Tukholma lasten kanssa – parhaat kohteet

Lasten kanssa matkustaminen voi olla rasittavaa, mutta lähellä ja nopeiden laiva- ja lentoyhteyksien päässä sijaitseva Tukholma on loistava kohde perheille.

Tässä on seitsemän Tukholman parasta perheystävällistä nähtävyyttä.

Skansen

Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo ja se on loistava paikka ottaa lapsia mukaan. Djurgårdenin saarella sijaitseva Skansen tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen ruotsalaiseen elämään 1500-luvulta alkaen. Lapset rakastavat tutkia historiallisia rakennuksia, kuten vanhoja maalaistaloja ja tuulimyllyjä, sekä nähdä perinteisiä käsityöläisiä työssään. Siellä on myös paljon nähtävää eläimiä, kuten poroja, hirviä ja karhuja.

Junibacken

Junibacken on toinen suuri nähtävyys pienten lasten perheille. Tämä maaginen matka ruotsalaisen lastenkirjallisuuden läpi vie vierailijat matkalle Peppi Pitkätossun ja muien tuttujen sankareiden maailmaan. Lapset voivat tutustua interaktiivisiin näyttelyihin, katsella live-esityksiä ja jopa tavata joitain tarinoiden suosikkihahmojaan.

Gröna Lund

Gröna Lund on Tukholman rannalla sijaitseva huvipuisto. Siellä on yli 30 ajelua ja nähtävyyttä, jotka sopivat kaiken ikäisille, mukaan lukien vuoristoradat, karusellit ja puskuriautot. Gröna Lundissa on myös paljon ruokailu- ja juomapaikkoja, mikä tekee siitä loistavan päiväretkipäivän lapsiperheille.

Vaasa-museo

Vaasa-museo on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä ja se sopii erinomaisesti vanhemmille lapsille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta tai tieteestä. Museossa on vaikuttava 1600-luvun sotalaiva, joka pelastettiin merestä sen jälkeen, kun se upposi neitsytmatkallaan vuonna 1628. Vierailijat voivat tutustua laivaan läheltä ja tutustua sen kiehtovaan historiaan interaktiivisten näyttöjen ja äänioppaiden avulla.

Abba-museo

ABBA Museo juhlii yhtä Ruotsin kuuluisimmista musiikin vientituotteista – ABBA:ta! Lapset rakastavat tutkia tätä interaktiivista museota, jossa on ABBA:n jäsenten kukoistusaikanaan käyttämiä pukuja sekä muita uransa muistoesineitä, kuten nauhoituksissa käytettyjä instrumentteja.

Aquaria

Aquaria Water Museum on toinen suuri nähtävyys lapsiperheille, jotka ovat kiinnostuneita meren elämästä tai tieteestä. Södermalmin kaupunginosassa lähellä Slussenin metroasemaa sijaitseva Aquaria tarjoaa vierailijoille katsauksen vedenalaiseen elämään interaktiivisilla näytöillä, joissa on haita, rauskuja ja muita Ruotsin vesiltä kotoisin olevia kalalajeja.

Kuninkaallinen palatsi

Lopuksi, mikään matka Tukholmaan ei olisi täydellinen ilman vierailua kuninkaallisessa palatsissa – Ruotsin kuninkaallisen perheen kotina vuodesta 1754! Lapset rakastavat tutustua tähän upeaan palatsiin, jonka ylelliset sisätilat ovat täynnä Rembrandt van Rijnin ja muiden kuuluisien taiteilijoiden teoksia ympäri Eurooppaa. Opastettuja kierroksia on saatavilla ympäri vuoden, jotta vierailijat voivat oppia lisää tämän vaikuttavan rakennuksen historiasta ja arkkitehtuurista

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!