Pääsiäissaaren kivipatsaat katsovat kohti horisonttia

Pääsiäissaari tunnetaan yhdestä kivestä veistetyistä moai-kivipatsaista. Ne houkuttelevat myös maailmanympärimatkaajia saarelle.

Pääsiäissaaren mystiset kivipatsaat katsovat kaukaisuuteen

Pääsiäissaari tarjoaa matkaajalle monenlaista ajankulua: patikointia, surffausta, ratsastamista, kalastamista ja sukeltamista.

Kuitenkin suurin osa turisteista saapuu saarelle sen 887 mystisen Moai-kivipatsaan houkuttelemana.

Suurin osa moai-patsaista kuvaa miehiä — lähes yhdeksänsadan veistoksen joukossa on vain kourallinen naisia. Tutkijat olettavat, että Pääsiäissaaren patsaat kuvaavat kuolleita esi-isiä tai elossa olleita päälliköitä. Saaren perinteisen uskonnon mukaan päälliköt nimittäin olivat välittäjiä ihmisten ja jumalten välillä.

Moai-patsaat on veistetty yhdestä kivestä. Suurimmat patsaat painavat yli kymmeniä tonneja. Saarelta on löydetty myös keskeneräiseksi jäänyt patsas, joka valmiina olisi ollut yli kaksikymmentä metriä korkea ja noin 270 tonnin painoinen!
Pääsiäissaaren kivipatsaat, rivi moai-patsaita.

Pieni saari on nopeasti kierretty

Pääsiäissaari on pieni, ja sen nähtävyydet on nopeasti kierretty vuokra-autolla tai vaikka polkupyörällä. Auton vuokraaminen onkin edullinen ja kätevä tapa kiertää saaren hienoimmat moait nopeasti.

Auton vuokrattuasi sinun kannattaa ehdottomasti tutustua Rano Kaun ja Rano Rarakun kraatereihin. Rano Raraku toimi patsaiden veistopaikkana, ja alueella on nähtävissä myös keskeneräiseksi jääneitä patsaita. Pääsylippu kraatereille maksaa yhteensä 60 dollaria.

Jos et halua vuokrata autoa, voit osallistua myös järjestetyille retkille.

Lennot Pääsiäissaarelle Chilestä ja Tahitilta

Chilen Pääsiäissaari on kiehtova maailmanympärimatkan etappi, joka sijaitsee noin 3 700 kilometrin päässä Chilen rannikolta. Yllättävän moni matkailija vierailee nykyään saarella, jonne chileläinen LAN Airlines lentää:

  • päivittäin Santiago de Chilestä
  • kahdesti viikossa Limasta
  • kerran viikossa Tahitilta.

Yhteydet Pääsiäissaarelle ovat siis varsin rajallisia. Käytännössä saarelle tullaankin vain osana maailmanympärimatkaa, sillä Pääsiäissaari sijaitsee kätevästi Tahitin ja Chilen mantereen välissä. LAN kuluu Oneworld-lentoliittoumaan, jonka lentopassi on siten helpoin ja edullisin tapa päästä ihailemaan Pääsiäissaarten kivipatsaita.

Kuvat: Ndecam (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!