Kenia – Mombasan rannoilta Masai Maran savanneille

Kenian upeat hiekkarannat ja safari Masai Maran savanneille – siinä kaksi syytä matkustaa Keniaan.

Muistatko Mombasan?

mombasa-beach
Intian valtameren rannalla sijaitseva Mombasa on yksi Saharan eteläpuolisen Afrikan tunnetuimmista rantalomakohteista Sansibarin ohella. Mombasan kaupungin ympärillä sijaitsevalla rannikolla on useita rantalomakohteita, joissa saat nauttia upeasta hiekasta, lämpimästä merestä, takuuvarmasti paistavasta auringosta ja ystävällisestä palvelusta.

Mombasan tunnetuimmat rantalomakohteet ovat Diani Beach ja Malindi. Diani Beach on parinkymmenen kilometrin mittainen valkea hiekkaranta, jonka äärellä sijaitsee runsaasti korkeatasoisia lomahotelleja. Diani Beach on myös eurooppalaisten matkanjärjestäjien suosiossa, ja rannan all inclusive -lomahotelleissa riittää viihdettä ja aktiviteetteja loman joka päivälle.

Malindi sijaitsee noin 120 kilometria Mombasasta pohjoiseen. Intian valtameren rannikolla sijaitseva kaupunki on ollut 1300-luvulta alkaen tärkeä kauppakeskus, jonne myös kiinalaiset purjehtivat jo 1410-luvulla. Matkakohteena Malindi tunnetaan erityisesti koralliriutoistaan, jotka sijaitsevat vain parinsadan metrin päässä rannalta.

Kenia on kuitenkin paljon enemmän kuin rantalomakohde. Sen vuoksi sinun kannattaa lähteä tutustumaan sisämaahan, vaikka Mombasan rannat olisivatkin lomamatkasi pääkohde.

Masai Mara – unelmien safarikohde

elephants-331284652221nG5P
Varmasti jokainen on kuullut Tansanian Serengetin upeasta luonnonsuojelualueesta. Sama savanni jatkuu aivan yhtä upeanan ja kiehtovana myös Kenian puolella, missä se tunnetaan Masai Mara -nimellä.

Masai Maraista tehtiin luonnonsuojelualue jo vuonna 1948. Vuosikymmenien varrella luonnonsuojelualuetta on laajennettu kattamaan entistä suurempia aleita Narokin piirikunnasta.

Masai Mara sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoaman ja Victoriajärven välisellä ylängöllä noin 1500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Aluetta halkovien jokien varrella sijaitsee metsiä ja soita – kuitenkin Masai Marasta suurin osa on puutonta savannia.

Masai Mara tunnetaan upeasta eläimistöstään: puistossa vaeltaa yli miljoona gnuta, lähes 200 000 sepraa ja satojatuhansia gaselleja. Alueella liikkuu eniten suuria nisäkkäitä loppukesän ja alkusyksyn kuukausina, kunnes ne palaavat talveksi Tansanian Serengetiin.

Masai Mara on upea luonnonystävän retkikohde. Helpoimmin ja turvallisimmin tutustut alueen luontoon osallistumalla luotettavan matkanjärjestäjän opastettuun retkeen. Jos lomailet Mombasassa, hotellisi tai matkaoppaasi auttaa sinua mielellään varmaan retken.

Nairobi – sisämaan kuuma kaupunkikohde

african-woman-331287912508yqXc
Kahden ja puolen miljoonan asukkaan Nairobi on Kenian pääkaupunki ja yksi koko maanosan suurimmista kaupungeista. Seikkailunhaluiset reppureissaajat suunnistavatkin rannikon lomakohteiden lisäksi tähän afrikkalaiseen suurkaupunkiin tutustumaan paikalliseen arkeen sen kaikissa sävyissä.

Nairobissa kannattaa kuitenkin muistaa varovaisuus. Ulkoministeriö suositteleekin välttämään pimeällä liikkumista koko maassa – ja Nairobissa välttämään keskustan puistoja ja slummialueita myös päiväsaikaan.

Lennot ja valmismatkat

Kenia on houkutteleva matkakohde jokaiselle, joka haluaa matkustaa takuuvarman auringon alueelle. Lomaviikko tai kaksi riittävät varmasti lataamaan akut pitkän talven kuukausiksi. Lisäksi Kenia on oiva valinta maailmanympärimatkan yhdeksi etapiksi: Itä-Afrikan luonto tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia, jotka varmasti jäävät myös kaikenkokeneen matkailijan mieleen.

Tällä hetkellä mm. Finnmatkat järjestää valmismatkoja Keniaan. Finnmatkat on ainoa matkanjärjestäjä, joka lentää suorilla lennoilla Suomesta Keniaan.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!