Senegal tarjoaa aurinkoa ja ainutlaatuisia kokemuksia

Afrikan aurinko ja lämpö ovat takuuvarma piristysruiske talven keskellä. Ota sinäkin lomastasi ilo irti, valitse matkakohteeksi Senegal!

Saharan eteläpuolinen Afrikka on suomalaisten keskuudessa vielä eksoottinen matkakohde. Muut eurooppalaiset ovat kuitenkin jo vuosia sitten löytäneet Senegalin rannat. Siksi turisti löytää kaipaamansa palvelut myös tämän eksoottisen maanosan kuumilta hiekkarannoilta.

Useimmat turistit saapuvatkin Senegaliin maan huikean valkoisten hiekkarantojan vuoksi. Niinpä Dakarin seudun rannoille on rakennettu suuria hotellikyliä, joissa helppoa lomaa kaipaavat voivat siemailla kylmiä juomia aurinkovarjon alla.

Matka Senegaliin vaatii omatoimisuutta

senegal-dakar-hotel-savana-moises.on

Senegal kuului pitkään Ranskan siirtomaavallan alaisuuteen. Siksi Senegalin turistit tulevat tänä päivänä suurelta osin Ranskasta, Belgiasta ja Italiasta. Vähitellen myös muunmaalaiset lomanviettäjät ovat löytäneet tämän lämpimän ja aurinkoisen matkakohteen.

Maan hintataso on vielä erittäin edullinen: kansanpaikoissa syö parilla eurolla, eikä olut maksa sen enempää. Turistiravintoloissa hinnat lähestyvät tietenkin eurooppalaisia hintoja: saat varautua maksamaan ainakin seitsemän euroa ateriastasi.

Tällä hetkellä Suomesta ei järjetetä pakettimatkoja Senegaliin. Maahan on helpointa tutustua yhdistämällä Senegalin kiertomatka Gambian tai Kap Verden lomaan.

Lennot esimerkiksi Pariisin kautta

senegal-next-drop

Rohkea omatoimimatkailija ei tietenkään tästä hätkähdä, pääseehän Dakariin mainiosti esimerkiksi Pariisin tai Brysselin kautta. Aivan ilmaisia lennot eivät tietenkään ole, sillä reittilento Helsingistä Dakariin ja takaisin maksaa halvimmillaan noin 650 euroa.

Lento Helsingistä Dakariin maksaa jo sen verran, että hintavertailu varmasti kannattaa. Esimerkiksi tällä hetkellä edullisimmat reitit kulkevat Lissabonin tai Madridin kautta. Pariisin kautta lentävät joutuvat helposti maksamaan jo yli 900 euroa — aivan samoina päivinä lentäessään.

Senegalin nähtävyydet

senegal-ilha-de-goree-moises.on

Senegal tarjoaa näkemistä ja kokemista myös kulttuurista kiinnostuneelle lomanviettäjälle.

Historian ja kulttuurin harrastajat suuntaavat tiensä Dakarin Institut Fondamental d’Afrique Noir (IFAN) -museoon, jota pidetään yhtenä Länsi-Afrikan parhaista museoista.

Museossa voit tutustua esimerkiksi Länsi-Afrikan tekstiileihin, puunveistotaiteeseen, soittimiin ja maataloustyökaluihin. Ainakin muutama vuosi sitten museon esittelytekstit olivat kaikki ranskankielisiä.

Orjien talo, Maison des Esclaves sijaitsee niinikään Dakarissa. Talo on yksi viimeisistä 1700-luvulta peräisin olevista orjakauppataloista.

Kaikkialla maailmassa UNESCOn maailmanperintökohteet ovat kiinnostavia tutustumiskohteita. Myös Senegal on saanut useita vierailun arvoisia kohteita tähän luetteloon. Yksi näistä on Saint-Louis, joka oli maan pääkaupunki siirtomaakaudella 1673–1902. Lisäksi se oli Mauritanian pääkaupunki vuodesta 1920 vuoteen 1957.

Saint-Louis oli aikanaan koko Länsi-Afrikan mittapuussa tärkeä kulttuuri- ja taloudellinen keskus. Nykyään kaupunki on tietysti kiinnostava kohde erityisesti siirtomaakauden historian vuoksi. Siirtomaakauden viehätys on säilynyt kaupungissa hyvin, ja se muistuttaa monin tavoin Atlantin toisella puolella sijaitsevia siirtomaakauden kaupunkeja, kuten Bahiaa, Cartagenaa, Havannaa ja New Orleansia.

Kerää uusia kokemuksia

senegal-UNED

Afrikassa matkustavan kannattaa ottaa kaikki irti lomasta — tuskin sinäkään matkustat ihan joka vuosi Saharan eteläpuolisiin maihin.

Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi oppia rummuttamaan? Vai haluaisitko oppia afrotanssia aidossa ympäristössä? Dakarissa molemmat onnistuvat kohtuuhinnalla!

Pidä huolta terveydestäsi

Kehitysmaissa matkustaminen altistaa useimmiten tavallista suurempiin terveysriskeihin. Tämä pitää paikkansa myös Senegalin kohdalla.

Seikkailijan kannattaa siksi varautua Senegalin matkaan myös rokotuksin.

Tavallisten rokotusten lisäksi tarvitaan ainakin A-hepatiittirokotusta ja mielellään keltakuumerokotusta. Malariariski on suurin sadekaudella heinäkuusta marraskuuhun.

 

Kuvat: Moises.on, Next Drop, UNED (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!