Freiburg im Breisgau sopii viinin, ruuan ja kulttuurin ystävälle

alley-4195308_640Freiburg im Breisgau sijaitsee Lounais-Saksassa, lähellä Ranskan rajaa ja lyhyet junamatkan päässä Sveitsistä. 230 000 asukkaan kaupunki sijaitsee mainioiden viiniseutujen tuntumassa!

Freiburg on monelle lomalaiselle vain välietappi, pysähdys- ja yöpymispaikka matkalla jonnekin muualle. Aivan turhaan: Freiburgissa viihtyy mainiosti useammankin päivän.

230 000 asukkaan Freiburg on Baden-Württembergin osavaltion neljänneksi suurin kaupunki, jonka viehättävä vanha kaupunki houkuttelee vuosittain peräti kolme miljoonaa vierailijaa kaupunkiin.

Varsinaisia nähtävyyksiä Freiburgissa on vähän. Vanha, keskiaikainen katedraali ja sen ympärillä sijaitsevat tori, Münsterplatz, ovat niistä tärkeimmät. Mutta vanhan kaupungin viehätys ei piile sen yksittäisissä nähtävyyksissä, vaan kauniisti entisöityjen talojen fasadeissa ja ennen kaikkea keskustan katuja reunustavissa pienissä puroissa.

Kaupunki tunnetaan Saksan lämpimimpänä paikkakauntana. Sen vuoksi kesällä varsinkin lapset vilvoittelevat mieluusti varpaitaan purosissa!

Parsaa ja viiniä

Freiburg sopii erinomaisesti kulinaaristen nautintojen ystävälle. Kaupungin länsipuolella sijaitsee parsaviljelmistä tunnettu Tuniberg, jonka antimista saa nauttia alkukesän lyhyen sesongin aikana.

Kaupungin alueella sijaitsee myös runsaasti viinitiloja. Esimerkiksi Sankt Georgenin kaupunginosassa voit ihailla viininviljelyksiä ja asioida viinitilojen pienissä kaupoissa. Taatusti asiantuntevat omistajat myyvät sinulle mieluusti tilansa parhaita viinejä!

Parinkymmenen minuutin automatkan päässä taas sijaitsee kuuluisa Kaiserstuhlin viinialue. Kaiserstuhlin kylät tuottavat koko Saksassa tunnettuja erinomaisia valkoviinejä.

Karnevaalin aikaan kaikki on toisin

Freiburg im Breisgau, karnevaalikulkue

Freiburg tarjoaa myös suomalaiselle erikoisia kokemuksia varsinkin karnevaalikaudella. Meluisat karnevaalikulkueet esittelevät eri paikkakuntien karnevaaliyhdistysten asuja, jotka näyttävät usein enemmän roolipelien hirviöiltä kuin Rion sambakarnevaaleista tutuilta asuilta.

Junalla tai autolla

Freiburgiin saavut helpoimmin autolla tai junalla. Varsinaista omaa lentokenttää kaupungilla ei ole, vaikka Ranskan Mulhousen ja Sveitsin Baselin lentokenttä sijaitseekin lähellä. Lentokentältä pääset helposti myös Freiburgiin.

Freiburgin rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Vanha kaupunki on noin viiden minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

 

 

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!