Khao Lak – koko perheen lomakohde Thaimaassa

Khao Lak sijaitsee Thaimaan rannikolla, Phuketin pohjoispuolella. Se on loistava koko perheen matkakohde, jonka kilometrien mittaiset hiekkarannat takaavat rantaloman onnistumisen.
Khao Lak, Thaimaa.

Takuuvarmaa lämpöä vuorten juurella

Khao Lak sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Phuketista Takua Pan alueella Thaimaassa. Se muodostuu useista kylistä, joissa nykyään sijaitsee joukko turistien lomakyliä.

Khao Lak tarkoittaa oikeastaan Lak-vuorta. Lak on viereisen Khao Lak-Lam Run kansallispuiston alueella sijaitsevan pienen vuoriston korkein huippu.

Thaimaan muiden rantakohteiden tavoin Khao Lak tarjoaa takuuvarmasti trooppista lämpöä ympäri vuoden. Lämpötila on 30 asteen tienoilla kautta vuoden. Kun meillä hämärtyvä syksy muuttuu pimeäksi ja kylmäksi talveksi, on Khao Lak aurinkoinen ja helteinen.

Talvikuukaudet ovatkin paras aika tulla lomalle Khao Lakiin. Silloin alueella sataa tavallista vähemmän. Kesäkuukausina sää on huomattavasti kosteampaa: sadekauden aikana iltapäivän sateet kastelevat maan ja matkaajat tehokkaasti.
similan-1

Khao Lak on rauhallinen rantalomakohde

Khao Lak on puhdasverinen rantalomakohde, jossa käytössäsi ovat kaikki tavanomaiset rantakohteen palvelut sukelluskursseista alkaen.

Se eroaa monista muista läheisistä turistikohteista selvästi: Khao Lak on rauhallinen alue, jonka rannoilla ei ole tungosta. Matkakohde sopii mainiosti myös lapsiperheille, jotka kaipaavat hiukan laadukkaampaa lomakylää.

Toisaalta vauhdikkaampaa lomakohdetta kaipaavat saattavat pitää Khao Lakia tylsänä. Jos etsit yöelämää, kannattaa sinun suunnata katseesi johonkin toiseen Thaimaan lomakohteeseen.

Sukella Similanin saarilla

Raya Divers on suomalainen sukelluskeskus, joka järjestää kursseja sukellusharrastustaan aloittelevien lisäksi kokeneille sukeltajille.

Raya Diversin kautta voit osallistua sukellusretkille, jotka kohdistuvat maailmankuulujen Similanin saarten alueelle. Tätä sukeltajien ei pidä missään nimessä jättää väliin!

Similanin saarten kansallispuisto koostuu yhdeksästä saaresta. Niitä pidetään yleisesti maailman parhaiten sukelluskohteiden joukkoon kuuluvina: 30 metrin näkyvyys, lukemattomat kalalajit ja upeat koralliriutat tekevät Similanista unohtumattoman kokemuksen.

similan-2

Lennot ja matkat

Helpoin tapa viettää unelmaloma Khao Lakissa on varata matka kotimaiselta matkanjärjestejältä. Ainakin Aurinkomatkat ja Finnmatkat vievät talvikaudella 2013-2014 lomanviettäjiä nauttimaan Khao Lakin rannasta.

Valmisloman ostaneet lentävät yleensä Finnairin tilauslennolla Phuketiin. Sieltä matka Khao Lakiin kestää tunnista puoleentoista tuntiin.

Hyvä tietää

Emme suosittele autonvuokrausta Khao Lakissa: autonvuokraamojen vakuutukset eivät ole kattavia, vasemmanpuoleinen liikenne vaatii totuttelua ja usein ruuhkat tekevät matkasta hidasta.

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Sen sijaan kannattaa juoda pullotettua vettä.

Juomaraha kuuluu paikalliseen kulttuuriin. Tarjoilijat ja siivoajat odottavat saavansa tippiä pienen peruspalkkansa täydennykseksi.

Khao Lak oli vuonna 2004 pahiten tsunamista kärsineitä alueita.

Kuvat: Lopezia/Sorokin, Vammacrow ja Zhaffsky (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!