Montego Bay on Jamaikan tunnetuin rantalomakohde

Montego Bay on Jamaikan suosituin ja tunnetuin rantalomakohde, jonka all inclusive -hotelleihin saapuu lomanviettäjiä kaikkialta maailmasta.

Jamaika, Montego Bay

Montego Bayllä on kahdet kasvot. Monet matkailijat näkevät vain siistin ja organisoidun, all inclusive -hotellikylän Montego Bayn. Toiset taas näkevät kaoottisen kaupungin pilvenveikkoineen ja erilaisine dollariturismin lieveilmiöineen. Näiden välissä kulkeva näkee MoBayn molemmat puolet.

Montego Bay on Jamaikan toiseksi suurin kaupunki, jonka historia alkaa jo Kristoffer Kolumbuksen ajoista. Kolumbus nimittäin purjehti tälle ”Hyvän sään lahdelle” vuonna 1494.

Pohjoisrannikolla sijaitseva Montego Bay on nykyään koko Jamaikan tärkein turstikeskus. Kaupungin lentokenttä Sangster International Airport on maan suurin ja vilkkain lentokenttä. Lomalentojen lisäksi kaupunki on suosittu Karibian risteilyjen pysähdyspaikka.

Nähtävää ja koettavaa Montego Bayssa

Montego Bay, Jamaika
Montego Bay on enennkaikkea rantalomakohde, jonka aktiviteetit sijoittuvat rannalle. Kaikille auringonotto ja rantavesissä pulikoiminen ei riitä. Heille on tarjolla myös muita merellisiä aktiviteettejä purjehduksista sukellusretkiin.

Monet matkailijoiden suosimista kaupoista sijoittuvat Gloucester Avenuelle, the Hip Stripille. Lisäksi kannattaa pitää mielessä Northern Coast Highwayn varrella sijaitsevat Blue Diamond ja Whitter Village. LOJ-ostoskeskus puolestaan sijaitsee Howard Cooke Highwayn varrella.

Myös kaupungin suosituimpiin kuuluva kohde Margaritaville sijaitsee Gloucester Avenuella. Margaritavillessä riittää koettavaa aamusta iltaan: päivällä aikuiset ja lapset voivat laskea kymmenien metrien mittaisessa vesiliukumäessä ja pomppia jättimäisillä trampoliineilla.

Illalla Margaritaville muuttuu menopaikaksi, jossa ovat viihtyneet monet kansainvälisesti tunnetut supertähdet. Club Ville onkin läntisen Jamaikan vauhdikkain menopaikka!

Valmismatkat Montego Bayhin

Montego Bay, JamaikaMontego Bay kuuluu ajoittain suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimaan. Talvella 2014/15 ainoastaan Finnmatkat järjestää perinteisiä valmismatkoja kohteesen. Finnmatkat lentää Montego Bayn lentokentälle, joten 11 tunnin lennon jälkeen ei lomanviettäjän tarvitse enää istua pitkään linja-autossa.

Kuvat: Mel Stoutsenberger, Kitty Schweizer (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!