Gran Canaria on monipuolinen matkakohde

Gran Canarian suosio on jatkunut vuosikymmeniä. Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari tarjoaakin jokaiselle jotakin.

Afrikan luoteisrannikolla sijaitsevat Kanariansaaret kuuluvat Espanjalle. Saaret on jo vuosikymmenien ajan tunnettu myös suomalaisten keskuudessa suosittuna matkakohteena.

Gran Canaria on saariryhmän kolmanneksi suurin saari, josta löydät hienoja hiekkarantoja, sitruslehtoja, hiekkadyynejä ja karuja kalliomaastoja.
Gran Canaria, valokuvassa polkupyöräilijä katsomassa merta.

Gran Canarian sää on miellyttävä

Saaren ilmasto sopii suomalaiselle matkailijalle mainiosti: edes loppukesän kuumina aikoina päivän keskilämpötila ei nouse juuri 26 asteen yläpuolelle. Sen vuoksi varsinkin varttuneempi lomanviettäjä voi mainiosti jatkaa kotimaan kesää Kanarian lämmössä.

Talvikuukausina Kanarian sää on jonkun verran kesäkuukausia viileämpi ja sateisempi. Päivälämpötila pysyy kuitenkin keskitalvellakin parinkymmenen asteen tienoilla.

Kesän ja talven välinen ero on siis selvä, vaikka ei kovin suuri. Sen sijaan saaren eri osien välillä paikallisilmasto ja maisemat vaihtelevat sitäkin enemmän.

Etelän Puerto Rico

Gran Canarian tunnetuimmat lomakohteet sijaitsevat saaren eteläosassa – eikä ihme, sillä etelästä löydät myös saaren parhaat hiekkarannat.

Puerto Rico on kuulunut suomalaisten matkanjärjestäjien kohteisiin jo 1970-luvulta alkaen. Se onkin yksi parhaista Kanarian kohteista sinulle, joka etsit aurinkoa myös keskitalvella.

Matkakohteen pitkään jatkunut suosio takaa turistipalvelujen hyvän tarjonnan. Sen ansiosta Puerto Rico on vaivaton lomakohde, joka sopii mainiosti myös lapsiperheen matkakohteeksi.

Puerto Rico sijaitsee käytännössä vuoren rinteellä. Korkeuserot voivat tehdä liikkumisesta hankalaa sekä ikääntyneille lomanviettäjille että aivan pienten lasten kanssa lomaileville.

Playa del Ingles – saaren bilekeskus

Playa del Ingles on kolmas suosittu matkakohde Gran Canarialla. Playa del Ingles on vilkas lomakohde, jossa bileet jatkuvat yön myöhäisiin tunteihin saakka.

Vuosikymmeniä jatkuneen turismin ansiosta noin 20 000 asukkaan Playa del Ingles on helppo lomakohde, josta löydät niin halutessasi jopa joukon suomalaisia ravintoloita. Valitettavasti todellisen paikallisvärin löytäminen voikin sitten olla työn takana.

Playa del Ingles sopii parhaiten nuorten aikuisten kohteeksi, jossa voi viettää päivän rannalla ja yön kaupungin pubeissa ja klubeissa.

Las Palmas sijaitsee saaren pohjoisosassa

Las Palmas puolestaan sijaitsee Gran Canarian pohjoisosassa. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1478 kauppapaikaksi. Las Palmasin vanhassa kaupungissa on edelleen rakennuksia Kolumbuksen ajoilta!

Las Palmas on Puerto Ricon tavoin ollut suosittu matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Las Palmasin viehätys piilee sen monipuolisuudessa: täältä löydät hienon hiekkarannan lisäksi historiaa ja nykyaikaisen kaupungin.

Las Palmasin tunnetuin hiekkaranta on viiden kilometrin pituinen Las Canteras. Sen varrelta löydät kaikki lomanviettäjän kaipaamat palvelut.

Museot ja muut nähtävyydet löydät lähinnä vanhasta kaupungista, Vegueta. Siellä sinun kannattaa tutustua ehdottomasti Santa Anan katedraaliin ja Kolumbuksen taloon.

Las Palmasin ostosmahdollisuudet ovat mainiot. Valitettavasti kaupungin hintataso ei juuri poikkea Suomen hintatasosta, joten todellisten löytöjen tekeminen voi olla hankalaa.

Lisätietoja

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!