Regensburg – kaunis kaupunki Tonavan varrella

Regensburg on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista. Tonavan varrella sijaitsevassa kaupungissa viihtyy helposti muutaman päivän!

RegensburgRegensburg sijaitsee puolentoista tunnin junamatkan päässä Münchenistä, minkä vuoksi se sopii mainiosti vaikkapa päiväretken kohteeksi.

Regensburgin vanha kaupunki levittäytyy Tonavan rannoille, ja varsinkin kesällä jokiranta on paikallisten opiskelijoiden suosima illanistumispaikka. Turistit taas nauttivat jokimaisemista mieluummin lyhyillä laivaristeilyillä, joills voi nauttia ruuan ja juoman lisäksi myös musiikista.

Unescon maailmanperintökohde

Kesällä 2016 kaupungin vanhimmat historialliset nähtävyydet olivat valitettavasti kunnostettavana. Roomalaisajalta peräisin oleva kaupunginportti oli pressujen peittämä, ja keskiaikainen kivisilta oli sekin korjattavana.

Tämä ei kuitenkaan vähentänyt lainkaan kaupungin viehätystä. Kauniina kesäiltana kahvilat olivat täynnä väkeä, ja Tonavan rannalla sijaitsevassa Biergartenissa matkailijat saivat nauttia aidosta eteläsaksalaisesta tunnelmasta.

Regensburg, vanha kaupunkiKorjaustöistä huolimatta kaupungissa riittää nähtävää, sillä Regensburgin keskiaikainen keskusta säilyi myös toisen maailmansodan pommituksilta lähes koskemattomana. Regensburgin keskiaikainen keskusta onkin vanhin yhtenäinen keskiaikainen kaupunkiympäristö koko Saksassa ja sellaisena se kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Eräänlainen historiallinen nähtävyys on myös keskiaikaisen kivisillan päässä sijaitseva Wurstküche, ”Makkarakeittiö”. Tiettävästi yli 500 vuotta sitten perustettu ruokapaikka on maailman vanhin pikaruokapaikka! Wurstküche suljetaan jo alkuillasta.

Seurapiiriprinsessan kotilinna

Kaupungin tunnetuin asukas on varmasti takavuosien kohuprinsessa, Gloria von Thurn und Taxis. Upporikkaan suvun linna sijaitsee Regensburgin vanhan kaupungin laidalla.

Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia. Niiden ulkopuolella yleisö pääsee tutustumaan ainoastaan suvulle kuuluvaan keskiaikaiseen kirkkoon.

Junalla Münchenistä

Helpoimmin matkustat Regensburgiin Münchenin kautta: Münchenin päärautatieasemalta pääsee noin kerran tunnissa junalla Regensburgiin. Münchenin lisäksi kaupungista on suoria yhteyksi lännessä Kölniin, idässä Prahaan ja Wieniin saakka.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!