Tahiti – unelmien matkakohde

Tahiti. Kolme tavua, jotka tuovat mieleen palmuja, koralliriuttoja ja trooppista eksotiikkaa.


Tahiti, hieno hiekkaranta

Upea rantalomakohde

Tahiti tunnetaan turkoosinsinisestä, kirkkaasta vedestä, koralliriuotoista, upeista hiekkarannoista ja valtameren taakse laskevasta auringosta. Niiden ansiosta monet haaveilevat rantalomasta Tahitilla.

Tahiti sopii erityisesti sinulle, joka haluat rentoutua ja levätä lomallasi: paikallisten kiiretön ja rento elämäntapa tarttuu varmasti myös sinuun.

Tahitin ilmasto on trooppisen lämmin ympäri vuoden. Siten Tahiti sopii matkakohteeksi kesät, talvet. Vuodenajat eroavat kuitenkin toisistaan: talvi on kuumaa sadekautta, kesäkuukaudet ovat kuivempia ja hiukan viileämpiä.

Vuodenajasta riippumatta merivesi on tasaisen lämmintä ympäri vuoden: 25 asteen lämmön ansiosta vedessä viihtyy pitkään. Pidä kuitenkin varasi, sillä tropiikin taivaan alla aurinko polttaa pohjoisen vaalean ihnon nopeasti!

Tahiti pähkinänkuoressa

Tahiti sijaitsee keskellä Tyyntämerta. Se on osa Ranskan Polynesiaa, johon kuuluu Tahitin lisäksi esimerkiksi Moorea ja Bora Bora. Tahiti on 118 saaresta muodostuvan saariryhmän suurin saari, jossa asuu noin 180 000 asukasta. He muodostavat noin 70 prosenttia Ranskan Polynesian koko väestöstä.

Tahitin 1045 neliökilometrille mahtuu paljon muutakin kuin upeita hiekkarantoja. Saaren sisäosissa nimittäin on vuoria, joiden korkeimmat huiput nousevat yli kaksi kilometria merenpinnan yläpuolelle.

Suuret korkeuserot tekevät saaren sisäosien maisemista unohtumattomia. Sinun kannattaakin jättää Tahitin upeat hiekkarannat edes päiväksi tutustuaksesi saaren sisäosiin: sisäosien metsät ja vuoret tarjoavat mainioita mahdollisuuksia luontomatkailuun ja patikointiin.

Liiku Tahitilla

’Le Truck’ on avomallinen bussi, joka on paikallisten keskuudessa suosituin tapa liikkua Tahitilla. Bussiliikenne on erittäin edullista: parilla eurolla pääset liikkumaan kaupungista toiseen.

Voit myös vuokrata auton tai moottoripyörän, jos haluat mieluummin kulkea omia reittejäsi. Vuokra-auto maksaa Tahitilla noin 60 euroa päivältä.

Jos oleskelet Tahitilla hiukan pidempään, kannattaa sinun harkita myös naapurisaareen Mooreaan tutustumista. Moorean ja Tahitin välillä kulkee useita lauttoja joka päivä. Kiireisempi matkailija valitsee kuitenkin Air Tahitin lennon, joka kestää vain kymmenisen minuuttia.
Tahiti

Matkat Tahitille

Tahiti sijaitsee käytännössä maapallon toisella puolella. Sen vuoksi halvat lennot Tahitille jäävät vain haaveeksi.

Tahitin lennot järjestyvät helpoimmin Uuden-Seelannin, USA:n tai Japanin kautta. Lentoliput maksavat helposti parituhatta euroa, joten unelmaloma etelämeren paratiisisaarella ei järjesty aivan pikkurahalla.

Sen vuoksi kannattaa harkita saman tien laajemman maailmanympärimatkan tekemistä. Kun lennät Helsingistä Tokion kautta Tahitille, on jo puolet maailmasta kierretty!

Kuvat: viajar24h.com, TiareScott (Flickr.com), Jeyan, Wikimedia.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!