Shibuya – muotia ja kulttuuria nuorten makuun

Shibuya

Shibuya on koko Japanin nuorten kulttuurin, muodin ja musiikin keskus. Mainoksia näyttävät videoruudut, taustalla soiva J-Pop ja valtavat ihmismassat tekevät siitä jokaiselle mieleenpainuvan kokemuksen.

Rajattomat ostosmahdollisuudet

shibuya-yoshikazu-takada-500px

Tokion eri kaupunginosien ostosmahdollisuudet ovat omaleimaisia: Ginzan kaupoista löydät luksusta, Akihabarasta elektroniikkaaa ja Uenon basaarimaisilla kaduilla teet edullisia ostoksia. Shibuyan kaduilla taas kävelevät nuoret muodikkaat tokiolaiset, jotka löytävät Shibuyasta kaiken tarvitsemansa.

Shibuyan ostoskadut alkavat heti JR:n aseman luota. Hachiko-sisäänkäynnin edessä olevalla aukiolla saat välittömästi kuvan siitä, minkälainen kaupunginosa Shibuya on: risteyksen takana nousevien seinien jättimäiset videonäytöt toistavat tauotta mainoksia samalla kun Ayumi Hamasakin uusinta sinkkua soittavat auto ohittaa risteyksen.

Risteyksen toiselta puolelta löydät kävelykadut, joiden varrella on runsaasti pieniä kauppoja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Pääväyliltä taas löydät tavaratalot (esim. Marui), kansainväliset vaateketjut (mm. Hennes & Mauritz) ja paikalliset merkit (esim. Muji).

Vilkas yöelämä

shibuya-telstar-logistics-500px

Shibuyassa on runsaasti baareja ja yökerhoja, joiden ansiosta ilta saattaa venyä kaupunginosassa lähes aamuun saakka. Tavallisten baarien lisäksi Shibuyassa on joukko suosittuja teemaravintoloita, joista jännittävimpiä on vankilateeman mukaan rakennettu The Lock Up, jossa minihameeseen sonnustautunut tarjoilia saattaa sinut käsiraudoissa pöytääsi.

Vaikka Shibuya on vilkas kaupunginosa, ei sieltä juuri kannata etsiä hotellia. Kaupunginosassa on vain vähän tavallisia hotelleja, mutta sitäkin enemmän pariskunnilla suunnattuja tuntihotelleja (love hotels). Tarpeen vaatiessa niissäkin voi toki yöpyä, ainakin pari tuntia yökerhon sulkeutumisesta ensimmäisen metron kulkemiseen asti…

Junalla ja metrolla Shibuyaan

Shibuyaan on helppo saapua kaikkialta Tokiosta. Monen matkailijan kannalta parhaat yhteydet Tokion eri kaupunginosiin tarjoavat JR Yamanote Line ja Tokyo Metron Ginza Line.

Kuvat: Telstar Logistics, Yoshikazu Takada, Las Vegas Photog, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!