Lontoon teatterit – top 10

pexels-marianna-89432Teatteri on monelle Lontoon miniloman kohokohta – ehkä yksi näistä 10 kohteesta sopii myös sinun matkaasi?

National Theatre

Thamesin etelärannalla sijaitseva kansallisteatteri, the National Theatre on yksi Lontoon suosituimmista teattereista. Sen kolmessa pääauditoriossa esitetään erilaisia näytelmiä klassikoista uusiin teoksiin.

The Globe Theatre

The Globe Theatre on kopio alkuperäisestä Globe Theatresta, tämä teatteri sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kansallisteatterista. Se on loistava paikka nähdä Shakespearen näytelmiä alkuperäisessä ympäristössään.

Kuninkaallinen oopperatalo The Royal Opera House

Yksi maailman tunnetuimmista oopperataloista, Royal Opera House sijaitsee Covent Gardenissa. Se on pakollinen vierailu kaikille oopperan ystäville.

West End Theatre District

Useiden Lontoon suosituimpien teattereiden kotipaikka West End on loistava paikka katsoa musikaalia tai näytelmää. Muista tarkistaa, mitä esitetään Prince of Wales -teatterissa, Apollo-teatterissa ja Gielgud-teatterissa.

The Old Vic theatre

The Old Vic Theatre on historiallinen teatteri, jolla on pitkät ja rikkaat perinteet, Old Vic on yksi Lontoon tunnetuimmista teattereista. Se on tällä hetkellä kaupungin parhaan nykyteatterin kotipaikka.

The Young Vic

Nykyaikaisempi teatteri, Young Vic tunnetaan innovatiivisista tuotannoistaan. Se sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Old Vicistä, joten on helppo saada kaksi upeaa esitystä yhden illan aikana.

The Lyric Theatre

Kaunis ja intiimi teatteri, Lyric on yksi Lontoon piilotetuista helmistä. Se sijaitsee Shaftesbury Avenuella, joten sinne pääsee helposti Piccadilly Circusilta tai Leicester Squarelta.

Donmar Warehouse

Yksi Lontoon arvostetuimmista teattereista, Donmar Warehouse tunnetaan korkealaatuisista tuotannoistaan. Se sijaitsee Covent Gardenissa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Royal Opera Housesta.

The Almeida Theatre

Pieni mutta mahtava teatteri, Almeida on täynnä ajatuksia herättäviä tuotantoja. Se sijaitsee Islingtonissa, vain lyhyen metromatkan päässä Lontoon keskustasta.

Barbican Center

Kahden teatterin koti Barbican Center on loistava paikka nähdä näytelmä tai musikaali. Siellä on myös taidegalleria, elokuvateatteri ja kirjasto, joten se on loistava paikka viettää päivä tutkien.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!