Norwegian lentää halvalla Eurooppaan

Norwegian on yksi suosituimmista halpalentoyhtiöistä. Vuonna 2013 yhtiö lentää Helsingistä noin 80 eri kohteeseen.

Vuonna 1993 perustettu Norwegian alkoi liikennöidä Helsingistä Tukholmaan ja Osloon vuonna 2010. Norwegian on laajentanut kolmessa vuodessa kohdevalikoimaansa voimakkaasti: nyt sen kautta voi lentää peräti 22 ulkomaan kohteeseen.
Norwegian

Halpoja kokemuksia

Norwegianin lennot ovat halpoja, ja sen vuoksi lukemattomat suomalaiset ovat keränneet kokemuksia Norwegianista. Nykyään yhä useammat yrityksetkin ovat siirtyneet käyttämään halpalentoyhtiöitä liikematkoja varten.

Oikeastaan Norwegian sopiikin erinomaisesti juuri yrityskäyttöön: päivämatka tai yhden yön yöpyminen eivät edellytä selvitettäviä matkatavaroita, sillä liikematkalla selviää tavallisesti pelkillä käsimatkatavaroilla.

Norwegianin reittivalikoima on tavanomainen: yhtiö lentää lähinnä Euroopan alueella. Euroopan ulkopuolella yhtiö tarjoaa lähinnä reittejä suurten matkailijamassojen kohteisiin: Yhdysvaltoihin, Thaimaahan ja Marokkoon. Näitä eksoottisempi reitti on kuitenkin Norwegianin tarjoama halpa lentoyhteys Huippuvuorille.

Paikkavaraus lisämaksusta

Halpalentoyhtiöillä monet tavalliset palvelut ovat lisämaksullisia. Esimerkiksi Norwegianilla voit varata istumapaikan lisämaksua vastaan. Jos et varaa paikkaa etukäteen, saat sen lentokentällä lähtöselvityksessä. Nykyään lähtöselvityskin tehdään itse automaatilla.

Norwegianin halvimpiin low fare -lippuihin ei sisälly matkatavaroiden kirjaamista. Lisämaksusta voit ottaa mukaasi 20 kg matkalaukun. Matkatavara kannattaa kirjata jo varauksen yhteydessä.

Matkatavara kannattaa maksaa etukäteen, sillä lentokentällä maksettaessa matkatavaramaksu on tavallista kalliimpi.

Kerää Norwegianin lentopisteitä

Vaikka Norwegian on halpalentoyhtiö, on se ottanut suuria lentoyhtiöitä jäljittelevän Norwegian Reward -bonusohjelman käyttöön. Se on tarkoitettu sekä liikematkustajille että lomamatkustajille.

CashPoint-lentopisteillä voi maksaa lentomatkoja, matkatavaramaksuja sekä paikkavarauksen tai lippujen muutoksesta aiheutuvia maksuja. Bonuspisteiden lisäksi Norwegian Reward -ohjelman jäsenet saavat lento-, hotelli- ja autonvuokratarjouksia säännöllisesti.

Bonuspisteitä kertyy 2 % normaalin lentolipun hinnasta ja 10 % Flex-lipun hinnasta.

Kuva: Norwegian.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!