Ko Ngai – vietä lepolomaa Thaimaan paratiisisaarella

Ko Ngai (myös Ko Hai tai Koh Ngai) on rauhallinen saari Andamaanien merellä. Lähellä Phuketia ja Krabia sijaitseva Ko Ngai eroaa näistä tunnetummista matkakohteista kuin yö ja päivä!

thaimaa-koh-ngai-bikini-girl-darren-johnsen

Ko Ngai on pieni ja rauhallinen saari, jossa ei juurikaan ole paikallisia asukkaita. Saarella ei ole sen paremmin teitä kuin autojakaan, joten Ko Ngaissa voit keskittyä lepoon, rantaan ja aurinkoon. Ko Ngai on loistava paikka ladata akkuja!

Periaattessa Ko Ngai kuuluu Krabin maakuntaan. Silti saarelle pääsee helpommin Trangin kautta.

Sukella ja snorklaa

Sukeltaminen ja snorklaaminen ovat parasta, mitä Ko Ngai tarjoaa lomanviettäjälle. Saaren lähellä on runsaasti koralliriuttoja ja upean kirkas vesi.

Parhaat sukelluspaikat löydät Rainbow Bluc Club Divers -sukelluskoulun avulla. Sukelluskoulussa voit osallistua PADI-sukelluskurssille tai kokeneille sukeltajille tarkoitetuille kursseille.

Ko Ngain ranta on upea, vaikka et olisi kiinnostunut sukeltamisesta. Rannan hiekka on hienoa, valkoista ja pehmeää, joten rantahiekalla on helppo nauttia päivästä paratiisissa.

 

Tutustu naapurisaariin tai käy mantereella

thaimaa-koh-ngai-rev-stan

Ko Ngai alkaa pian tuntua läpikolutulta. Silloin kannattaa tutustua naapurisaariin ja muihin venematkan päässä oleviin kohteisiin.

Majoitus

Ko Ngai tarjoaa vain vähän valinnanvaraa majoituksen suhteen: saarella on muutama tasoltaan vaihteleva lomakylä sekä joitakin hyvätasoisia bungalow-kyliä.

Useimmat bungalowit ovat tavallista tasokkaampia, mutta saarelta löytyy jokunen edullisempikin majapaikka.

Majataloissa yöpyessäsi kannattaa ottaa etukäteen selville, hyväksyykö majatalo luottokortin maksuvälineeksi. Koska saarella ei ole pankkiautomaatteja, on sinun joka tapauksessa varauduttava Ko Ngaihin täydentämällä lompakon käteisvarastoja.

Matkat

thaimaa-koh-ngai-bjoern

Todennäköisesti hyvin harva valitsee Ko Ngain Thaimaan matkan ainoaksi matkakohteeksi. Omatoimiloman ja pienen kiertomatkan kohteeksi se kuitenkin sopii erinomaisesti.

Helpoimmin saavut Ko Ngaille, kun lennät esimerkiksi Krabiin tai Trangiin. Molemmista pääset taksilla tai linja-autolla Pak Meng -satamaan, josta voit ottaa venekyydin Ko Ngaille. Saarelle pääset 15-45 minuutissa mantereelta.

Vaikka olisit lentänyt Bangkokiin, pääset Ko Ngaille melko helposti. Ensimmäisen pätkän Bangkokista Trangiin pääset edullisimmin yöbussilla tai -junalla. Jos sinulla on kiire, voit lentää matkan vaikkapa Nok Air -halpalentoyhtiön koneella.

Talvisesongin aikana Ko Lantalta pääsee päivittäin laivalla Ko Ngaille. Laivalippu maksaa noin 400 bahtia.

Tällä hetkellä ainakin Finnmatkat ja Tjäreborg järjestävät valmismatkoja Ko Ngaille.

Linkkejä

Kuvat: Darren Johnsen, Bjoern ja Rev Stan (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!