Akihabara – elektroniikan ja animen kaupunginosa

Tokion Akihabara on nörttien taivas: elektroniikkatavarataloja, anime- ja mangakauppoja sekä pelisaleja vieri vieressä.

akihabra-danny-choo-500px

Akihabarasta nörtti löytää kaiken etsimänsä

Tokion kaupunginosat ovat kaikki omaleimaisia: Ginzan alueelta löydät luksusta, Shibuyasta nuorisomuotia, Shinjukusta vipinää ja menoa – ja Akihabarasta elektroniikkaa.

Jo Akihabaran rautatieaseman kyltit kertovat turistille, mistä tässä kaupunginosassa on kyse: seuraa keltaista ”Akihabara Electric Town” -opastetta Akihabaran asemalla, niin löydät Chuo-dori -kadulle, jonka varrelle suuret liikkeet keskittyvät. Chuo-dorin poikkikaduilta löydät tietysti lisää pienempiä elektroniikkaliikkeitä.

Pienissä liikkeissä hinnat ovat usein edullisempia kuin pääkadulla. Toisaalta pääkadun kaupoissa englantia puhutaan paremmin, sillä kaupunginosan maineen ansiosta monet aasialaisturistit tekevät Akihabarassa edullisia elektroniikkaostoksia. Kielitaidottoman kannattaakin sen vuoksi tutustua esimerkiksi LaOX, Radio Center ja Yodobashi -tavarataloihin. Varsinkin yhdeksänkerroksinen tekee vaikutuksen jokaiseen, jonka mielestä Verkkokauppa on suuri elektroniikkatavaratalo…

Sunnuntai on paras päivä tutustua Akihabaraan. Silloin Chuo-dori on suljettu liikenteeltä, ja jalankulkijat ja kaupustelijat ovat vallanneet kadun.

Anime ja manga näkyvät katukuvassa

Elektroniikan lisäksi anime ja manga näkyvät Akihabaran katukuvassa kaikkialla. Animen ja mangan ystävät löytävät täältä paitsi dvd-leffoja ja sarjakuvia, runsaasti suosikkihahmoja kuvaavia muovifiguureja.

Anime- ja manga-kauppoja löydät sekä Chuo-dorin varrelta että sen poikkikaduilta. Kauppoihin tutustuminen ja hintavertailu kannattaa, sillä hinnat vaihtelevat alueella suuresti. Myös figuurien suhteen sopii nyrkkisääntö, jonka mukaan Chuo-dorin liikkeet ovat kalliimpia kuin aavistuksen syrjässä olevien liikkeet.

Maid café -kahvilat syntyivät Akihabarassa

Akihabaran kaduilla saatat nähdä romanttisiin, animevaikutteisiin tai historiallisiin palvelinjanasuihin pukeutuneita tyttöjä. He työskentelevät maid café -kahviloissa (Meido kissa, Meido kafe), joissa he palvelevat asiakkaita.

Suomalaisittain eksoottisen viehättävistä tytöistä on vaikea napata onnistuneita kuvia: tytöt peittävät kasvonsa välittömästi huomatessaan matkailijan kohdistavan kameransa heihin. Kahviloissa asiointi onnistuu muutenkin parhaiten japanilaisseurassa: useimmiten ulkomaalaisen näköisiä ei edes yritetä houkutella kahvilan asiakkaiksi.

akihabara-gullhem-vellut-500px

Hotellit ja majoitus Akihabarassa

Akihabara ei ole erityisen hyvä valinta Tokiossa yöpymiseen: kaupunginosassa on vähän hotelleja ja  houkuttelevammat kaupunginosat sijaitsevat parin minuutin metromatkan päässä, eikä Akihabara tarjoa nähtävää useammaksi päiväksi kuin kovimmille elektroniikkaharrastajille.

Jos haluat kuitenkin majoittua lähellä Akihabaraa, on esimerkiksi läheinen Ueno erinomainen valinta.

Liikenneyhteydet

Akihabaraan on helppo tulla sekä junalla että metrolla.

JR:n junapassin omistajat suosivat tietysti mieluiten JR Yamanote -junalinjaa. Myös muiden kannattaa usein käyttää Yamanote-linjaa, sillä kätevä kehälinja yhdistää monia matkailijoita kiinnostavia kaupunginosia toisiinsa. Metrolinjoista Akihabaraan pääset sekä Hibiya linen että Ginza linen avulla.

Kuva Danny Choo, Gullhem Vellut (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!