pidetään brittivallan ensimmäisenä tukikohtana koko Intian niemimaalla, ja nykyään siellä on kiinnostava museo.

Mahabalipuram – retki Intian historiaan

Mamallpuram
Alueen kiehtovimmat historialliset nähtävyydet sijaitsevat Chennain naapurissa, 60 kilometrin päässä sijaitsevassa Mahabalipuramin pikkukaupungissa. Jo 300-luvulla se oli yksi Kiinan ja muinaisen Rooman valtakunnan välisen kaupan solmukohdista.

Kaupungin näyttävät temppelit, kiveen louhityt rakennukset ja kivestä hakatut veistokset ovat peräisin 600-700-luvuilta. Niiden ansiosta kaupunki on Chennain seudun tärkeimpiä matkakohteita, joten matkailijapalvelut toimivat kaupungissa mainiosti.

Lennot ja matkat

Suomesta ei ole suoria lentoja Chennaihin. Yhdellä vaihdolla matka järjestyy esimerkiksi Heathrow’n tai Frankfurtin kautta. Voit myös lentää Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Delhiin ja jatkaa sieltä matkaasi Chennaihin.

Kuvat: Vinoth Chandar, Marco Pari, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!