Sorrento – ihastuttava matkakohde Etelä-Italiassa

Sorrento on upea Etelä-Italian matkakohde, jossa voit nauttia lomasta kaikin siemauksin.


sorrento-evelyn-hill
Sorrento sijaitsee Amalfin lahdella, sitruuna- ja oliivilehtojen alueella. Sen upea vanha kaupunki on ikiaikainen kauppakeskus, josta lomalainen löytää kaiken etsimänsä.

Sorrento sijaitsee noin 50 kilometriä Napolista etelään. Alue on upea matkakohde jokaiselle Italian ystävälle. Kaipasitpa aurinkoa, muotia, nähtävyyksiä tai Italian keittiön erikoisuuksia, on Sorrento erinomainen valinta matkakohteeksi.

Sorrento – vanha roomalainen kaupunki

Sorrenton kaupungin perustivat foinikialaiset 600-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Foinikialaisten jälkeen kaupunki oli kreikkalainen siirtokunta, kunnes siitä tuli roomalainen kaupunki.

Muinaiset roomalaiset tunsivat kaupungin nimellä Surrentum. Nimi viittaa mytologian seireeneihin, jotka laulullaan houkuttelivat merenkulkijoita puoleensa.

Rooman valtakunnan kukoistuskaudelle Sorrento oli ylimysten ja rikkaiden suosima kesänviettopaikkakunta. Tässä suhteessa Sorrento jatkaa siis vuosituhansien mittaista perinnettä.

Ostokset ja hintataso

Sorrentossa on runsaasti vaatekauppoja, joten tyylitietoinen lomanviettäjä löytää Sorrentosta kauniita tuliaisostoksia. Kauniit kengät, vaatteet ja silmälasit ovatkin suosittuja Sorrenton tuliaisia. Sorrento ei kuitenkaan ole erityisen edullinen ostospaikka, sillä matkailu nostaa alueen hintatasoa selvästi.

Amalfin rannikko tunnetaan myös sitruunanviljelystä, joten Sorrentosta kannattaa ehdottomasti ostaa kotiin viemiseksi pullollinen paikallista Limoncello-sitruunalikööriä. Jääkylmänä nautittava raikas juoma sopii mainiosti illallisen päätteeksi!
sorrent-by-night

Nauti ruokapöydän antimista

Illallisen jälkeen voit jatkaa iltaa Sorrenton vilkkaassa yössä. Kaupungista löydät paljon baareja ja pubeja – diskoja ja yökerhoja unohtamatta. Niiden lisäksi kaupungissa on myös show-esityksiä, joiden esiintyjät ovat ammattitaitoisia laulajia ja tanssijoita.

Sorrenton ja Etelä-Italian keittiö perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin: maukkaisiin tomaatteihin, ensiluokkaiseen mozzarella-juustoon ja tuoreisiin kasviksiin.

Paikallisista viineistä tunnetuimpia ovat Falernon viini, Greco di Tufo, Lacryma Christi ja Coda di Volpe. Ravintolassa kannattaakin aina valita paikallisia viinejä pohjoisempien tuontiviinien sijaan.
pikakoko-sorrento-pizza

Hyvä tietää

Sorrenton kaupunki perii matkailijoilta erityistä turistiveroa, joka koskee yli 18 vuoden ikäisiä lomanviettäjiä. Veroa peritään korkeintään 7 vuorokauden ajalta, ja sen suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan. Yötä kohden veron suuruus on 1-2 euroa.

Sorrento on erinomainen tukikohta, jos olet kiinnostunut Rooman historiasta. Napoli, Pompeiji ja kaupungin tuhkaan hukuttanut Vesuvius ovat kaikki oivallisia päiväretkikohteita.

Sorrentosta pääset Napoliin helpoimmin Circumvesiviana-junalla. Valitsemastasi junasta riippuen junamatka Napoliin kestää 45 minuutista puoleentoista tuntiin. Voit taittaa matkan myös kantosiipialaivalla ja nauttia samalla rantamaisemista uudesta näkökulmasta.

Laivat ja kantosiipialukset vievät sinut halutessasi myös tutustumaan Caprin ihastuttavaan lomasaareen.

Lennot ja matkat Sorrentoon

Kesällä 2016 useat matkanjärjestäjät tarjoavat suomalaisille valmiita matkoja nauttimaan Sorrenton auringosta, lämmöstä ja Italian ihanista herkuista. Tutut ja turvalliset Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Lomamatkat kaikki vievät suomalaisia ensi kesänä alueelle. Aurinkomatkat tarjoaa myös yhdistelmämatkaa, jossa voit yhdistää Rooman ja Sorrenton samaan matkaan.

 

Helpoimmin saavut kauniiseen kaupunkiin lentämällä Napoliin esimerkiksi Rooman kautta.

Kuvat: Pikakoko ja Evelyn Hill, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!