Alanya on supersuosittu matkakohde Turkin etelärannikolla

Alanya on erittäin suosittu lomakohde Turkin etelärannikolla, joka tunnetaan myös Turkin rivierana. Kesäkuukausina sadantuhannen asukkaan kaupungin väkiluku kasvaa huimasti, kun matkailijat saapuvat nauttimaan etelän lämmöstä Välimeren rannalla.

Kansainvälinen lomakohde

Alanya on suosittu rantalomakohde. Valokuvassa Alanyan uimarantaa.

Alanyan suuri suosio on tehnyt siitä kansainvälisen rantalomakohteen, jossa tuskin keräät kokemuksia aidosta Turkista ja turkkilaisuudesta. Täällä kohtaat lukemattomia muita kaltaisiasi lomanviettäjiä, jotka haluavat katkaista kotimaan arjen viettämällä viikon tai kaksi etelässä — rannan ravintolat, baarit ja matkamuistomyymälät voisivat sijaita lähes missä tahansa.

Alanya kannattaakin valita matkakohteeksi silloin, kun et haikaile kulttuurin tai historian perään. Kulttuurimatkailija valitsee kohteekseen mieluummin Antalyan, jolla on paljon enemmän tarjottavaa tällä saralla. Alanya on rantalomakohde, ja sellaisena se varmasti pysyykin.

Ostokset ja ruokailu

Alanyan hintataso on vielä kohtuullinen verrattuna Suomeen. Tosin niin kuin kaikkialla Turkissa, täälläkin tinkimisen taito on arvossaan. Jos et osaa tinkiä, maksat todennäköisesti ostoksistasi kaksin-, kenties kolminkertaisen hinnan.

Alanyan keskustassa sijaitsee suuri basaarialue, josta löydät monenlaista tuliaista: piraattituotteita, mausteita ja erilaisia matkamuistoja. Mausteet ja elintarvikkeet saat tietysti hankittua halvemmalla, kun asioit tavallisessa supermarketissa.

Turkin muiden rantakohteiden tapaan useimmat turistien suosimat ravintolat tarjoavat pizzan ja pastan kaltaista kansainvälistä perusmättöä. Toki kaupungista löytyy myös aidompia makuelämyksiä, kunhan astut rohkeasti ravintoloihin, jossa paikalliset näyttävät viihtyvän.

Alanyassa ei omaa lentokenttää

Huolimatta Alanyan suuresta suosiosta, ei kaupungissa ole omaa lentokenttää. Sen vuoksi useimmat turistilennot laskeutuvat Antalyassa sijaitsevalle Havalimanin lentokentälle. Matka Antalyasta Alanyaan kestää pari tuntia, joten 40 km päässä Alanyasta sijaitseva uusi Gazipasan lentokenttä tulee varmasti muuttamaan tilannetta turistien kannalta mieluisammaksi.

Alanya kuuluu lähes kaikkien matkanjärjestäjien matkaohjelmaan, ja valmismatka onkin helpoin ja edullisin tapa matkustaa Alanyaan turistisesongin aikana. Lisäksi suositussa matkakohteessa on usein tarjolla myös edullisia äkkilähtöjä, joita kannattaa seurata. Lisäksi talvella on lähes jatkuvasti tarjolla erittäin edullisia matkatarjouksia, jotka löydät matkadiilit-sivulta. Tutustu valikoimaamme, ja varaa matkasi vielä tänään!

Äkkilähdöt:

Kuva: JürgenBOT, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!