Acapulco – klassinen rantalomakohde Meksikossa

Acapulco
Acapulco de Juárez sijaitsee Meksikossa Tyynen valtameren rannalla. Se on 1950-luvulta alkaen ollut suosittu rantalomakohde, jossa myös monet risteilyt pysähtyvät.

Acapulco on ollut satamakaupunki vuosisatojen ajan. Kuuluisa siitä tuli kuitenkin vasta 1950-luvulla, jolloin Hollywoodin filmitähdet ja Kalifornian miljonäärit löysivät Acapulcon ilot.

Nykyäänkin Acapulco on suosittu rantalomakohde, jonka yöelämä on maineikas. Filmitähdet ovat tosin vaihtuneet meksikolaisturisteiksi, mikä suomalaisen matkailijan kannalta saattaa olla pelkästään hyvä asia.

Acapulcossa on vain vähän varsinaisia nähtävyyksiä. Niistä varmasti kuuluisin on elokuvien ja televisiosarjojen tunnetuksi tekemä La Quebrada -kalliojyrkänne, josta sukeltajat hyppäävät uhkarohkeasti mereen.

Acapulcon rannat

3427659439_0146cd3176_o
Useimmat Acapulcon uimarannat sijaitsevat suoraan rantabulevardi La Costeran varrella. Juuri nämä lahden rannat aikoinaan nostivat Acapulcon maailmanmaineeseen. Useimmat hotellit sijaitsevat nekin rantabulevardin varrella, joten rannalla on tuskin hotellistasi kovin pitkä matka.

La Costeran varrella sijaitsevia rantoja ovat esimerkiksi Hornos, Papagayo, Tamarindos ja Icacos. Sateenkaarikansa taas suosii lahden itäpäässä sijaitsevaa Condesa-rantaa.

Jos uimisen sijaan olet kiinnostuinut surffaamisesta, kannattaa sinun lähteä Playa Revolcadero -rannalle. Siellä aallot ovat korkeampia kuin lahden alueella.

Matkat Acapulcoon

Suomesta ei järjestetä Acapulcoon seuramatkoja, joten joudut näkemään hiukan vaivaa päästäksesi tähän meksikolaisten suosimaan lomakohteeseen.

Helpoimmin lennät Suomesta Acapulcoon Mexico Cityn kautta. Sinne on tarjolla runsaasti lentoja Euroopan suurilta lentokentiltä, ja Aeromexico lentää viimeisen siivun noin 1 h 15 minuutissa.

Kuvat: Jack Flallos ja Rick, Flickr.com.

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Acapulco – klassinen rantalomakohde Meksikossa

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!