Koh Lanta – korianteria ja kookosta Krabin lähellä

Koh Lanta on upea matkakohde kaikille, jotka haluavat nauttia auringonkimalteisesta sinisestä merestä, hienosta hiekasta paljaiden jalkojen alla, lämmöstä, kookoksesta, korianterista ja ihanasta elämästä!


Ko Lanta, uimaranta
Oikeastaan kyse on saariryhmästä, jonka kaksi suurinta saarta ovat nimeltään Koh Lanta Yai ja Koh Lanta Noi. Useimmiten Koh Lantasta puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan Koh Lanta Yai -saarta.

Koh Lanta Yai sopii matkakohteeksi lähes kenelle tahansa. Sen ovat löytäneet niin perheet kuin reppureissaajatkin, säästäväiset omatoimilomailijat kuin täysihoidosta luksusresortissa nauttivat pariskunnatkin. Koh Lanta tarjoaa jokaiselle jotakin!

Kuitenkin Koh Lanta on pikemminkin hiukan varttuneemman väen matkakohde kuin nuorten aikuisten bilepaikka. Jos haluat Thaimaan lomallasi mieluummin levätä kuin juhlia, on Koh Lanta juuri sinulle sopiva matkakohde.

Bungaloweja ja luksushotelleja

Nykyään myös suuret matkatoimistot järjestävät matkoja Koh Lantalle. Niinpä saarella on runsaasti eritasoisia majoitusvaihtoehtoja, perinteisistä yksinkertaisista bungaloweista aina viiden tähden luksukseen asti. Sen ansiosta myös reppureissaajat ja omatoimiset matkailijat löytävät helposti Koh Lantalta mieleisensä hotellin.

Turismi onkin viime vuosina ollut vauhdikkaassa nousussa Koh Lantalla. Vielä nykyään saarelta löytyy rauhallisia rantoja, mutta kuka tietää, minkälaiseksi meno muuttuu muutamassa vuodessa.

Talvi on paras aika lomailla

Koh Lantan sää on trooppinen, aivan kuten muuallakin Thaimaassa. Alueella on vain kaksi vuoden aikaa: tammikuusta huhtikuuhun jatkuva kuuma kausi ja toukokuusta joulukuuhun kestävä sadekausi.

Lämpötila on kuitenkin ympäri vuoden miellyttävä 25-32 astetta.

Paras aika matkustaa Koh Lantaan alkaa marraskuussa ja jatkuu kevääseen saakka. Tällöin kuivat koillistuulet vallitsevat saarella, minkä ansiosta taivas on usein kirkkaansininen.

Lennot Krabille

Koh Lantalla ei ole omaa lentokenttää. Sen vuoksi useimmat lomailijat saapuvat saarelle Krabin kautta. Myös valmismatkojen tilauslennot laskeutuvat Krabin lentokentälle, josta matka jatkuu bussilla ja lautalla.

Matka lentokentältä satamaan kestää vajaan tunnin. Sen jälkeen lauttakyydi Lanta Noille kestää vartin, ja sieltä Lanta Yaille kymmenisen minuuttia. Toisinaan myös valmismatkalaisten on yövyttävä meno- ja paluumatkoillaan Krabissa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!