Syntinen Pattaya

Thaimaan matkakohteiden joukossa Pattaya tunnetaan drinkeistä, strippareista ja prostituutiosta – eikä maine ole aiheeton. Siksi harva pitää Pattayaa lapsiperheen matkakohteena.


pattaya-2

Sotilaiden lomakohteesta suosituksi turistikohteeksi

Pattaya tuli tunnetuksi yksin matkailevien miesten suosikkikohteena jo vuosikymmeniä sitten. Alueen turismi alkoi kehittyä Vietnamin sodan aikoihin, jolloin amerikkalaissotilaat viettivät lomiaan Thaimaan puolella. Naiset ja alkoholi olivat sotilaiden suosikkiyhdistelmä lomalla.

Parinkymmenen vuoden aikana uneliaasta kalastajakylästä tuli suosittu turistikohde, mutta turistikohteen vetonaulat pysyivät samana. Vielä nykyään seksiturismi on yksi Pattaya talouden tukijaloista, mitä on sinisilmäisimmänkään tuskin on mahdotonta olla huomaamatta.

Vaikka Pattaya on viime vuosina siistiytynyt, ei jo 120 000 asukkaan suuruiseksi kasvanut kaupunki edelleenkään kuulu rantalomailijoiden suosikkikohteisiin.

Kahdeksan kilometrin ranta

Tilanteen soisi muuttuvan. Pattayan kahdeksan kilometrin mittainen ranta, loistavat shoppailumahdollisuudet ja monet golfkentät tekevät nimittäin kaupungista kiinnostavan lomakohteen – vaikka kaupungin syntinen puoli ei houkuttelisikaan.

Ranta ei valitettavasti vedä vertoja Thaimaan pienempien ja rauhallisempien lomakohteiden rannalle. Vesi on ajoittain sameaa ja ranta saattaa olla roskainen, vaikka kunnan viranomaiset ovatkin viime vuosina tehneet töitä rannan pitämiseksi siistinä.

Perhekohteena Pattaya on rannan ansiosta kohtuullinen. Silti kaupunkia on vaikea pitää lapsiperheen unelmakohteena – ellet halua maailman raadollisuuden paljastuvan perheen pienimille jo varhain.
pattaya-1

Ostokset ja hintataso

Jos taas olet kiinnostunut shoppailusta, on Pattaya monia pienempiä matkakohteita parempi valinta. Suuressa kaupungissa hintataso pysyy kurissa puhtaita lomaresortteja paremmin.

Kaupungissa on useita erikokoisia ostoskeskuksia, joista löydät varmasti etsimäsi. Länsimaalaistyylisten ostoskeskusten lisäksi tuliaisia voit löytää Pattayan kelluvilta markkinoilta, joissa muovisen turistirihkaman lisäksi saatat löytää aitoja käsityötuotteita.

Pattayalle on helppo matkustaa

Maineestaan huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, Pattaya kuuluu useiden suomalaisten matkanjärjestäjien matkaohjelmaan. Tällä hetkellä ainakin Tjäreborg, Apollomatkat ja Aurinkomatkat järjestävät pakettimatkoja kaupunkiin.

Valmismatkan sijaan monet lentävät kuitenkin kaupunkiin reittilennoilla. Varsinkin pitempään Thaimaassa viihtyvät lomanviettäjät saavat näin parin kuukauden riemulomansa järjestettyä huomattavan edullisesti.

Kuvat: I.C.U., Chuck Miser (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!