Patikoitsijan valinta matkakohteeksi: Azorit

Keskellä Atlanttia sijaitsevat Azorit on eksoottinen matkakohde, jossa pääset tutustumaan kiehtoviin luonnonnähtävyyksiin. Vaikka Azoreille järjestetään myös valmismatkoja, ovat saaret vielä säilyneet massaturismin tallatuimpien reittien ulkopuolella.

Azorit koostuvat yhdeksästä saaresta, joista suurin on São Miguel. Vulkaanisella, mutta hyvin vehreällä saarella asuu noin 140 000 ihmistä.

São Miguelin upeat maisemat tekevät vaikutuksen

São Miguel ei varsinaisesti ole rantakohde, koska saaren rannat ovat yleensä jyrkkiä ja kallioisia. Harvojen rantojen sijaan saaren viehätys perustuu saaren luontoon ja maisemaan, jota hallitsee kolme tulivuoren romahtaessa muodostunutta kalderaa.

Saaren länsipäässä sijaitsee Sete Ciudades -nimellä tunnettu kaldera, jonka kaksoisjärvi Lagoa das Sete Cidades koristaa lukemattomia postikortteja.

São Miguelin keskiosassa sijaitsee Lagoa do Fogo eli Tulilaguuni, jota pidetään saaren kauneimpana järvenä. Sen maisemat ovat vaikuttavia, ja järvi sopiikin mainiosti patikkaretken kohteeksi.

Lagoa das Furnas -järvi ja sitä ympäröivä kaldera on sekin mainio retkikohde. Alue on edelleen vulkaanisesti aktiivista, ja siellä sijaitsee joukko kiehuvan kuumia lähteitä.

Luontoretket ja patikointi on varmasti paras tapa tutustua saareen, jolla on runsaasti valmiita patikointireittejä. Jokaisen São Migueliin matkustavan kannattaakin harkita saaren patikkareittejä esittelevän opaskirjan tai ainakin kartan ostamista.

Ponte Delgada on São Miguelin suurin kaupunki

Suurin osa São Migueliin saapuvista lomailijoista yöpyy Ponte Delgadan hotelleissa. Ponte Delgada on saaren suurin kaupunki, ja sellaisena mainio tukikohta saareen tutustumiseksi. Kaupunki itsessään ei juuri tarjoa nähtävyyksiä — Ponte Delgada on nähty ja koettu muutamassa päivässä.

Ponte Delgadasta käsin järjestetään erilaisia päiväretkiä, joista kiinnostavimpia ovat varmasti veneretket valaiden ja delfiinien näkemiseksi. Azoreilla valasretkistä onkin tullut tuottoisaa liiketoimintaa sen jälkeen, kun valaanpyynti kiellettiin.

Valasretkien lisäksi Azoreilla löytyy muutakin merellistä ajankulua. Sukeltaminen on yksi suosittu aktiviteetti saarilla, joiden rannikoiden vesi on miellyttävän kirkasta.

Surffaus Atlantin tuulissa taas sopii niille, jotka haluavat kokea vauhdin hurmaa merellä. Rauhallisemmasta vesillä liikkumisesta pitävät voivat puolestaan meloa saaren sisäosien järvillä.

Azorien ilmasto on miellyttävän merellinen

Azorien ilmasto on suomalaisittain miellyttävä läpi vuoden. Talvella Golf-virta pitää saaria lämpimänä, eikä lämpötila laske alle kymmenen asteen.

Vastaavasti Azorit eivät keskikesälläkään ole tukahduttavan kuumia: merituuli pitää lämmön yleensä alle kolmessakymmenessä celsiusasteessa.

Sen vuoksi paras aika matkustaa Azoreille on kesä. Keskikesän kuukausien lisäksi kevät ja alkusyksy sopivat hyvin lomanviettoon, jos sateet ja tuulet eivät häiritse lomanviettoasi.

Talvi taas sopii sinulle, joka haluat ensi sijassa patikoida Azoreilla. Silloin voit nauttia täysin siemauksin viileästä meri-ilmastosta ja Azoreiden upeasta luonnosta.

Kuva: Abspires40, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!