Monastir on rauhallinen talvilomakohde Tunisiassa

Monastir, RabatMonastir on rauhallinen rantalomakohde Tunisiassa, parikymmentä kilometria Soussen eteläpuolella. Monastirissa vietät kiireetöntä talvipäivää lämmöstä nauttien.

Matkakohteena Monastir on uudempi kuin Tunisian perinteiset lomakohteet Hammamet ja Sousse. Sen rauhallinen ilmapiiri, talven miellyttävä lämpö ja viehättävä vanha kaupunki tekevät siitä kuitenkin monen mielestä Tunisian houkuttelevimman talvilomakohteen.

Euroopan ja Pohjois-Afrikan rajalla

Monastir on noin 71 000 asukkaan kaupunki. Vaikka matkailu tuottaa sille merkittävän osan tuloista, on kaupunki kuitenkin enemmän kuin pelkkä lomakylä – onhan kyseesä sentään yliopistokaupunki. Yliopisto ja ranskalaistyyliset, palmujen reunustamat bulevardit tekevät kaupungista yhdistelmän Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa.

Kun haluat siirtyä eurooppalaisista tunnelmista perinteiseen Tunisiaan, otat suunnaksesi medinan, Monastirin vanhan kaupungin. Sen kapeilla kujilla ja pienissä kaupoissa tiedät siirtyneesi todelliseen Tunisiaan, kauas pois kotoa.

Historia on kaupungissa läsnä

Monastir
Medinan laidalla sijaitsee kaupunkin Suuri Moskeija, joka on rakennettu jo 800-luvulla. Medinan lisäksi historia on muutenkin läsnä kaupungissa, jonka linnoitus (Ribat) rakennettiin sekin jo vuonna 796.

Brianin elämä -elokuvasta tutuksi tullut linnoitus on kaupungin huomattavimpia nähtävyyksiä, ja sen tornista aukeaa kaunis näköala talviselle Välimerelle ja Monastirin kaupunkiin. Linnan toisessa kerroksessa sijaitsee myös islamilaisen taiteen museo, joka sekin kuuluu kulttuurihistoriasta kiinnostuneen matkailijan ehdottomiin vierailukohteisiin.

Tunisian nykyhistoria on sekin kaupungissa läsnä: maan ensimmäinen presidentti Habib Bourguiba syntyi ja haudattiin Monastiriin. Presidentin hauta on todellinen mausoleumi, suuri palatsia muistuttava kultakupolinen rakennus vuodelta 1963.

Kun olet jo nähnyt tarpeeksi Monastiria, kannattaa sinun lähteä tutustumaan lähistön kiehtoviin retkikohteisiin. Sousseen pääset kätevästi paikallisjunalla, ja suuressa 170 000 asukkaaan kaupungissa riittää nähtävää vaikka useammaksi päiväksi.

Matkat

Valmismatka on ehdottomasti helpoin tapa saapua lomalle Monastiriin. Tänäkin talvena esimerkiksi Detur järjestää kaupunkiin kohtuuhintaisia valmismatkoja.

Kuvat: Eugenijus Radlinskas ja Dennis Jarvis, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!