Egyptin Hurghadassa sesonki jatkuu läpi vuoden

Arabimaailma on kuohunut viime vuosina. Siitä huolimatta Pohjois-Afrikan arabimaat ovat edelleen houkuttelevia matkakohteita, jotka sopivat sekä rantalomaa etsivälle että historiasta kiinnostuneille matkustajille.

Punaisen meren rannikolla sijaitseva Hurghada on pitkään ollut myös suomalaisten suosima matkakohde. Vielä parikymmentä vuotta sitten Hurghada oli vaatimaton kalastajakylä – tällä hetkellä alueella on yli sata hotellia.

Huh, Hurghadan hellettä

Hurghada sopiikin loistavasti rentouttavaa rantalomaa kaipaavalle, sillä jopa neljänkymmenen kilometrin mittainen ranta tekee siitä yhden Lähi-Idän suosituimmista rantakohteista.

Kesällä Hurghadan lämpötila nousee käytännössä joka päivä yli 45 asteen. Silloin kuumuus vie voimat useimmilta turisteilta, joten kesä sopiikin lähinnä rentoon rannalla lekoteluun — kunhan suojakertoimet ovat kunnossa.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut arkeologiasta ja muinaisen Egyptin historiasta, saattaa talvikausi olla paremmin sinulle sopiva matkan ajankohta. Itse Hurghadassa ei juuri ole historian harrastajia kiinnostavia nähtävyyksiä. Egyptin kiehtovimpiin historiallisiin kohteisiin on täältä jonkin verran matkaa: esimerkiksi pyramideistaan kuuluisa Luxor on noin viiden tunnin matkan päässä.

Koralliriuttoja ja autiomaasafareja

Hurghada houkutteleekin erityisesti merenalaisilla nähtävyyksillään: koralliriutat sekä kirkas ja lämmin merivesi tekevät siitä erityisesti sukellusharrastusta aloittelevien keskuudessa.

Monin paikoin uskomattoman hienot koralliriutat alkavat vain kymmenen metrin päästä rantahiekalta. Näin myös snorkkelisukeltaja pääsee nauttimaan trooppisen meren eksotiikasta ilman laitesukelluskurssien käymistä ja kalliita laitehankintoja. Talvella merivesi on kuitenkin sen verran viileää, että märkäpuku saattaa olla tarpeen.

Kameleita autiomaan laidalla Hurghadassa.

Kuva: Fraintesa.it. Lisenssi Creative Commons.

Hurghadassa voit kokea asioita, jotka eivät onnistu missään muualla. Haluaisitko esimerkiksi osallistua mönkijäsafarille Saharassa tai ratsastaa kamelilla autiomaassa?

Tinkimisen taito on tarpeellinen

Egyptin basaareissa voit tehdä erinomaisia ostoksia. Kiinteisiin hintoihin tottuneelle onnistuneiden kauppojen tekemisen kannalta välttämätön tinkiminen saattaa kuitenkin osoittautua turhan hankalaksi.

Yleensä kaikki tuotteet hinnoitellaan turisteille tähtitieteellisiin hintoihin. Todennäköisesti hyvä hinta lähes mistä tahansa tuotteesta on noin neljäsosa sinulle aluksi tarjotusta hinnasta.

Kannattaa myös huomata, että Hurghadassa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Monin paikoin myytävät Adidaksen, Timberlandin ja Leviksen tuotteet nimittäin ovat tavallisesti piraatteja, joiden laatu vaihtelee suuresti.

Ruoka ja juoma

Kansainväliset ketjut ovat jo aikaa sitten saapuneet Hurghadaan. Halutessasi voit siis syödä yhtä hyvin McDonaldsilla kuin Kentucky Fried Chickenissä. Muiden turistialueiden tavoin myös Hurghadassa voit syödä kansainvälistä ruokaa: täältä saat yhtä hyvin sushia kuin hollantilaistakin ruokaa.

Kannattaa kuitenkin tutustua myös paikallisiin erikoisuuksiin: jauhelihasta tehtyihin vartaisiin, falafeliin, kaalikääryleisiin ja muihin hiukan eksoottisempiin erikoisuuksiin.

Monet paikallisista ravintoloista eivät tarjoa lainkaan islamin kieltämää alkoholia. Hotellit ja kansainväliselle asiakaskunnalle suunnatut baarit ja ravintolat toki myyvät myös prosenttipitoisia juomia.

Suomesta Hurghadaan

Tällä hetkellä esimerkiksi Lomamatkat järjestää matkoja Hurghadaan vain talvikaudella, marraskuusta huhtikuuhun. Varaa matka ajoissa, niin pääset talvella etelän lämpöön!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!