Koh Mak – joka budjetille sopiva matkakohde

Koh Mak on pieni ja rauhallinen paratiisisaari Thaimaassa. Täällä voit vielä löytää oman rantasi ja rentoutua palmun alla. Silti Koh Makin palvelut riittävät niitä kaipaaville!


koh-mak-james-preston
Koh Mak on pieni ja turvallinen matkakohde. Saari on vain 16 neliökilometrin laajuinen, joten siihen on helppo tutustua vaikka kävellen.

Muutaman kymmenen kilometrin etäisyys mantereelta pitää suuret turistimassat etäällä Koh Makin rannoilta, minkä ansiosta saari on hyvin rauhallinen matkakohde.

Kääntöpuolena saarella ei ole mainitsemisen arvoista yöelämää. Tänne tullaan viettämään rauhallista lomaa, rentoutumaan ja keräämään voimia.

Turistipalvelut

Kuitenkin Koh Makilla on paljon muutakin nähtävää kuin saaren 10 000 palmupuuta: saarelta löydät buddhalaisen temppelin, kalastajakyliä, parikymmentä resorttia, muutamia kauppoja ja joukon ravintoloita.

Koh Mak tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia viettää aktiivilomaa. Saarella voit esimerkiksi sukeltaa, snorklata, patikoida vuorilla, osallistua melontaretkelle tai kalastusretkelle, ratsastaa elefantilla tai opetella laittamaan aitoa thairuokaa.

Majoitus

Koh Mak tarjoaa vaihtoehtoja jokaiselle matkabudjetille. Saarella on joitakin täyden palvelun resortteja, miellyttäviä hotelleja, vuokrattavia huviloita ja yksinkertaisia bungaloweja.

koh-mak

Matkat

Koh Mak sijaitsee 60 kilometrin päässä Tratista ja 20 kilometrinpäässä Koh Changista.

Bangkokista matka saarelle on pidempi: tunnin välein Ekamain ja Morchitin linja-autoasemilta kulkevalla bussilla saat varata matkaan viitisen tuntia.

Bangkokista voit myös lentää Tratiin. Sesongista riippuen väliä liikennöidään 2-3 kertaa päivässä.

Tratista matka jatkuu taksilla Laem Ngobiin, jossa nouset Koh Mak -saarelle vievään veneeseen. Venematka kestää 50 minuuttia tai 3 tuntia – vastaavasti maksat 200 tai 450 bahtia matkastasi!

Kuvat: neajjean ja James Preston (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!