El Gouna – rantalomakohde Punaisenmeren rannalla

El Gouna on suosittu matkakohde Egyptissä, Punaisenmeren rannalla. Puhdasverinen lomakylä sopii niin vesiurheilun kuin golfin harrastajan aktiivikohteeksi.


El Gouna
Kolmisenkymmentä kilometriä Hurghadan pohjoispuolella sijaitsevan El Gounan rakentaminen alkoi 1990-luvun alussa. Upean kauniilla alueella ei ole käytännössä lainkaan paikallista asutusta – kyse on matkailijoille matkailijoiden ehdolla rakennetusta lomaparatiisista.

Kanavat, laguunit ja pienet sillat tekevät kaupungista ihastuttavan lomakylän, josta matkailija löytää kaikki kaipaamansa palvelut. El Gounassa riittää hotelleja, pieniä kauppoja ja ravintoloita loman jokaiselle päivälle.

Ja kun El Gouna alkaa tuntua läpeensä tutulta, pääset bussilla nopeasti tutustumaan Hurghadaan.

El Gounan sesonki on pitkä

Moniin lähialueiden lomakohteista järjestetään matkoja vain kesäkuukausien ulkopuolella. El Gounan sesonki jatkuu kuitenkin pitkään: keskitalvella lämpötila on miellyttävä parikymmentä astetta.

Kevään mittaan lämpötila kohoaa hellelukemiin, ja keskikesän 40 astetta voivat monista tuntua jo tukalalta.

Aktiivilomalle El Gounaan

El Gouna tunnetaan erityisesti aktiiviloman viettokohteena. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet harrastaa vesiurheilua: sukeltajat, surffaajat ja vesihiihtäjät pääsevät kaikki El Gounassa nauttimaan harrastuksestaan täysin siemauksin.

Varsinaisia nähtävyyksiä El Gounassa ei ole – sen sijaan kaupungissa on monia hienoja rantoja, joista tunnetuimpia ovat Zeytonan saaren rannat ja Mangroovy. Jokaisella kaupungin hotellilla on oma rantakaistaleensa, joko meren rannalla tai rakennetun kanavan varrella.

Valmismatka on helpoin tapa matkustaa

El Gouna
Valmismatka on ehdottomasti helpoin ja suositeltavin tapa tulla lomalle El Gounaan. Valmismatkat kaupunkiin kuuluvat useiden suomalaisten matkatoimistojen ohjelmaan.

Omatoimimatkailija joutuu helposti maksamaan varsin kovaa hintaa majoituksesta. Tyypillisesti hotelliyön hinta liikkuu noin 70-130 euron välillä, hotellin tähtimäärään mukaan.

Kaupungissa on monia All inclusive -hotelleja, jotka tekevät varsinkin lapsiperheen lomasta vaivattoman.

Kuvat: Mina Maurice ja Ethem Kuecuek, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!