Kaunis Kap Verde tarjoaa valohoitoa talven keskellä

Kap Verde sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta, satojen kilometrien päässä Länsi-Afrikan Senegalista. Saarivaltioon kuuluu viisitoista saarta, joista useat ovat nykyään suosittuja lomakohteita.

Keskellä aavaa merta sijaitsevan Kap Verden ilmasto sopii erinomaisesti lomailuun. Lämpötila on miellyttävä kesästä talveen — merituulen ansiosta ilma on harvoin tukahduttavan kuuma. Sen ansiosta voit nauttia leppoisaa rantalomaa, patikoida eksoottisessa maastossa ja nauttia lomasta eteläisen auringon alla.

Portugalin siirtomaa

Kap Verden saaret olivat asumattomia vielä 1400-luvun puolivälissä. Tuolloin portugalilaiset löytöretkeilijät saapuivat saarille ja asuttivat ne.

Kap Verdestä tuli nopeasti kansainvälisen orjakaupan keskus, olihan saarten sijainti oivallinen orjia Afrikasta Amerikkaan kuljetettaessa.

Siirtomaakausi päättyi vuonna 1975, mutta vanhan siirtomaaisännän vaikutus näkyy vielä kaikkialla: Kap Verdessä puhutaan portugalia ja väestö on pitkälti portugalilaisten siirtolaisten ja afrikkalaisten orjien jälkeläisiä. Seitsemän kymmenestä kapverdeläisestä onkin kreoleja, loput noin puolesta miljoonasta maan asukkaasta on afrikkalaisia.

Portugalin lisäksi saarilla puhutaan portugalista kehittynyttä kreolia. Kulttuurien sulautuminen näkyy myös uskonnossa, sillä katoliseen valtauskontoon on sekoittunut monia piirteitä afrikkalaisista perinteisistä uskonnoista — aivan kuten Atlantin toisella puolella Brasiliassakin!

Tutustu useampaan saareen

Kap Verden saaret poikkeavat toisistaan monin tavoin. Sen vuoksi myös valmismatkan valinneen kannattaa tutustua naapurisaariin — tuskin nimittäin lennät saarille kovin nopeasti toistamiseen.

Kap Verden saarista turistien keskuudessa suosituimpia ovat:

  • Sal on varsinkin rantalomaa kaipaavan valinta. Saarella sijaitseva Santa Marian kaupunki tarjoaa turistille monipuolisia palveluita, eikä hyviä ruokapaikkojakaan tarvitse etsiä pitkään.
  • Santo Antão sopii erityisesti luontoharrastajan matkakohteeksi. Saarella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa patikointia.
  • Boa Vista on valkoisten hiekkadyynien peittämä saari. Dyynien keskellä kasvaa siellä täällä taatelipalmuja, jotka tuovat hiukan suojaa kuumana porottavalta auringolta. Valkoinen hiekka, kirkas vesi ja upeat rannat ovatkin tärkein syy saapua Boa Vistalle.

Valkoista rantahiekkaa, Kap Verde.

Saarten välillä liikkuminen onnistuu reittilaivoilla ja lentokoneilla. Capo Verde Air Pass on varsin edullinen, sillä kaksi lippua sisältävä lentopassi maksaa vain 110 euroa. Lomamatkalaisen kannattaa sen vuoksi ainakin harkita saarten välillä lentämistä, vaikka laivayhteydet ovatkin selvästi halvempia.

Valmismatkoja myös Suomesta

Kap Verde on viime vuosina tullut suhteellisen suosituksi matkakohteeksi myös suomalaisten keskuudessa. Esimerkiksi Finnmatkat järjestää nykyään valmismatkoja näille Atlantin kaukaisille saarille.

Valmismatka on tietysti vain yksi vaihtoehto: omatoimimatkailijat pääsevät saarille myös reittilennoilla Euroopan suurkaupunkien kautta. Omatoimimatkailija joutuu tietysti näkemään hiukan enemmän vaivaa esimerkiksi hotellin etsimisessä. Sen vuoksi valmismatka Kap Verdeen tulee usein omatoimimatkaa edullisemmaksi ja helpommaksi järjestää.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!