Hainan ja Sanya – Kiinan suosituin rantalomakohde

Hainan on lähes yhdeksän miljoonan asukkaan saari eteläisimmässä Kiinassa. Nykyään Pohjois-Kiinan rikkaat ostavat loma-asuntoja Hainanista ja länsimaalaiset turistit ovat myös löytämässä alueen.

Hainanin ilmasto on miellyttävän trooppinen. Saaren kesät ovat kosteita ja kuumia, talvet lempeän lämpimiä. Talvella lämpötila vaihtelee meikäläisten kesälukemien puitteissa, noin 20-25 Celsius-asteen välillä.

Sanya Beach, Hainan, Kiina.

Sanya on Kiinan Havaiji

Sanya on Kiinan eteläisin kohta, aivan Hainanin eteläkärjessä. Se tunnetaan lähinnä 25 kilometrin mittaisesta hiekkarannasta, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet auringonpalvontaan ja vesiurheiluun.

Sanyan turistikausi jatkuu ympäri vuoden. Huippusesonki alkaa lokakuun alussa ja jatkuu talven halki. Talvella Sanyaan saapuu runsaasti myös venäläisturisteja. Venäläisturistien ansiosta tietyillä alueilla kieltä osataan selvästi englantia paremmin!

Vuoden hintapiikki ajoittuu kiinalaiseen uuteenvuoteen. Silloin Sanya täyttyy turisteista, ja hinnat nousevat kysynnän mukana.

Paikallisessa kalaravintolassa voit valita herkkusi akvaariosta.

Hainanin nähtävyydet

Sanya ja Hainan tarjoavat paljon muutakin kuin auringonpalvontaa. Valitettavasti turismin kasvun myötä saarelle on rakennettu runsaasti turistiloukkuja, joista alkuperäisyys on kaukana.

Seuraavat Sanyan ja Hainanin nähtävyydet kannattaa kuitenkin painaa mieleen:

  • Nanwanin apinasaari. Nanwan on 1800 makakiapinan koti.
  • Konfutsen temppeli Wenchangissa. Wenchang on puolen miljoonan asukkaan kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Käy ainakin Konfutsen temppelisssä!
  • Gusong. Gusong on ikivanha ja ainutlaatuinen perinteinen hainanlainen kylä, jota massaturismi ei ole ainakaan vielä tavoittanut.

Lennot Guangzhoun tai Hong Kongin kautta

Myös suomalaiset matkanjärjestäjät ovat vihdoin löytämässä tämän matkakohteen, josta saattaa vielä nousta Thaimaan veroinen suosikkikohde.

Saarelle ei ole Suomesta suoria reittilentoja. Sen vuoksi paras tapa päästä Hainanille on lentää Manner-Kiinan kautta. Esimerkiksi Guangzhousta ja Hong Kongista on hyvät lentoyhteydet Hainaniin.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!