Hammamet – vietä rantaloma Tunisiassa

Tunisian Hammamet on kesät, talvet lämmin ja aurinkoinen matkakohde. Talvella kesän polttava kuumuus vaihtuu miellyttäväksi lämmöksi, joten monen mielestä talvi onkin paras aika matkustaa Hammametiin.

hammamet-joakim-westerlund
Viime vuosina Pohjois-Afrikan arabimaissa on kuohunut. Nyt poliittinen kuohunta on suurelta osin rauhoittunut, ja muun Tunisian tapaan Hammamet on rauhallinen ja turvallinen lomakohde.

Tunisian muiden matkakohteiden tapaan Hammamet sijaitsee Välimeren rannalla. Itse kaupungissa on 70 000 asukasta, joten kyse ei suinkaan ole pelkästä turistikylästä. Ja kun Hammamet on nähty, voit tutustua niinikään Hammametinlahdella sijaitsevaan Sousseen.

Maan ensimmäinen lomakohde

hammamet-david-weekly
Hammamet oli maan ensimmäinen kansainväliseen suosioon noussut matkakohde. Vuosikymmenien turistivirtojen ansiosta Hammamet on nykyaikainen kaupunki, jossa palvelut toimivat yhtä hyvin kuin missä tahansa Välimeren rantakohteessa.

Useimmat lomalaiset tulevat tietysti kaupunkiin sen pitkän hiekkarannan vuoksi. Kilometrien mittainen hiekkaranta on puhdas ja hyvin hoidettu. Ja kuuman rantapäivän jälkeen voit viettää vielä hauskan illan Yasminen Hammametin alueella sijaitsevassa huvipuistossa – lasten kanssa tai ihan aikuisten kesken.

Silti kaupunki sopii lomakohteeksi myös sinulle, joka et välttämättä kaipaa lomaltasi rantaelämää: Hammametissa voit rentoutua kahvilassa, uppoutua tinkimään vanhankaupungin basaarissa tai vaikkapa nauttia golfista talven miellyttävässä lämmössä. Hammametissa sijaitseekin kaksi mainiota golfkenttää, joiden kenttämaksut ovat eurooppalaisiin kenttiin verrattuna miellyttävän alhaisia.

Vanha kaupunki huokuu historiaa

7783094546_1b3388ddef_z
Välimeren mittapuussa Hammamet on nuori kaupunki, onhan se vain viitisensataa vuotta vanha. Silti suomalaisen silmin kaupungin medina huokuu historiaa, josta kotimaassa voi vain haaveilla. Täällä voit aistia vanhan maailman tunnelmaa, kuvitella itsesi menneiden vuosikymmenien seikkailijaksi.

Jos olet kiinnostunut vanhemmasta historiasta, kannattaa sinun läheteä tutustumaan lähialueiden hienoihin arkeologisiin kohteisiin. Hammametista kuusi kilometria etelään sijaitsee Pupput, arabiaksi Souk el-Abiod, joka oli asuttu jo Rooman valtakunnan aikoihin.

Valitettavasti historiallisissa teksteissä mainitusta teatterista ja amfiteatterista ei ole jäljellä raunioita – niiden sijaan voit tutustua hienoihin mosaiikkeihin ja kylpyläraunioihin. Itse asiassa Hammametin kaupunki on saanut nimensä näistä kylpylöistä – arabian hammam nimittäin tarkoittaa kylpylää!

Valmismatka on helpoin tapa lomailla Hammametissa

Tunisian muiden lomakohteiden tapaan Hammametissa on helpointa lomailla valmismatkalaisena. Tällä hetkellä matkoja Hammametiin järjestää ainakin Detur.

Kuvat: Joakim Westerlund, David Weekly ja Richard Mortel, Flickr.com.

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Hammamet – vietä rantaloma Tunisiassa

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!