Dominikaaninen tasavalta – ostokset ja hintataso

Dominikaaninen tasavalta on köyhä maa, jonka hintataso on edullinen. Kun teet ostoksesi paikallisissa pikkukaupoissa, tuet maan taloutta ja teet ostoksesi edullisesti.

Monet turistit viettävät lähes koko lomansa Dominikaanisen tasavallan lomakylissä. Edullisimmat ostokset teet kuitenkin, kun jätät lomakylän muurien suojaaman elämän ja tutustut lähikaupungin kauppoihin. Silloin rahasi tukee myös paikallisten elämää varmemmin kuin tehdessäsi ostokset hotellin kaupasta.

Useimmat kaupat ovat avoinna aamusta iltaseitsemään saakka. Monet pienet kaupat sulkevat ovensa vasta iltakymmenen tienoilla.

Suosituimpia Dominikaanisen tasavallan tuliaisia ovat varmasti rommi, sikarit ja kahvi. Paikallisina tuotteina ne ovatkin edullisia ja laadukkaita.

Maailmankuulua rommia
Brugal-rommia

Dominikaaninen rommi on maailmankuulua ja erittäin edullista. Laatu tosin täälläkin vaihtelee hinnan mukaan: parhaat rommit maksavat selvästi halvimpia kansanjuomia enemmän.

Yksi suosituimmista valmistajista on Brugal, jonka parhaat laadut ovat ehdottomasti ostamisen arvoisia. Ne maistuvat huomattavasti pehmeämmiltä kuin all inclusive -hotellien halvat rommit.

Vai sittenkin sikareita…

Kuubalaiset sikarit ovat käsite – mutta Dominikaanisen tasavallan sikarit ovat monen sikariharrastajan mielestä aivan yhtä hyviä.

…tai koruja

Jos etsit näyttäviä koruja, löydät kaipaamasi varmasti matkaltasi. Saarella myydään ainutlaatuisia meripihkakoruja, jotka ovat kuitenkin kohtuuhintaisia.

Meripihkaa ei kuitenkaan kannata ostaa ranta- tai katukaupustelijoilta, sillä maallikon silmin on varsin vaikea erottaa aitoa meripihkaa väärennetystä. Santo Domingon ja Puerto Platan meripihkamuseoiden myymälät ja hotellien myymälät ovat tässä suhteessa huomattavasti turvallisempia ostospaikkoja.

Hintataso Dominikaanisessa tasavallassa

Köyhässä maassa paikallisten tapaan eläminen on edullista. Edullisen ravintola-aterian voit ostaa parilla eurolla – ja olut irtoaa paikallisten tapaan nautittuna eurolla. Sen sijaan esimerkiksi McDonalds-ateria maksaa suunnilleen saman verran kuin Euroopassa.

Viime vuosina maan hintataso on ollut nousussa. Silti budjettimatkailija selviää edullisimmillaan noin 35-40 eurolla päivässä.

Matkailijoille suunnattujen palveluiden tai tasokkaissa hotelleissa majoittuminen nostaa selvästi päiväbudjettia, koska niiden hintataso on mitoitettu paikallisten sijaan turistien maksukyvyn mukaan.

Kun elät maassa maan tavalla, matkustat edullisesti. Silloin jätät väliin all inclusive -hotellit ja kansainväliset lomakylät.

Kuva: Bruno Sanchez-Andrade Nuño, Flickr.com.

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Dominikaaninen tasavalta – ostokset ja hintataso

  1. Juuri sitä paikallista elämää olemme joka puolella Dominikaanista Tasavaltaa olleet kokemassa. Vain siten tietää mitä on matkailla edullisesti unohtumattomin ja miellyttävin kokemuksin. Vaikka kävely koko päiväksi syrjäiselle hiekkarannalle, jossa ei ole parin paikallisen ihmisen lisäksi muita. Heiltä saa kookokset ja jopa ruuan ostaa edullisesti. Ja silloin tietää miten siellä ihmiset elävät.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!