Bora Bora on täydellinen häämatkakohde

Bora Bora on vulkaaninen saari Ranskan Polynesiassa — ja lähes täydellinen matkakohde unelmien lomaa tai häämatkaa varten varten.


Bora Bora, Ranskan Polynesia. Kuvassa bungalow meren päällä.

Moni meistä on haaveillut Bora Borasta. Täydellisen kauniit rannat, etelämeren lämpimässä tuulessa huojuvat palmut ja meren päälle rakennetut bungalowit vastaavat kenen tahansa ajatusta unelmalomasta.

Ei siis ihme, että Bora Boraa on kutsuttu maailman kauneimmaksi saareksi ja maanpäälliseksi paratiisiksi.

Trooppinen paratiisisaari

Bora Bora sijaitsee vajaan kolmensadan kilometrin päässä Tahitin saaresta. Se on kaukana suurten joukkojen turistireiteiltä — lento Tokiosta saarelle kestää 11 tuntia, Los Angelesista 8 tuntia ja Sydneysta saman verran.

Vaikka saari sijaitsee kaukana kaikesta, asuttivat tongalaiset sen jo noin 1700 vuotta sitten. Ensimmäiset eurooppalaiset kävivät saarella 1700-luvulla, ja 1800-luvun lopulla saaresta tuli Ranskan siirtomaa.

Nykyään Bora Boran noin 9000 asukasta elävät käytännössä pelkästään turismin varassa. Laguunia ympäröiville pienille saarille on rakennettu useita luksushotelleja, joissa vauraat turistit voivat viettää unelmalomaa.

playa-hotel-bora-bora

Nuku meren päälle rakennetussa bungalowissa

Bora Boran unelmalomaan kuuluu erottamattomana osana meren päälle rakennettu bungalow, jonka lempeä merituuli pitää auringonlaskun jälkeen miellyttävän viileänä.

Aamulla saat herätä auringonpaisteeseen, ja voit heti pulahtaa nauttimaan merestä. Voiko lomapäivä alkaa tätä paremmin?

Valitettavasti täydellisyydellä on hintansa: loma saarella on helposti huiman kallis. Lennot voivat maksaa tuhansia euroja, eikä edullista majoitusta tunnu löytyvän vähällä vaivalla. Yö rantabungalowissa saattaa sekin maksaa satoja euroja.

Bora Bora tunnetaankin luksuskohteena, jonne upporikkaat matkustavat nauttiakseen lomapäivistään.

Suosittu häämatkakohde

kilpikonnia-bora-bora
Varakkaiden lomanviettäjien lisäksi häämatkalaiset ja romanttista lomaa hakevat pariskunnat suosivat Bora Boraa. Kyse ei ole sen paremmin lapsiperheiden rantakohteesta kuin nuorten aikuisten bilekohteesta.

Bora Boralla on vain harvoja tapoja viettää lomaa: lepo, uiminen, auringonotto, sukeltaminen ja snorklaus ovat tavallisimmat lomanviettotavat. Niiden lisäksi voit esimerkiksi vuokrata polkupyörän, jonka avulla tutustut saareen helposti yhdessä päivässä.

Kannattaa kuitenkin harkita opastetulle kierrokselle osallistumista. Silloin saat todennäköisesti enemmän irti Bora Boran kiehtovimmista kohteista.

Bora Boran vauhdikkain puoli paljastuu vasta merenpinnan alla. Aseta siis kasvoillesi maski ja snorkkeli, niin silmiesi eteen avautuu aivan uusi maailma: värikkäitä kaloja, kilpikonnia ja koralleja.

Bora Bora sopii myös maailmanympärimatkan etapiksi

bora-bora
Bora Bora sijaitsee maailman toisella laidalla. Sen vuoksi Bora Bora sopii parhaiten maailmanympärimatkan etapiksi. Jos suunnittelet reittisi sopivasti, saattaa viikko Bora Boralla olla mahdollisuuksien rajoissa lentäessäsi Australiasta Pohjois-Amerikkaan.

Kuvat: Benoit Mahe, Alquiler de Coches, Sergio Calleja, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!